• Teaserf
  • Fii alaturi de noi in PELERINAJELE noastre

Pelerinaje

Pelerinajul religios este o constanta a umanitatii. El are motivatii multiple si semnificatii spirituale profunde cand  este trait intens si inteles corect. Pelerinii sunt oameni care doresc sa viziteze si sa venereze locurile sfinte biblice, mormintele martirilor, moastele sfintilor, icoane facatoare de minuni sau locuri unde traiesc duhovnici smeriti.

IPS Daniel Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane

Pelerinaj Manastirea Prislop. Plecari: 23-24.04; 11-12.06; 20-21.08

  De aproape sapte secole, Manastirea Prislop reprezinta unul din cele mai importante asezaminte religioase ortodoxe din Transilvania. In decursul existentei sale de peste sase veacuri, manastirea a indeplinit un rol cultural semnificativ in viata romanilor transilvaneni. Manastirea a fost ridicata in a doua jumatate a secolului al XIV-lea de Sfantul Nicodim, ulterior canonizat, considerat astazi drept reorganizatorul si indrumatorul monahismului romanesc la inceputul Evului Mediu. Sfantul Nicodim a venit din Tara Romaneasca, unde ctitorise Manastirile Tismana si Vodita. Manastirea Prislop a fost construita in acelasi stil - triconc - ca si ele si este singura de acest fel din Transilvania. Manastirea Prislop este cunoscuta si sub numele de "Silvas", dupa satul Silvasu de Sus, gasit pentru prima data in documente in anul 1360. La 200 de metri de actuala biserica se afla locul numit "La Manastirea Batrana", dovada existentei acolo a unei manastiri mai vechi, din lemn. Nu se cunosc inceputurile manastirii. Deoarece era amplasata pe pamanturi care tinusera de nobilii romani din Ciula, se poate presupune ca ei au fost ctitorii laici ai locasului. Nu se poate vorbi, cu nici un fel de date pozitive, despre vreo sihastrie din secolele XIII-XIV. Biserica actuala a Manastirii Prislop dateaza de la sfarsitul secolului al XIV-lea si a fost construita din piatra, in plan triconic, cu turla pe naos, arhitectura specifica bisericilor din Tara Romaneasca. Istoriografia manastirii arata ca Sfantul Nicodim de la Manastirea Tismana a copiat la Prislop, intre anii 1404-1405, "Tetravanghelul slavon" aflat azi la Muzeul de Arta. Exista o singura marturie care este consemnata despre prezenta lui Nicodim de la Tismana, in Ungaria medievala. Ea este insemnarea de pe Evangheliarul sau: "Aceasta Sfanta Evanghelie a scris-o popa Nicodim in Tara Ungureasca in 6913 (1404-1405)".

Tarif 199 lei / persoana

Inchinare la mormantul parintelui Arsenie Boca

Pelerinaj  la  Manastirea  PRISLOP
Inchinare la mormantul parintelui Arsenie Boca
TRASEU:Bucuresti - Curtea de Arges - Targu Jiu - Hunedoara - Silvasu de Sus - Alba Iulia - Sibiu - Valea Oltului - Calimanesti – Bucuresti
Plecari: 23.04; 11.06 si 20.08.2016
 

Ziua I
Plecare din Bucuresti de la Parcul Izvor la ora 6:00 spre Curtea de Arges, unde vom vizita ctitoria lui Neagoe Basarab ce poarta hramul Adormirea Maicii Domnului. Vom continua drumul spre Targu Jiu, cu un popas la Horezu pentru o scurta vizita la Manastirea Hurez  fondata  in 1690 de Constantin Brancoveanu, care apartine Patrimoniului Mondial UNESCO. Ajunsi in Targu Jiu, vom vizita ansamblul sculptural Constantin Brancusi care cuprinde cele trei capodopere Masa Tacerii, Poarta sarutului si Coloana fara sfarsit.  Continuam calatoria spre Silvasu de Sus unde vom vizita Manastirea Prislop, locul de odihna vesnica a parintelui Arsenie Boca. Cazare in Petrosani la hotel 3*, in camere double/ triple.
 
Ziua II
Mic dejun. Plecare spre Alba Iulia, locul unde, in 1918, s-a semnat actul de unire a Principatelor Romane. Plecare spre Sibiu, unde vom vedea centrul vechi al capitalei culturale europene in 2007. Vom strabate, apoi, un superb traseu pe valea Oltului pana la Calimanesti, unde ne vom inchina la Sfanta Manastire  Cozia. Plecare spre Bucuresti cu sosire in cursul serii, in functie de conditiile de trafic.

Tariful include:
• Transport cu autocar licentiate;
• Cazare la Hotel Petrosani 3*;
• Insotitor din partea agentiei;
• Vizitele la obiectivele cuprinse in program.

Mobila la Comanda

scannere coduri de bare

Folosim cookie-uri! Navigand in continuare, iti exprimi acordul pentru folosirea acestora. Afla mai multe detalii aici.

  Accept cookie-uri din acest site.