Excursie 3 CASCADE, 3 zile, autocar

Cascadele Lotrișor, Lolaia, Clocota – Mărginimea Sibiului – Cetățile Devei, Orăștiei, Mălăiești – Lacul Cinciș – Geoagiu-Băi – Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului – Parcul dendrologic Simeria

Plecare: 2 iulie 2021
Preț: 550 lei
Rezervă cu Vouchere de Vacanță


Ziua 1: București – Pitești – Miercurea Sibiului – Hunedoara (420 km)
Ora 5:30 întâlnire în București – Piața Constituției (Bd. Unirii colț cu Bd. Libertății), în parcarea unde se fac concertele. Ora 6:00 plecare spre Valea Oltului. Drumeție la Cascada Lotrișor în Parcul Național Cozia. Continuăm călătoria noastră spre Rășinari, una dintre cele mai vechi așezări din Mărginimea Sibiului, un sat foarte pitoresc, locul copilăriei lui Goga și Cioran. Vizităm Cetatea Devei este una dintre cele mai importante fortificații medievale din Transilvania. Cazare în zona Deva/Hunedoara.

Ziua 2: Deva/Hunedoara – Hațeg – Hunedoara (80 km)
Mic dejun. Lacul de acumulare Cinciș este situat în Munții Poiana Ruscă. Geoparcul Dinozaurilor „Țara Hațegului” este o arie protejată de interes național, care cuprinde elemente de interes geologic deosebit, ecologic, arheologic, istoric și cultural. Cetatea Mălăiești reprezintă primul monument medieval din Hunedoara care a fost reabilitat aproape complet după anul 1989. Cascada Lolaia se află la o altitudine de 1.050 de metri și s-a format pe pârâul Nucșoara, care colectează apele a patru văi glaciare din Parcul Național Retezat și anume: Stânișoara, Pietrele, Valea Rea și Galeșu. Cazare în zona Deva/Hunedoara.

Ziua 3: Deva/Hunedoara – Sebeș – Sibiu – Orăștie – București (400 km)
Mic dejun. Parcul dendrologic Simeria este cel mai întins parc dendrologic de pe teritoriul țării noastre, situat pe lunca râului Mureș. Geoagiu-Băi, declarată stațiune balneoclimaterică în urmă cu 14 ani, datorită apelor curative ale stațiunii încă de pe vremea dacilor. Cascada Clocota a cărei apă nu îngheață niciodată, deoarece colectează toate cele 16 izvoare termominerale din zonă. Grota Haiducilor, situată pe râul Clocota în stațiunea Geoagiu-Băi, își trage numele dintr-o legendă care povestește despre o comoară ascunsă aici. Accesul către Grota Haiducilor se face din parcul stațiunii Geoagiu-Băi durata drumeției fiind de aproximativ 10 minute. Cetatea Orăștiei – ruinele cetăţii de altădată, cu zidul de apărare ce constituia un sistem de fortificaţii medievale specifice, un ansamblu de monumente istorice aflat pe teritoriul municipiului Orastie. Sosire în București seara, în funcţie de condițiile meteo și trafic.


TARIFUL  INCLUDE:
• Călătorie cu autocar climatizat
• 2 nopți cazare cu mic dejun în hotel categoria 3
• Ghid de turism însoțitor pe perioada circuitului

TARIFUL NU INCLUDE:
• Biletele de intrare pentru vizitarea obiectivelor turistice
• Alte servicii nemenționate ca fiind incluse în prețul excursiei.

OPȚIONAL:
• Camera single: 825 lei.
• Locuri preferențiale în autocar (primele 3 banchete): 40 lei/loc

REDUCERI:
• Copiii sub 12 ani (neîmpliniți) cazați în cameră cu 2 adulți au reducere 40 lei.

NOTĂ:
• Acte necesare în călătorie: Carte de identitate (CI)
• Circuitul se organizează cu un grup de minim 45 turiști.

