Nessebar

Nessebar este un oras-statiune declarat monument istoric de catre Unesco, dezvoltat pe locul unei vechi asezari trace - Mesambria.

Este o statiune incantatoare, o bijuterie pe malul marii. Stradute inguste, case albe din piatra si lemn, faleze inalte, restaurante pescaresti, cafenele cochete, toate te imbie si iti promit o vacanta romantica si inedita. Statiunea Nessebar este situata la 5 km sud de statiunea Sunny Beach si la 100 km de Varna.Este una dintre cele mai apreciate statiuni ale litoralului bulgaresc, pe timpul verii fiind plina de turisti straini.

Marturii ale istoriei orasului se gasesc peste tot: ruinele zidurilor cetatii cu porti din secolele III - IV, bisericile vechi, baia turceasca, moara de vant sau cele 60 de case din perioada Renascerii. De-a lungul timpului, din cauza asezarii sale geografice, orasul a trecut sub dominatia grecilor, a Imperiului Roman, a Imperiului Bizantin si mai tarziu a Imperiului Otoman.

Plaja din Nessebar este una dintre cele mai bune de pe litoralul bulgaresc, avand nisipul fin si fiind destul de mare pentru intrega capacitate de cazare a statiunii. In statiune sunt doua plaje principale: una situata in partea de nord a orasului vechi, spre Sunny Beach, si una in partea de sud.

Posibilitatile de cazare in Nessebar sunt multiple, de la case si vile situate in orasul vechi la hoteluri luxoase de 4 stele in zona noua a statiunii. Cele din urma sunt construite in general langa plaja, au piscine, Centre SPA, sali de fitness, locuri de joaca pentru copii. In functie de buget, va puteti caza si in cele cateva hoteluri de trei si doua stele, care ofera conditii si servicii decente.

In timpul ramas dupa ce faceti plaja, puteti sa va plimbati de-a lungul golfuletelor sau pe stradutele pietruite si strajuite de cladiri pline cu jardiniere cu flori, sau puteti sa va relaxati pe una dintre terasele cu vedere spre mare si care ofera preparate pescaresti.

Din Nessebar se pot face excursii la Sunny Beach, cea mai importanta statiune a litoralului bulgaresc, sau se pot face excursii cu vaporasul pe mare.

Hotel Festa Panorama

Hotel Festa Panorama Hotel Festa Panorama

All inclusive - pret de la 32 € / persoana / noapte

Hotel Marieta Palace

Hotel Marieta Palace Hotel Marieta Palace

Mic dejun - pret de la 19 € / persoana / noapte

Mobila la Comanda

scannere coduri de bare

Folosim cookie-uri! Navigand in continuare, iti exprimi acordul pentru folosirea acestora. Afla mai multe detalii aici.

  Accept cookie-uri din acest site.