Excursie o zi la CASTELUL de LUT – Valea Zânelor,
Biserica Fortificată, Peștera Valea Cetății, autocar

Plecări: 4 aprilie, 16 mai, 19 septembrie, 17 octombrie și 7 noiembrie 2020
Tarif: 120 lei


Ziua 1: București – Valea Oltului – Porumbacu – Cincșor – Râșnov – Valea Prahovei – București (580 km)
Sâmbătă, ora 5:45 întâlnire în București – Piața Constituției (Bd. Unirii colț cu Bd. Libertății), în parcarea unde se fac concertele. Ora 6:00 plecare în excursia de o zi în care vom vizita:

Castelul de Lut din Valea Zânelor se află la 50 de kilometri de Sibiu, în localitatea Porumbacu de Sus. Doi bucureșteni își împlinesc visul: au construit Castelul de Lut, un edificiu desprins parcă din poveștile fraților Grimm, în mijlocul munților, pe malul unui râu, înconjurat de flori și plante. Castelul de Lut seamănă cu o casă din „Stăpânul Inelelor” și este construit din argila, paie, nisip și lemn. Proprietarii speră ca, în cele din urmă, să-l transforme în hotel, având în vedere poziția sa geografică foarte bună, în apropiere de faimosul Transfăgărășan. Un alt element care îl diferențiază de alte hoteluri constă în faptul că este construit din materiale 100% organice.

• Biserica Fortificată Cincșor datează din secolul al XIII-lea și a fost inițial o bazilică romanică, cu hramul Sfinții Apostoli Petru și Pavel. În secolul al XV-lea se va transforma în biserică gotică și tot atunci va fi fortificată, cu patru turnuri, sanț de apă și drum de strajă. Altarul bisericii datează din 1868 și este decorat cu un tablou semnat de pictorul Carl Dorschlag. Amvonul este decorat în stil Empire, iar orga barocă, veche din 1805, este semnată de artistul Samuel Mätz.

• Peștera Valea Cetății este una dintre cele mai moderne și mai frumoase din Europa de Est. A devenit obiectiv turistic în 2010 și este situată într-un decor natural superb, între Poiana Brașov și Râșnov. Peștera a fost  deschisă vizitatorilor doar din anul 2011 și este considerată a fi un monument al naturii, aflându-se într-o zonă protejată din Masivul Postăvaru. Este singura peșteră amenajată din județul Brașov în care se țin concerte de jazz.

Sosire în București, aproximativ ora 22 în funcţie de condițiile meteo și trafic.


TARIFUL INCLUDE:
• Călătorie cu autocar climatizat, clasificat pentru cursele interne și internaționale
• Ghid de turism însoțitor pe perioada excursiei

TARIFUL NU INCLUDE:
• Biletele de intrare pentru vizitarea obiectivelor turistice:
– Castelul de Lut: 5 lei, Biserica Fortificată: 10 lei, Peștera Valea Cetății: 15 lei/adult, 10 lei/copil
• Alte servicii nemenționate în fiind incluse în prețul excursiei

SUPLIMENTE ȘI REDUCERI:
• Locuri preferențiale în autocar (primele 3 banchete): 20 lei/loc

NOTĂ:
• Grup minim pentru organizarea excursiei: 40 turiști.
• Acte necesare în călătorie: Carte de identitate (CI)

