Circuit Turcia – CAPPADOCIA, 8 zile, autocar

Zbor cu Balonul, Orașul subteran Kaymaklı, Troia, Efes, Pamukkale, Kuşadası, Ankara, Istanbul

Plecări 24.07 si 21.08.2021

Tarif 345 euro/ persoana


Ziua 1: București – Giurgiu – Ruse – Edirne – Canakkale
Ora 5:30 întâlnire în București – Piața Constituției (Bd. Unirii colț cu Bd. Libertății), în parcarea unde se fac concertele. Plecare la ora 6:00 în circuitul spre Turcia. Traversarea strâmtorii Dardanele cu feribotul. Cazare în Çanakkale hotel 3*.

Ziua 2: Mic dejun. Deplasare pe ruta Izmir-Kușadasî. În drumul nostru, vizităm Troia (legendarul oraș din Iliada lui Homer), obiectiv care face parte din patrimoniul mondial UNESCO. De asemenea, vom vizita un renumit atelier de prelucrare a sultanitului în zona Pergamon (Bergama). Cazare în Kușadasî hotel 4*.

Ziua 3: Mic dejun. Timp liber în Kușadasî. Opțional (1), croazieră pe Marea Egee cu masă. Cazare la același hotel în Kușadasî.

Ziua 4: Mic dejun. Începem ziua cu vizita la Casa Fecioarei Maria – un loc sfânt, adevărată oază de creștinism. Mergem pe urmele istoriei și vizităm orașul antic Efes, bijuterie a Turciei și unul dintre cele mai înfloritoare orașe ale antichității. Plecăm spre Pamukkale, unde vizităm renumitele terase calcaroase, un loc unic, binecuvântat de natură. Travertinele de un alb imaculat formate în urma eroziunii calcarului în contact cu apa izvoarelor termale vă vor lăsa fără cuvinte. Continuăm călătoria noastră spre Cappadocia pe ruta Konya – Aksaray – Nevşehir. Cazare în Nevşehir hotel 4*.

Ziua 5: Mic dejun. Începem periplul nostru prin Cappadocia – ținut de poveste, unde peisajul uimește la tot pasul. Ne deplasăm la Uçhisar – panoramă asupra văii plină de formațiuni vulcanice de impresionante și felurite forme. Vizităm bisericile creștine, pictate și cioplite în stâncă la Goreme – un loc ce emană spiritualitate. La Kaymaklî se vizitează orașul subteran. Opțional (2), Zbor cu balonul. Opțional (3), Seară cappadociană. Cazare la același hotel în Nevşehir.

Ziuai 6: Mic dejun. Plecare la Ankara unde vizităm Mausoleul lui Mustafa Kemal Atatürk – întemeietorul Republicii Turcia, pentru ca mai apoi să ne deplasăm către Istanbul tour by night (trecem peste podurile Boğaziçi – Bosfor și Galata sau Atatürk). Cazare în Istanbul Hotel Marmaray 4* sau similar.

Ziua 7: Mic dejun. Opțional deplasare pietonală cu ghid local pentru a vizita Moscheea Albastră – minune arhitectonică a epocii medievale, Muzeul Sfânta Sofia (a fost catedrala Patriarhiei de Constantinopol, apoi moschee, astăzi muzeu) – locașul cel mai impresionant și venerabil al creștinismului ortodox și al creștinismului în general, Hipodromul, Palatul Topkapî – fost palat al sultanilor și centru administrativ, educațional și artistic al Imperiului Otoman timp de aproape 400 de ani. Opțional (4), croazieră pe Bosfor. Shopping în Marele Bazar. Cazare la același hotel în Istanbul.

Ziua 8: Mic dejun. Plecare spre Edirne unde vizităm Moscheea Selimiye, după care pornim spre casă pe ruta Edirne – Nova Zagora – Ruse – București. Sosire în cursul serii în funcție condițiile de trafic și formalitățile vamale.


TARIFUL INCLUDE:
Călătorie cu autocar climatizat licențiat pentru circuitele internaționale
7 nopți cazare cu mic dejun în hoteluri 3* & 4*
Tour by night Istanbul
Servicii ghid român

TARIFUL NU INCLUDE:
Asigurare medicală de călătorie
Biletele de intrare pentru vizitarea obiectivelor turistice
În Turcia se achită obligatoriu 10 €/persoană pentru ghizii turci de escortă.
Taxa de oraș pentru fiecare cazare unde aceasta este solicitată (se achită numerar în euro de către turiști

EXCURSII OPȚIONALE:
Croazieră pe Marea Egee cu masă (ziua 3): 30 €/persoană
Seară Cappadociană (ziua 5): 30 €/persoană
Zbor cu balonul (ziua 5): 175 €/persoană, include și asigurare de accidente
Tur pietonal și Croazieră pe Bosfor cu ghid local (ziua 7): 25 €/persoană
Excursiile opționale se achită în euro la ghid, iar prețul lor se poate modifica în funcție de sezon.

SUPLIMENTE și REDUCERI:
Supliment Cameră Single: 90 €
Locuri preferenţiale în autocar (primele 3 banchete): 20 €/loc
Copiii până în 12 ani, cazați în cameră cu 2 adulți au reducere 20 €

NOTĂ:
• Acte necesare: obligatoriu PAȘAPORT valabil cel puțin 150 de zile (5 luni) din ziua plecării în excursie.