INFORMAȚII GENERALE PENTRU CIRCUITELE ORGANIZATE DE HAPPY-TRIP
• Excursia trebuie achitată integral înainte de plecare, nu se poate plăti în ziua plecării (la autocar).
• Achitarea excursiei, parțial sau integral printr-un mijloc de plată agreat în prealabil cu agenția, reprezintă acceptarea de către turist a termenelor și condițiilor stipulate în contractul de prestări servicii de călătorie (vezi pdf), a programului turistic aferent și a celorlalte informații prezentate în ofertă pe website-ul agenției (Happy-Trip.ro) sau comunicate printr-un mijloc de corespondență reciproc agreeat (email, whatsapp etc.).
• Locurile în autocar se alocă de agenția de turism începând cu al IV-lea rând de banchete în ordinea achitării avansului (înscrierii în excursie). Pentru rezervarea locurilor în primele trei rânduri se achită suplimentul pentru locuri preferențiale menționat în ofertă. Prima banchetă de două locuri este rezervată echipajului (ghid/conducător grup)
• Conducătorul de grup sau agenția pot modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice din program iar în cazul celor care nu se pot vizita din motive evidente (sunt închise, vreme nefavorabilă, starea drumurilor, restricții de trafic, întârzieri repetate ale unor turiști peste timpul stabilit de către conducătorul grupului etc.), acestea pot fi înlocuite cu altele dacă acest lucru este rezonabil (timp necesar, distanța care trebuie parcursă în plus etc.) sau, în caz contrar, se renunță la ele, agenția fiind exonerată total.
• Tarifele pentru intrările la obiectivele turistice, transport local, feribot etc. sunt doar informative și pot varia în timp. Biletele de intrare se plătesc la fața locului.
• În cazul nerealizării numărului minim de turiști menționat, agenția își rezervă dreptul de a anula excursia, oferind posibilitatea înscrierii la un alt program turistic.
• Agenția de turism nu este răspunzătoare de pierderea sau furtul oricăror bunuri personale ale turiștilor (bagaje, acte, obiecte etc.)

INFORMAȚII SUPLIMENTARE PENTRU CIRCUITELE DE MINIM DOUĂ ZILE CE INCLUD CAZARE
• Pentru rezervarea locurilor se achită un avans de 30% iar diferența cu cel puțin 3 săptămâni înaintea plecării.
• Tarifele în EURO se pot achita în Euro sau în Lei (Ron) la cursul BNR +2% din ziua plății. Avansul și restul ratelor se achită toate în aceeași monedă.
• Persoanele care călătoresc singure și au optat pentru cameră partaj iar agenția nu găsește un coleg/o colegă de cameră vor plăti diferența pentru camera single cu 7 zile înainte de plecarea în călătorie.
• Nominalizarea hotelurilor se va face în ultima săptămână înainte de data plecării, în funcție de mărimea grupului. Mențiunea “sau similar” în dreptul denumirii hotelului, face referire doar la categoria de confort și regimul de masă al hotelului.
• Repartizarea camerelor se face de recepția unității de cazare. Turistul va semnala direct recepției eventualele nemulțumiri referitoare la cameră, cu asistența ghidului grupului.
• În cazul în care la recepția unității de cazare se solicită taxă de oraș, aceasta va fi achitată de turist.

INFORMAȚII IMPORTANTE PENTRU CĂLĂTORIILE ÎN STRĂINĂTATE
• Copiii români cu vârsta sub 18 ani (minori) pot călători în străinătate doar în următoarele condiții: (1) Însoțiți de ambii părinți; (2) Însoțiți de un singur părinte aflat în posesia acordului celuilalt părinte de a pleca în călătorie (acord autentificat de un notar) sau a unei hotărâri judecătorești definitive de încredințare a copilului sau a certificatului de deces al celuilalt părinte; (3) Însoțiți de un alt adult care are asupra lui acordul autentificat la notar al ambilor părinți ai minorului și a certificatului personal de cazier judiciar. Însoțitorul minorului trebuie să dețină o copie a certificatului de naștere al copilului (este posibil că autoritățile de la frontieră să o solicite). Copiii minori de naționalitate română nu pot călători în străinătate neînsoțiți.
• Agenția de turism nu este răspunzătoare în niciun fel în cazul în care autoritățile vamale nu permit trecerea frontierei unui turist (lipsă documente valabile, interdicție de părăsire a țării etc.)

Dacă aveți întrebări ne puteți contacta la telefon, e-mail sau WhatsApp.