Cheile Sohodolului – Câmpul de Lapiezuri, 2 zile

Podul lui Dumnezeu, Peștera Ponoarele, Târgu Jiu – Brâncuși, Peștera Popii, Culele de la Măldărești

Date excursie: 18 iulie și 12 septembrie 2020
Tarif: 380 lei
Rezervă cu Vouchere de Vacanță


Ziua 1: București – Pitești – Craiova – Ponoarele – Târgu Jiu (420 km)
Ora 5:30 întâlnire în București – Piața Constituției (Bd. Unirii colț cu Bd. Libertății), în parcarea unde se fac concertele. Ora 6:00 plecare în excursie. Trecem Podul lui Dumnezeu (Podul Natural de la Ponoarele), este unicul pasaj rutier natural funcțional la nivel național, traversat de DJ 670 Baia de Aramă – Drobeta Turnu-Severin. Este cel mai mare pod natural al țării și al doilea ca mărime din Europa (30 m lungime, 13 m lățime, 22 m înălțime și 9 m grosime) și singurul din lume deschis traficului rutier. Vizităm Peștera Ponoarele care este situată la o altitudine de 337 m, cu o lungime de 734 m. Peștera prezintă două intrări de dimensiuni mari. Galeria principală este subfosilă, la un nivel superior se găsește o galerie fosilă. Lacul Zăton (Lacul Fantoma), este un lac cu apă dulce, în formă de potcoavă cu o suprafață de 80 ha, o lungime de 800 m, o lățime de 20-50 m și o adâncime de cca. 3,5 m. În Târgu Jiu – plimbarea de seară o facem pentru a vizita operele lui Brâncuși: Masa tăcerii, Aleea scaunelor, Poarta sărutului și Coloana fără sfârșit – sunt dispuse pe aceeași axă, orientată de la apus spre răsărit, cu o lungime de 1275 m. Cazare în Târgu Jiu – pensiune/hotel 3*.

Ziua 2: Târgu Jiu – Cheile Sohodolului – Măldărești – București (340 km)
Mic dejun. Cheile Sohodolului, reprezintă unul dintre cele mai impresionante peisaje carstice din România, peisaj întins pe aproximativ 12 km în interiorul Munților Vâlcan, între localitatea Runcu și Poiana Contului. Sunt cunoscute și pentru faptul ca aici s-au filmat numeroase scene din filmul Trandafirul Galben, avându-l în centrul acțiunii pe ineditul personaj Mărgelatu. Câmpul de Lapiezuri, reprezintă unul dintre cele mai spectaculoase câmpuri de lapiezuri din țară și cel mai interesant element al zonei. Se găsesc la o altitudine de sub 600 metri și sunt unice în Europa prin frumusețea lor. Lungimea șanțurilor depășește 4-5 metri iar adâncimea ajunge până la 30 cm, semănând cu niște coridoare tăiate în rocă în care a apărut vegetația: lumânărică, cimbrișor, urzici. Chiar la intrarea în defileu se află Peștera Popii, unul dintre cele mai vizitate obiective turistice de aici, poate și pentru că pereții acestei peșteri au picturi rupestre de culoare neagră, cu siluete antropomorfe. Inelul de Piatră sau Inelul Doamnei este o formațiune calcaroasă înaltă de 700 de metri, care a fost denumită astfel datorită asemănării ei cu un inel (locul reprezintă atracția principală a tinerilor căsătoriți). Peștera Nării are două galerii, fiecare cu o lungime de 70 de metri și reprezintă de asemenea un fenomen natural foarte rar. La Lunca cu pruni s-au descoperit alte desene rupestre pe un perete de stancă. La întoarcerea către București vizităm Culele de la Măldărești într-un cadru natural pitoresc găsim Complexul Muzeal Măldărești, acesta cuprinde culele Greceanu și Duca și o casă memorială dedicată lui I.G.Duca, clădiri tipice pentru arhitectura civilă din Oltenia și peste 3.000 de obiecte etnografice de mare valoare. Sosire seara în Bucureşti, în funcţie de trafic.


TARIFUL INCLUDE:
• Călătorie cu autocar
• O noapte cazare cu mic dejun la hotel sau pensiune, loc în camera dublă/triplă
• Ghid de turism însoţitor pe perioada excursiei.

TARIFUL NU INCLUDE:
• Biletele de intrare pentru vizitarea obiectivelor turistice: Cheile Sohodolului și Culele de la Măldărești
• Alte mese în afara micului dejun sau cheltuieli personale.