INFORMAȚII GENERALE PENTRU CIRCUITELE ORGANIZATE DE HAPPY-TRIP
• Excursia trebuie achitată integral înainte de plecare, nu se poate plăti în ziua plecării (la autocar).
• Achitarea excursiei, parțial sau integral printr-un mijloc de plată agreat în prealabil cu agenția, reprezintă acceptarea de către turist a termenelor și condițiilor stipulate în contractul de prestări servicii de călătorie (vezi pdf), a programului turistic aferent și a celorlalte informații prezentate în ofertă pe website-ul agenției (Happy-Trip.ro) sau comunicate printr-un mijloc de corespondență reciproc agreeat (email, whatsapp etc.).
• Programul turistic este parte integrantă a contractului de prestări servicii turistice încheiat.
• Locurile în autocar se alocă de agenția de turism începând cu al IV-lea rând de banchete în ordinea achitării avansului (înscrierii în excursie). Pentru rezervarea locurilor în primele trei rânduri se achită suplimentul pentru locuri preferențiale menționat în ofertă. Prima banchetă de două locuri este rezervată echipajului (ghid/conducător grup)
• Conducătorul de grup sau agenția pot modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice din program iar în cazul celor care nu se pot vizita din motive evidente (sunt închise, vreme nefavorabilă, starea drumurilor, restricții de trafic, întârzieri repetate ale unor turiști peste timpul stabilit de către conducătorul grupului etc.), acestea pot fi înlocuite cu altele dacă acest lucru este rezonabil (timp necesar, distanța care trebuie parcursă în plus etc.) sau, în caz contrar, se renunță la ele, agenția fiind exonerată total.
• Tarifele pentru intrările la obiectivele turistice, transport local, feribot etc. sunt doar informative și pot varia în timp. Biletele de intrare se plătesc la fața locului.
• În cazul nerealizării numărului minim de turiști menționat, agenția își rezervă dreptul de a anula excursia, oferind posibilitatea înscrierii la un alt program turistic.
• Agenția de turism nu este răspunzătoare de pierderea sau furtul oricăror bunuri personale ale turiștilor (bagaje, acte, obiecte etc.)
• Cu 2-3 zile înainte de plecare se va transmite prin e-mail, SMS/WhatsApp sau telefonic o informare cu numele și numărul de telefon al ghidului, nominalizarea hotelurilor, locul și ora plecării.

INFORMAȚII SUPLIMENTARE PENTRU CIRCUITELE DE MINIM DOUĂ ZILE CE INCLUD CAZARE
• Pentru rezervarea locurilor se achită un avans de 30% iar diferența cu cel puțin 3 săptămâni înaintea plecării.
• Tarifele în EURO se pot achita în Euro sau în Lei (Ron) la cursul BNR +2% din ziua plății. Avansul și restul ratelor se achită toate în aceeași monedă.
• Persoanele care călătoresc singure și au optat pentru cameră partaj iar agenția nu găsește un coleg/o colegă de cameră vor plăti diferența pentru camera single cu 7 zile înainte de plecarea în călătorie.
• Nominalizarea hotelurilor se va face în ultima săptămână înainte de data plecării, în funcție de mărimea grupului. Mențiunea “sau similar” în dreptul denumirii hotelului, face referire doar la categoria de confort și regimul de masă al hotelului.
• Repartizarea camerelor se face de recepția unității de cazare. Turistul va semnala direct recepției eventualele nemulțumiri referitoare la cameră, cu asistența ghidului grupului.
• În cazul în care la recepția unității de cazare se solicită taxă de oraș, aceasta va fi achitată de turist.

INFORMAȚII IMPORTANTE PENTRU CĂLĂTORIILE ÎN STRĂINĂTATE
Copiii români minori (cu vârsta sub 18 ani) pot călători în străinătate doar în următoarele condiții: (1) Însoțiți de ambii părinți; (2) Însoțiți de un singur părinte aflat în posesia acordului celuilalt părinte de a pleca în călătorie (acord autentificat de un notar) sau a unei hotărâri judecătorești definitive de încredințare a copilului sau a certificatului de deces al celuilalt părinte; (3) Însoțiți de un alt adult care are asupra lui acordul autentificat la notar al ambilor părinți ai minorului și a certificatului personal de cazier judiciar. Însoțitorul minorului trebuie să dețină o copie a certificatului de naștere al copilului (este posibil că autoritățile de la frontieră să o solicite). Copiii minori de naționalitate română nu pot călători în străinătate neînsoțiți.
• Agenția de turism nu este răspunzătoare în niciun fel în cazul în care autoritățile vamale nu permit trecerea frontierei unui turist (lipsă documente valabile, interdicție de părăsire a țării etc.)
GRECIA - Taxa turistică locală a fost introdusă de la 1 ianuarie 2018. Taxa se achită de către turist la faţa locului, diferenţiat, în funcție de clasificarea unităţilor de cazare, astfel:
- Hotel 1, 2 și apartamente: 0,50 EUR / cameră / noapte
- Hotel 3: 1,50 Euro / cameră / noapte
- Hotel 4: 3 Euro / cameră / noapte
- Hotel 5: 4 Euro/ cameră / noapte

Dacă aveți întrebări ne puteți contacta la telefon, e-mail sau WhatsApp.

Cappadocia
Cappadocia