Circuit turistic ROMÂNIA, 11 zile, autocar

Dată plecare: 19 iulie 2021
Tarif: 1.550 Lei
Rezervă cu Vouchere de Vacanță


Ziua 1: BucureștiPitești – Râmnicu Vâlcea – Hunedoara – Deva
Ora 5:30 întâlnire în București – Piața Constituției (Bd. Unirii colț cu Bd. Libertății), în parcarea unde se fac concertele. Ora 6:00 – plecare în circuit pe ruta: Pitești – Râmnicu VâlceaHorezu. În Baia de Fier se vizitează Peștera Muierilor apoi în Hunedoara vizită la Castelul Corvinilor (Huniazilor). Cazare în Deva.

Ziua 2: Deva – Țebea – Arieșeni – Alba Iulia
Mic dejun. Plecare la Țebea la Panteonul Moților (Mormântul lui Avram Iancu, Gorunul lui Horea). În Parcul Natural Apuseni vizită la Peștera Urșilor din Chișcău și Ghețarul de la Scărișoara. Turul continuă pe Valea Arieșului. Popas la Câmpeni la Statuia lui Avram Iancu. Cazare în Alba Iulia.

Ziua 3: Alba Iulia – Turda – Cluj Napoca
Mic dejun. Vizită în Cetatea Alba Carolina (Sala Unirii, celula lui Horea etc.). Plecare spre Turda și vizită în Salina Turda. În Cluj-Napoca popas la Biserica gotică Sf. Mihail. Timp liber. Ora 21 plecare cu autocarul la hotel. Cazare în Cluj-Napoca.

Ziua 4: Cluj Napoca – Oradea – Satu Mare
Mic dejun. Vizită în Grădina Botanica Alexandru Borza. Plecare la Oradea. Vizite la Muzeul Țării Crișurilor și Biserica cu Lună. Timp liber în centru. Popas la Monumentul Eroilor din CareiCazare în Satu Mare.

Ziua 5: Satu Mare – Valea Izei – Bistrița Năsăud
Mic dejun. Vizită Cimitirul Vesel de la Săpânța și Biserica de lemn a Mănăstirii Peri, cea mai înaltă biserică de lemn din lume, 78 m. Deplasare pe Valea Izei, popas la vechea Biserică de lemn Bogdan Vodă și la Muzeele Memoriale George Coșbuc și Liviu Rebreanu. Cazare în zona Bistrița-Năsăud.

Ziua 6: Bistrița Năsăud – Câmpulung Moldovenesc – Gura Humorului
Mic dejun. Plecare spre Vatra Dornei – Câmpulung Moldovenesc – Gura Humorului. Se vizitează Mănăstirile Voroneț și Humorului, Muzeul Ciprian Porumbescu. Cazare în Gura Humorului.

Ziua 7: Gura Humorului – Suceava
Mic dejun. Vizită la Mănăstirile Moldovița, Sucevița, Putna și Arbore. Popas la Marginea, renumit centru de ceramică neagră. Cazare în Suceava.

Ziua 8: Suceava – Iași
Mic dejun. Vizită la Cetatea de Scaun a Sucevei, Sala Tronului lui Ștefan cel Mare. Apoi, Mănăstirea Dragomirna și Casa Memorială Mihai Eminescu din Ipotești. Cazare în Iași.

Ziua 9: Iași
Mic dejun. Vizită la „Plopii fără soț” (Șos. Bucium), Mănăstirea Sfinții Trei IerarhiPalatul CulturiiParcul Copou (Teiul lui Eminescu), Casa memorială Mihail Sadoveanu din Copou. Timp liber. Ora 21 plecare cu autocarul la hotel. Cazare în Iași.

Ziua 10: Iași – Târgu Neamț – Piatra Neamț
Mic dejun. Plecare spre Târgu Neamț. Vizită la Casa Memorială Ion Creangă, Cetatea Neamțului și Mănăstirea Neamț. Plecare spre Piatra Neamț. Popasuri la Mănăstirile Agapia și Văratec. Cazare în Piatra Neamț.

Ziua 11: Piatra Neamț – Gheorghieni – Sighișoara – Brașov – București
Mic dejun. Ultima zi a circuitului începe cu Valea Bistriței, Cheile Bicazului și popas la Lacul Roșu. Deplasare pe ruta Gheorghieni – Praid – Cristuru Secuiesc. Vizită în Cetatea Sighișoarei. Continuarea drumului spre Brașov și apoi pe Valea Prahovei. Sosire în București în jurul orei 23 în funcție de trafic și condițiile meteo.


TARIFUL INCLUDE:
• Călătorie cu autocar climatizat, clasificat pentru cursele interne și internaționale
• 10 cazări cu mic dejun în hoteluri de 2/3
• Ghid de turism însoțitor pe toată perioada circuitului

TARIFUL NU INCLUDE:
• Biletele de intrare pentru vizitarea obiectivelor turistice.