SUPLIMENTE SI REDUCERI:
• Copiii sub 12 ani (neîmpliniți) cazați în cameră cu 2 adulți au reducere 30 Lei.
• Cameră Single: 570 lei
• Locuri preferențiale în autocar (primele 3 banchete): 30 Lei/loc

NOTA:
• Locurile în autocar se distribuie începând cu a IV-a banchetă în ordinea achitării avansului.
• Grup minim pentru organizarea excursiei: 40 turiști.
• Acte necesare în călătorie: Carte de identitate (CI)

INFORMAȚII GENERALE PENTRU CIRCUITELE ORGANIZATE DE HAPPY-TRIP
• Excursia trebuie achitată integral înainte de plecare, nu se poate plăti în ziua plecării (la autocar).
• Achitarea excursiei, parțial sau integral, prin transfer bancar, reprezintă acceptarea de către turist a termenelor și condițiilor stipulate în contractul de prestări servicii de călătorie, a programului turistic aferent și a celorlalte informații prezentate în ofertă pe website-ul agenției (Happy-Trip.ro) sau comunicate printr-un mijloc de corespondență reciproc agreeat (email, whatsapp etc.).
• Locurile în autocar se alocă de agenția de turism începând cu al IV-lea rând de banchete în ordinea achitării avansului (înscrierii în excursie). Pentru rezervarea locurilor în primele trei rânduri se achită suplimentul pentru locuri preferențiale menționat în ofertă. Prima banchetă de două locuri este rezervată echipajului (ghid/conducător grup)
• Conducătorul de grup sau agenția pot modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice din program iar în cazul celor care nu se pot vizita din motive evidente (sunt închise, vreme nefavorabilă, starea drumurilor, restricții de trafic, întârzieri repetate ale unor turiști peste timpul stabilit de către conducătorul grupului etc.), acestea pot fi înlocuite cu altele dacă acest lucru este rezonabil (timp necesar, distanța care trebuie parcursă în plus etc.) sau, în caz contrar, se renunță la ele, agenția fiind exonerată total.
• Tarifele pentru intrările la obiectivele turistice sunt doar informative și pot varia în timp. Biletele de intrare se plătesc la fața locului.
• În cazul nerealizării numărului minim de turiști menționat, agenția își rezervă dreptul de a anula excursia, oferind posibilitatea înscrierii la un alt program turistic.
• Agenția de turism nu este răspunzătoare de pierderea sau furtul oricăror bunuri personale ale turiștilor (bagaje, acte, obiecte etc.)

INFORMAȚII SUPLIMENTARE PENTRU CIRCUITELE DE MINIM DOUĂ ZILE CE INCLUD CAZARE
• Pentru rezervarea locurilor se achită un avans de 30% iar diferența cu cel puțin 3 săptămâni înaintea plecării.
• Tarifele în EURO se pot achita în Euro sau în Lei (Ron) la cursul BNR +2% din ziua plății. Avansul și restul ratelor se achită toate în aceeași monedă.
• Persoanele care se înscriu singure și pentru care agenția nu găsește un coleg/o colegă de cameră vor plăti diferența de single cu 7 zile înainte de plecarea în călătorie.
• Nominalizarea hotelurilor se va face în ultima săptămână înainte de data plecării, în funcție de mărimea grupului. Mențiunea “sau similar” în dreptul denumirii hotelului, face referire doar la categoria de confort și regimul de masă al hotelului.
• Repartizarea camerelor se face de recepția unității de cazare. Turistul va semnala direct recepției eventualele nemulțumiri referitoare la cameră, cu asistența ghidului grupului.
• În cazul în care la recepția unității de cazare se solicită taxă de oraș, aceasta va fi achitată de turist.

INFORMAȚII IMPORTANTE PENTRU CĂLĂTORIILE ÎN STRĂINĂTATE
• Copiii români cu vârsta sub 18 ani (minori) pot călători în străinătate doar în următoarele condiții: (1) Însoțiți de ambii părinți; (2) Însoțiți de un singur părinte aflat în posesia acordului celuilalt părinte de a pleca în călătorie (acord autentificat de un notar) sau a unei hotărâri judecătorești definitive de încredințare a copilului sau a certificatului de deces al celuilalt părinte; (3) Însoțiți de un alt adult care are asupra lui acordul autentificat la notar al ambilor părinți ai minorului și a certificatului personal de cazier judiciar. Copiii minori de naționalitate română nu pot călători în străinătate neînsoțiți.
• Agenția de turism nu este răspunzătoare în niciun fel în cazul în care autoritățile vamale nu permit trecerea frontierei unui turist (lipsă documente valabile, interdicție de părăsire a țării etc.)

Dacă aveți întrebări ne puteți contacta la telefon, e-mail sau WhatsApp.