COMORILE BANATULUI

Cazanele Dunarii – Cascada Bigar – Beusnita – Lacul Ochiul Beiului – Timisoara – 5 zile/ 4 nopti

Plecari: 4.06 (Rusalii); 8.07 si 19.08.2020

Tarif 750 lei/ persoana

 SE POATE ACHITA SI CU VOUCHERE DE VACANTA!

Ziua 1: Bucuresti Pitesti – Craiova – Drobeta Turnu Severin (360 km)

Ora 5:30 in Bucuresti – Piata Constitutiei (Bd. Unirii colt cu Bd. Libertatii), in parcarea unde se fac concertele. Plecare la ora 6:00 pe ruta: Pitesti – Craiova – Drobeta Turnu Severin. Craiova – Catedrala Mitropolitana – Manastirea Sfantul Mare Mucenic Dimitrie este cel mai vechi edificiu de cult din Craiova. Ne indreptam apoi catre Biserica Madona Dudu cunoscuta mai ales sub denumirea de Catedrala Maicii Domnului din Craiova, fiind una dintre cele mai mari biserici ortodoxe din Craiova, numerosi crestini calcandu-i pragul pentru a se inchina la Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului. Vizitam apoi Muzeul Olteniei – Sectiunea Istorie si Arheologie unde vom descoperi colectii de ilustreaza istoria romanilor din antichitate pana in prezent. Drobeta Turnu Severin – Manastirea Strehaia singura manastire din tara cu altarul spre sud. Cazare HOTEL 3* – Drobeta Turnu Severin.

Ziua 2: Drobeta Turnu Severin – Orsova – Baile Herculane – Cascada Bigar – Oravita (180 km)

Mic dejun. Plecare catre Orsova pentru a ne bucura de o frumoasa Croaziera pe Dunare in care vom admira Cazanele Dunarii, faimosul Cap al lui Decebal, cea mai mare sculptura in piatra din Europa. Ne indreptam apoi catre statiunea Baile Herculane una dintre cele mai vechi statiuni balneare ale lumii, cu o vechime atestata documentar de peste 1850 de ani. Vom efectua o scurta plimbare in centrul istoric al statiunii dupa care vom porni catre cel mai mare Parc Mulinologic din Sud – Estul Europei (Tinutul Morilor de Apa), situat in Depresiunea Almajului. Ne indreptam apoi Parcul National Cheile Nerei unde ne oprim la Cascada Bigar (una dintre cele mai frumoase din lume – intersectia drumului Oravita – Bozovici cu Paralela 45). Cazare HOTEL 3* – Oravita.

Ziua 3: Oravita – Lacul Ochiul Beiului si la Cascada Beusnita – Oravita (100 km)

Mic dejun . Deplasare cu autocarul pana la intrare in Parcul National Cheile Nerei de unde vom porni in drumetie (aproximativ 20 km dus – intors, 7 ore cu pauze ) pana la Lacul Ochiul Beiului si la Cascada Beusnita cea mai frumoasa cascada din tara. Popas la Pastravarie. Atentie ECHIPAMENT OBLIGATORIU !!! Incaltaminte/ pantaloni/ bluza/ hanorac   pentru drumetie, apa, rucsac (exclus pungi, genti), pelerina de ploaie. Cazare la acelasi hotel.

Ziua 4: Oravita – Timisoara – Hunedoara (300 km)

Mic dejun. Timisoara – Catedrala Ortodoxa Mitropolitana (cu hramul Trei Ierarhi, cel mai mare edificiu religios din oras), Statuia Fecioarei Mariei si a Sfantului Nepomuk, situata in centrul Piatei Libertatii (cunoscuta neoficial sub numele de Piata Rosie ca urmare a pavajului rosu folosit pentru reabilitarea recenta a acesteia), Domul Romano-Catolic sau Catedrala Sfantul Gheorghe este catedrala Episcopiei Romano-Catolice de Timisoara, fiind construit in perioada 1736-1774, Fabrica de Bere Timisoreana (una din emblemele orasului si prima fabrica de bere din Romania, infiintata in anul 1718 in sudul cartierului Fabric – vedere exterioara). Cazare Hotel 3* – Hunedoara. 

Ziua 5:  Hunedoara – Bucuresti (420 km)

Mic dejun. Vizitam Castelul Hunedoarei, numit si Castelul Corvinilor sau al Huniazilor, este cetatea medievală a Hunedoarei, unul din cele mai importante monumente de arhitectură gotică din Romania. Este considerat unul dintre cele mai frumoase castele din lume, fiind situat in „top 10 destinații de basm din Europa”. Castelul a fost ridicat în secolul al XV-lea de Ioan de Hunedoara. Plecare catre casa cu o scurta oprire la Manastirea Cozia. Sosire seara in Bucuresti, in functie de trafic si conditiile meteo.

TARIFUL INCLUDE:

  • Transport cu autocar clasificat pentru curse interne si international;
  • Cazare 4 nopti cu mic dejun Hotel/ Pensiune 3*;
  • Croaziera pe Dunare;
  • Ghid atestat insotitor.

TARIFUL NU INCLUDE:

  • Intrarile la obiectivele turistice, Muzeul Olteniei – Sectiunea Istorie si Arheologie (5 lei/ adult, 2.5 lei/ copil, elev, pensioner)
  • Bilet intrare Parcul National Cheile Nerei – 5 lei/ persoana;
  • Taxa de oras pentru fiecare cazare unde aceasta este solicitata , se va achita cash de catre turisti la receptive;

SUPLIMENTE SI REDUCERI:

  • Single1.125 lei/ persoana
  • Copiii pana in 12 ani cazati in camera cu doi adulti, achita 710 lei.

NOTA:
• Locuri preferenţiale în autocar (primele 3 banchete): 40 Lei/ loc.
• Locurile in autocar se distribuie incepand cu a IV bancheta in ordinea achitarii avansului.
• Copiii pana in 12 ani, beneficiaza de reducere doar pentru cazare in camera cu 2 adulti.
• Acestea sunt obiectivele propuse spre vizitare.

• In functie de durata fiecarei vizite si de intarzierile turistilor peste timpul alocat de catre insotitorul de grup pentru fiecare obiectiv in parte, aceste obiective pot fi atinse sau nu.

• Obiectivele mentionate in program pot fi inlocuite cu altele, acest lucru nefiind dependent de agentie sau de turisti, ci doar de starea drumurilor, conditii meteo, sau alte motive obiective.
• Nominalizarea hotelurilor se va face in ultima saptamana inainte de data plecarii, in functie de marimea grupului. Mentiunea “sau similar” in dreptul denumirii hotelului, face referire doar la categoria de confort si regimul de masa al hotelului.

• Repartizarea camerelor se face de către recepţia unitatii de cazare. Eventuale nemultumiri legate de amplasarea sau aspectul camerei, se rezolva de catre turist direct la receptie, cu ajutorul ghidului.

• Excursia se achitata integral inainte de plecare.

• Grup minim 45 persoane.
ACTE NECESARE:Carte de identitate (CI).