Circuit în NORDUL MOLDOVEI, 3 zile, autocar

Cheile Bicazului, Lacul Roșu, Mănăstirile Voroneț și Humor, Cetatea Neamțului și Cetatea de Scaun a Sucevei, Botoșani

Plecări: 26 iunie, 17 iulie și 28 august 2020
Tarif: 550 lei/persoană
Rezervă cu Vouchere de Vacanță


Ziua 1: București – Ploiești – Brașov – Sfântu Gheorghe – Piatra Neamț – Gura Humorului (550 km)
Ora 5:30 întâlnire în București – Piața Constituției (Bd. Unirii colț cu Bd. Libertății), în parcarea unde se fac concertele. Ora 6:00 plecare în circuit spre Cheile Bicazului – numite și „poarta dintre Moldova și Transilvania”. Situate în munții Hășmaș, Cheile Bicazului fac parte din Parcul Național Cheile Bicazului – Hășmaș. Cheile au fost sculptate natural de râul Bicaz, dând naștere unor peisaje spectaculoase. Lacul Roșu se întinde astăzi pe 11 hectare şi are o adâncime de până la 9,6 metri. Este una dintre atracţiile turistice ale Harghitei. Cetatea Neamțului este o cetate medievală din Moldova, se află localizată pe stânca Timuș de pe Culmii Pleșului, la o altitudine de 480 m și la o înălțime de 80 m față de nivelul apei Neamțului. Mănăstirea Cămârzani datează din anul 1863, biserica construită avea hramul Sfântului Gheorghe și era lăcaș de închinare doar pentru familia boierească. Devenită schit după cel de-al doilea război mondial și apoi redusă la rangul de biserică parohială. Cazare în Gura Humorului.

Ziua 2: Gura Humorului (150 km)
Mic dejun. Mănăstirea Humor este o mănăstire ortodoxă din România, construită în anul 1530 de către marele logofăt Toader Bubuiog. Biserica mănăstirii are hramurile Adormirea Maicii Domnului (sărbătorit în fiecare an la data de 15 august) și Sfântul Mucenic Gheorghe (sărbătorit la 23 aprilie). Mănăstirea Voroneț a fost ridicată de Ștefan cel Mare în anul 1488, este probabil cea mai cunoscută biserică din România atăt pentru frescele ei exterioare, cu o luminozitate și culori foarte intense cât și pentru sutele de figuri bine păstrate pe zugraveala de azur. Muzeul Oului din Moldovița – locul în care tradiţia şi arta încondeierii se apropie de perfecţiune este Muzeul ouălor încondeiate “Lucia Condrea”, din Moldoviţa. Mănăstirea Moldovița – este una dintre cele mai vechi aşezări monahale, cu un important trecut istoric. A fost ctitorită de Petru Rareș, fiul lui Ștefan cel Mare. Arhitectura bisericii cu hramul „Buna Vestire”. Pasul Ciumârna (Pasul Palma) – este o trecătoare situată la 1100 metri altitudine și traversează Obcina Mare, legând Valea Moldoviței de Podișul Sucevei. În punctul cel mai înalt din trecătoare este ridicat un monument de forma unei palme umane numit chiar Palma. Mănăstirea Sucevița este o mănăstire ortodoxă, construită între anii 1583-1586, situată în satul Sucevița. Arhitectura îmbină elemente de artă bizantină și gotică, la care se adaugă elemente de arhitectură ale vechilor biserici din lemn din Moldova. Pictura murală interioară și exterioară este de o mare valoare artistică, fiind o amplă narațiune biblică din Vechiul și Noul Testament. Ceramica Neagră de Marginea este o marcă de ceramică tipică pentru comuna Marginea din județul Suceava. Se caracterizează atât prin culoarea neagră pe care o dobândesc obiectele după ardere – rezultat al folosirii unei tehnologii preistorice – cât și prin ornamente – rezultat al folosirii unor tehnici specifice sau prin păstrarea unor forme tradiționale. Cazare la același hotel.

Ziua 3: Gura Humorului – Suceava – Botoșani – Bacău – Buzău – Urziceni – București (550 km)
Mic dejun. Cetatea de Scaun a Sucevei este o cetate medievală, localizată pe un pinten terminal al unui platou aflat la o înălțime de 70 m față de lunca Sucevei. De aici se poate admira întreaga vale a Sucevei. Cetatea a fost construită de Petru Mușat și a fost fortificată de Ștefan cel Mare și a rămas în conștiința poporului drept cetatea care nu a fost cucerită vreodată. Muzeul satului Bucovinean este un muzeu în aer liber din municipiul Suceava, care pune în valoare patrimoniul cultural-arhitectonic de factură populară din Bucovina. Botoșani (tur pietonal). Continuam traseul pe ruta Bacău – Buzău – Urziceni – București. Sosire în cursul serii în București, în funcție de trafic și condițiile meteo.