SUPLIMENTE ȘI REDUCERI:
• Copiii sub 12 ani (neîmpliniți) cazați în cameră cu 2 adulți achita 1.460 lei.
• Cameră Single: 2.325 lei
• Locuri preferențiale în autocar (primele 3 banchete): 60 lei/loc

NOTĂ:
• Grup minim pentru organizarea circuitului: 40 turiști.
• Acte necesare în călătorie: Carte de identitate (CI)

INFORMAȚII GENERALE PENTRU CIRCUITELE ORGANIZATE DE HAPPY-TRIP
• Excursia trebuie achitată integral înainte de plecare, nu se poate plăti în ziua plecării (la autocar).
• Achitarea excursiei, parțial sau integral printr-un mijloc de plată agreat în prealabil cu agenția, reprezintă acceptarea de către turist a termenelor și condițiilor stipulate în contractul de prestări servicii de călătorie (vezi pdf), a programului turistic aferent și a celorlalte informații prezentate în ofertă pe website-ul agenției (Happy-Trip.ro) sau comunicate printr-un mijloc de corespondență reciproc agreeat (email, whatsapp etc.).
• Programul turistic este parte integrantă a contractului de prestări servicii turistice încheiat.
• Locurile în autocar se alocă de agenția de turism începând cu al IV-lea rând de banchete în ordinea achitării avansului (înscrierii în excursie). Pentru rezervarea locurilor în primele trei rânduri se achită suplimentul pentru locuri preferențiale menționat în ofertă. Prima banchetă de două locuri este rezervată echipajului (ghid/conducător grup)
• Conducătorul de grup sau agenția pot modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice din program iar în cazul celor care nu se pot vizita din motive evidente (sunt închise, vreme nefavorabilă, starea drumurilor, restricții de trafic, întârzieri repetate ale unor turiști peste timpul stabilit de către conducătorul grupului etc.), acestea pot fi înlocuite cu altele dacă acest lucru este rezonabil (timp necesar, distanța care trebuie parcursă în plus etc.) sau, în caz contrar, se renunță la ele, agenția fiind exonerată total.
• Tarifele pentru intrările la obiectivele turistice, transport local, feribot etc. sunt doar informative și pot varia în timp. Biletele de intrare se plătesc la fața locului.
• În cazul nerealizării numărului minim de turiști menționat, agenția își rezervă dreptul de a anula excursia, oferind posibilitatea înscrierii la un alt program turistic.
• Agenția de turism nu este răspunzătoare de pierderea sau furtul oricăror bunuri personale ale turiștilor (bagaje, acte, obiecte etc.)
• Cu 2-3 zile înainte de plecare se va transmite prin e-mail, SMS/WhatsApp sau telefonic o informare cu numele și numărul de telefon al ghidului, nominalizarea hotelurilor, locul și ora plecării.

INFORMAȚII SUPLIMENTARE PENTRU CIRCUITELE DE MINIM DOUĂ ZILE CE INCLUD CAZARE
• Pentru rezervarea locurilor se achită un avans de 30% iar diferența cu cel puțin 3 săptămâni înaintea plecării.
• Tarifele în EURO se pot achita în Euro sau în Lei (Ron) la cursul BNR +2% din ziua plății. Avansul și restul ratelor se achită toate în aceeași monedă.
• Persoanele care călătoresc singure și au optat pentru cameră partaj iar agenția nu găsește un coleg/o colegă de cameră vor plăti diferența pentru camera single cu 7 zile înainte de plecarea în călătorie.
• Nominalizarea hotelurilor se va face în ultima săptămână înainte de data plecării, în funcție de mărimea grupului. Mențiunea “sau similar” în dreptul denumirii hotelului, face referire doar la categoria de confort și regimul de masă al hotelului.
• Repartizarea camerelor se face de recepția unității de cazare. Turistul va semnala direct recepției eventualele nemulțumiri referitoare la cameră, cu asistența ghidului grupului.
• În cazul în care la recepția unității de cazare se solicită taxă de oraș, aceasta va fi achitată de turist.

INFORMAȚII IMPORTANTE PENTRU CĂLĂTORIILE ÎN STRĂINĂTATE
Copiii români minori (cu vârsta sub 18 ani) pot călători în străinătate doar în următoarele condiții: (1) Însoțiți de ambii părinți; (2) Însoțiți de un singur părinte aflat în posesia acordului celuilalt părinte de a pleca în călătorie (acord autentificat de un notar) sau a unei hotărâri judecătorești definitive de încredințare a copilului sau a certificatului de deces al celuilalt părinte; (3) Însoțiți de un alt adult care are asupra lui acordul autentificat la notar al ambilor părinți ai minorului și a certificatului personal de cazier judiciar. Însoțitorul minorului trebuie să dețină o copie a certificatului de naștere al copilului (este posibil că autoritățile de la frontieră să o solicite). Copiii minori de naționalitate română nu pot călători în străinătate neînsoțiți.
• Agenția de turism nu este răspunzătoare în niciun fel în cazul în care autoritățile vamale nu permit trecerea frontierei unui turist (lipsă documente valabile, interdicție de părăsire a țării etc.)
GRECIA - Taxa turistică locală a fost introdusă de la 1 ianuarie 2018. Taxa se achită de către turist la faţa locului, diferenţiat, în funcție de clasificarea unităţilor de cazare, astfel:
- Hotel 1, 2 și apartamente: 0,50 EUR / cameră / noapte
- Hotel 3: 1,50 Euro / cameră / noapte
- Hotel 4: 3 Euro / cameră / noapte
- Hotel 5: 4 Euro/ cameră / noapte

Dacă aveți întrebări ne puteți contacta la telefon, e-mail sau WhatsApp.

turul Romaniei