INFORMAȚII GENERALE PENTRU CIRCUITELE ORGANIZATE DE HAPPY-TRIP
• Excursia trebuie achitată integral înainte de plecare, nu se poate plăti în ziua plecării (la autocar).
• Achitarea excursiei, parțial sau integral, prin transfer bancar, reprezintă acceptarea de către turist a termenelor și condițiilor stipulate în contractul de prestări servicii de călătorie, a programului turistic aferent și a celorlalte informații prezentate în ofertă pe website-ul agenției (Happy-Trip.ro) sau comunicate printr-un mijloc de corespondență reciproc agreeat (email, whatsapp etc.).
• Locurile în autocar se alocă de agenția de turism începând cu al IV-lea rând de banchete în ordinea achitării avansului (înscrierii în excursie). Pentru rezervarea locurilor în primele trei rânduri se achită suplimentul pentru locuri preferențiale menționat în ofertă. Prima banchetă de două locuri este rezervată echipajului (ghid/conducător grup)
• Conducătorul de grup sau agenția pot modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice din program iar în cazul celor care nu se pot vizita din motive evidente (sunt închise, vreme nefavorabilă, starea drumurilor, restricții de trafic, întârzieri repetate ale unor turiști peste timpul stabilit de către conducătorul grupului etc.), acestea pot fi înlocuite cu altele dacă acest lucru este rezonabil (timp necesar, distanța care trebuie parcursă în plus etc.) sau, în caz contrar, se renunță la ele, agenția fiind exonerată total.
• Tarifele pentru intrările la obiectivele turistice, transport local, feribot etc. sunt doar informative și pot varia în timp. Biletele de intrare se plătesc la fața locului.
• În cazul nerealizării numărului minim de turiști menționat, agenția își rezervă dreptul de a anula excursia, oferind posibilitatea înscrierii la un alt program turistic.
• Agenția de turism nu este răspunzătoare de pierderea sau furtul oricăror bunuri personale ale turiștilor (bagaje, acte, obiecte etc.)

INFORMAȚII SUPLIMENTARE PENTRU CIRCUITELE DE MINIM DOUĂ ZILE CE INCLUD CAZARE
• Pentru rezervarea locurilor se achită un avans de 30% iar diferența cu cel puțin 3 săptămâni înaintea plecării.
• Tarifele în EURO se pot achita în Euro sau în Lei (Ron) la cursul BNR +2% din ziua plății. Avansul și restul ratelor se achită toate în aceeași monedă.
• Persoanele care călătoresc singure și au optat pentru cameră partaj iar agenția nu găsește un coleg/o colegă de cameră vor plăti diferența pentru camera single cu 7 zile înainte de plecarea în călătorie.
• Nominalizarea hotelurilor se va face în ultima săptămână înainte de data plecării, în funcție de mărimea grupului. Mențiunea “sau similar” în dreptul denumirii hotelului, face referire doar la categoria de confort și regimul de masă al hotelului.
• Repartizarea camerelor se face de recepția unității de cazare. Turistul va semnala direct recepției eventualele nemulțumiri referitoare la cameră, cu asistența ghidului grupului.
• În cazul în care la recepția unității de cazare se solicită taxă de oraș, aceasta va fi achitată de turist.

INFORMAȚII IMPORTANTE PENTRU CĂLĂTORIILE ÎN STRĂINĂTATE
• Copiii români cu vârsta sub 18 ani (minori) pot călători în străinătate doar în următoarele condiții: (1) Însoțiți de ambii părinți; (2) Însoțiți de un singur părinte aflat în posesia acordului celuilalt părinte de a pleca în călătorie (acord autentificat de un notar) sau a unei hotărâri judecătorești definitive de încredințare a copilului sau a certificatului de deces al celuilalt părinte; (3) Însoțiți de un alt adult care are asupra lui acordul autentificat la notar al ambilor părinți ai minorului și a certificatului personal de cazier judiciar. Însoțitorul minorului trebuie să dețină o copie a certificatului de naștere al copilului (este posibil că autoritățile de la frontieră să o solicite). Copiii minori de naționalitate română nu pot călători în străinătate neînsoțiți.
• Agenția de turism nu este răspunzătoare în niciun fel în cazul în care autoritățile vamale nu permit trecerea frontierei unui turist (lipsă documente valabile, interdicție de părăsire a țării etc.)

Dacă aveți întrebări ne puteți contacta la telefon, e-mail sau WhatsApp.