TARIFUL INCLUDE:
• Călătorie cu autocar climatizat, clasificat pentru cursele interne și internaționale
• 2 nopți cazare cu mic dejun în Gura Humorului, hotel categoria 3
• Ghid de turism însoțitor pe toată perioada circuitului

TARIFUL NU INCLUDE:
• Biletele de intrare pentru vizitarea obiectivelor turistice:
 – Cetatea Neamț: 12 lei/adult; 6 lei/elev
 – Muzeul Oului Moldovița: 6 lei/adult; 3 lei/copil
 – Cetatea de Scaun a Sucevei: 12 lei/adult; 3 lei/elev, student*
 – Muzeul Satului Bucovinean: 6 lei/adult; 1,5 lei/elev, student*
 – Mănăstirea Humor: 5 lei/adult, 2 lei/copil;
 *cu legitimație valabilă
• Alte mese în afară de micul dejun.

SUPLIMENTE ȘI REDUCERI:
• Copiii sub 12 ani (neîmpliniți) cazați în cameră cu 2 adulți au reducere: 40 lei.
• Cameră Single: 825 lei
• Locuri preferențiale în autocar (primele 3 banchete): 40 lei/loc

NOTĂ:
• Excursia se organizează cu un grup de minim 45 turiști.
• Acte necesare în călătorie: Carte de identitate (CI)

INFORMAȚII GENERALE PENTRU CIRCUITELE ORGANIZATE DE HAPPY-TRIP
• Excursia trebuie achitată integral înainte de plecare, nu se poate plăti în ziua plecării (la autocar).
• Achitarea excursiei, parțial sau integral, prin transfer bancar, reprezintă acceptarea de către turist a termenelor și condițiilor stipulate în contractul de prestări servicii de călătorie, a programului turistic aferent și a celorlalte informații prezentate în ofertă pe website-ul agenției (Happy-Trip.ro) sau comunicate printr-un mijloc de corespondență reciproc agreeat (email, whatsapp etc.).
• Locurile în autocar se alocă de agenția de turism începând cu al IV-lea rând de banchete în ordinea achitării avansului (înscrierii în excursie). Pentru rezervarea locurilor în primele trei rânduri se achită suplimentul pentru locuri preferențiale menționat în ofertă. Prima banchetă de două locuri este rezervată echipajului (ghid/conducător grup)
• Conducătorul de grup sau agenția pot modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice din program iar în cazul celor care nu se pot vizita din motive evidente (sunt închise, vreme nefavorabilă, starea drumurilor, restricții de trafic, întârzieri repetate ale unor turiști peste timpul stabilit de către conducătorul grupului etc.), acestea pot fi înlocuite cu altele dacă acest lucru este rezonabil (timp necesar, distanța care trebuie parcursă în plus etc.) sau, în caz contrar, se renunță la ele, agenția fiind exonerată total.
• Tarifele pentru intrările la obiectivele turistice sunt doar informative și pot varia în timp. Biletele de intrare se plătesc la fața locului.
• În cazul nerealizării numărului minim de turiști menționat, agenția își rezervă dreptul de a anula excursia, oferind posibilitatea înscrierii la un alt program turistic.
• Agenția de turism nu este răspunzătoare de pierderea sau furtul oricăror bunuri personale ale turiștilor (bagaje, acte, obiecte etc.)

INFORMAȚII SUPLIMENTARE PENTRU CIRCUITELE DE MINIM DOUĂ ZILE CE INCLUD CAZARE
• Pentru rezervarea locurilor se achită un avans de 30% iar diferența cu cel puțin 3 săptămâni înaintea plecării.
• Tarifele în EURO se pot achita în Euro sau în Lei (Ron) la cursul BNR +2% din ziua plății. Avansul și restul ratelor se achită toate în aceeași monedă.
• Persoanele care se înscriu singure și pentru care agenția nu găsește un coleg/o colegă de cameră vor plăti diferența de single cu 7 zile înainte de plecarea în călătorie.
• Nominalizarea hotelurilor se va face în ultima săptămână înainte de data plecării, în funcție de mărimea grupului. Mențiunea “sau similar” în dreptul denumirii hotelului, face referire doar la categoria de confort și regimul de masă al hotelului.
• Repartizarea camerelor se face de recepția unității de cazare. Turistul va semnala direct recepției eventualele nemulțumiri referitoare la cameră, cu asistența ghidului grupului.
• În cazul în care la recepția unității de cazare se solicită taxă de oraș, aceasta va fi achitată de turist.

INFORMAȚII IMPORTANTE PENTRU CĂLĂTORIILE ÎN STRĂINĂTATE
• Copiii români cu vârsta sub 18 ani (minori) pot călători în străinătate doar în următoarele condiții: (1) Însoțiți de ambii părinți; (2) Însoțiți de un singur părinte aflat în posesia acordului celuilalt părinte de a pleca în călătorie (acord autentificat de un notar) sau a unei hotărâri judecătorești definitive de încredințare a copilului sau a certificatului de deces al celuilalt părinte; (3) Însoțiți de un alt adult care are asupra lui acordul autentificat la notar al ambilor părinți ai minorului și a certificatului personal de cazier judiciar. Copiii minori de naționalitate română nu pot călători în străinătate neînsoțiți.
• Agenția de turism nu este răspunzătoare în niciun fel în cazul în care autoritățile vamale nu permit trecerea frontierei unui turist (lipsă documente valabile, interdicție de părăsire a țării etc.)

Dacă aveți întrebări ne puteți contacta la telefon, e-mail sau WhatsApp.