Circuit Transilvania – 4 zile/ 3 nopti

Salina Praid & Cetatea Rupea & Lacurile de la Sovata & Cetățile Devei și Hunedoarei & Sarmizegetusa & Sculpturile lui Brâncuși din Târgu Jiu

Tarif 800 lei/ persoana

Plecari: 19.07 si 23.08.2021

SE POATE ACHITA SI CU VOUCHERE DE VACANTA!

 

Ziua 1: 28.11.2020 – Bucuresti – Brasov – Odorheiu Secuiesc – Salina Praid – Sovata (350 km)

Intalnire la ora 5:30 in Bucuresti – Piata Constitutiei (Bd. Unirii colt cu Bd. Libertatii), in parcarea unde se fac concertele. Plecare la ora 6:00 pe traseul: Bucuresti – Brasov – Odorheiu Secuiesc – Salina Praid – Sovata.

Prima vizita este Cetatea Rupea – situată la 50 km de Brașov, construită pe un masiv de bazalt, în zona rezervației geologice Dealul Cohalm – „Bazaltele de la Rupea”. Este o cetate țărănească cu patru zone întărite cu turnuri poligonale. Cetatea este modificată în timp, prin adăugarea a două curți interioare și trei turnuri de apărare. Fortăreața este construită pe trei incinte: cetatea de sus care este cea mai veche construcție; cetatea de mijloc; cetatea de jos. Salina Praid – se află în bazinul muntilor Gurghiului, cuprinsă în Dealul Sării, formând triunghiul Praid – Ocna de Jos – Ocna de Sus. Cazare in Sovata Hotel 2*/ 3*.

Ziua 2: 29.11.2020 – Sovata

Mic dejun. Incepem ziua cu vizitarea Lacului Ursu din stațiunea Sovata – este cel mai mare lac sarat, heliotermal din Romania, cu o suprafata de 40.235 mp, circumferinta de 1180 m si o adancime maxima ce depaseste 18 m. S-a format in in perioada 1875-1880 in urma unor complexe evenimente geologice, meteorologice si hidrologice, prin dizolvarea treptata a masivului de sare de catre apele a doua paraie (Auriu si Cris-Toplita), urmata de surparea terenului. Golul rezultat a fost umplut de cele doua paraiase, intr-o perioada de aproximativ 5 ani luand nastere actualul lac avand forma asemanatoare unei piei de urs intinse, de unde a capatat si denumirea sa. Lacul Alunis – Se situeaza la o distanta de 60 m de limita vestica a Lacului Ursu. Suprafata lacului este de 0,37 ha, adancimea maxima de 6,4 m, oglinda apei se afla cu cca. 4 m sub nivelul Lacului Ursu .  Lacul Rosu si Lacul Verde – sunt situate in partea nord-vestica a Lacului Ursu, intr-o vale lunga de aprox. 120 m. Lacul Verde are o suprafata de 0,14 ha si adancime maxima de 2,1 m, Lacul Rosu situat imediat in aval are dimensiuni mai reduse cu o suprafata de 0,029 ha si adancime maxima de 1,05 m. Lacul Paraschiva – situat la nord de Lacul Ursu, lacul Paraschiva s-a format in anul 1980, in urma acumularii de precipitatii in mijlocul unei doline de sare.  Lacul Mierlei – este cel mai tanar lac sarat, luand nastere la inceputul anilor 1950 intr-o dolina de sare. Aflat in mijlocul padurii, lacul are o suprafata de 0,147 ha si adancime maxima de 1,85 m, fiind alimentat de cateva izvoare sarate de mici dimensiuni. Muntele de sare – Formatiunea geologica denumita Muntele de sare se afla in imediata apropiere a Lacului Rosu, in partea nord-vestica a acestuia. Cazare la Hotel 2*/ 3*.

Ziua 3: 30.11.2020 – Sovata – Deva – Hunedoara (260 km)

Mic dejun. Cetatea Deva – Ajungem cu telecabina pe Cetatea Devei, bilet 20 lei/ persoana (urcare/ coborâre) cu ascensorul înclinat. Cetatea Deva este monument istoric și de arhitectură laică, Cetatea medievală a Devei a fost construită la mijlocul secolului al XIII-lea pe Dealul Cetății, un con vulcanic cu altitudinea de 378 m. Prin poziția sa strategică deosebită, cetatea a păzit din înălțimea ce domina orașul Deva, secole de-a rândul, ieșirea și intrarea în Transilvania pe valea Mureșului. Există trei incinte cu forme diferite, ocupând vârful și o parte din latura de nord a înălțimii: prima incintă – formă ovoidală; incinta a doua – traseu ovoidal neregulat; incinta a treia – traseu aproximativ semicircular. Castelul Corvinilor din Hunedoara – numit și Castelul Huniazilor sau al Hunedoarei, este cetatea medievală a Hunedoarei, unul din cele mai importante monumente de arhitectură gotică din România. Este considerat unul dintre cele mai frumoase castele din lume, fiind situat în „top 10 destinații de basm din Europa”. Castelul Hunedoarei este cea mai mare construcție medievală cu dublă funcționalitate (civilă și militară) din România aflată încă „în picioare”. Cazare in Hunedoara Hotel 3*.

Ziua 4: 1.12.2020 – Hunedoara – Ulpia Traiana Sarmizegetusa – Targu Jiu – Pitesti – Bucuresti (490 km)

Mic dejun. Ulpia Traiana Sarmizegetusa – întemeiată în jurul anilor 106 – 110, a fost capitala Daciei romane, amplasată în Ţara Haţegului, la Sarmizegetusa, judeţul Hunedoara. Este o aşezare distinctă de Sarmizegetusa Regia, cetatea de scaun a lui Decebal. Numele de „Sarmizegetusa” i-a fost adăugat de împăratul Hadrian în 118. În anul 168 d.Hr a predat titlul de capitală municipiului Apulum, care depăşise ca importanţă vechea capitală. Târgu Jiu – vizitam faimoasele Sculpturi ale lui Brâncuși: Masa Tăcerii – Poarta Sărutului – Coloana Infinitului. Sosire seara in Bucuresti, în funcţie de conditiile meteo si trafic.

TARIFUL INCLUDE:
• Transport autocar clasificat pentru cursele interne si internationale.

 • 3 nopţi cazare cu mic dejun hotel 3*/ 2*;
  • Ghid de turism însoţitor.

TARIFUL NU INCLUDE:
• Biletele de intrare pentru vizitarea obiectivelor turistice:

 • Cetatea Rupea: adult 15 lei / persoană si Copii până la 18 ani – 8 lei / persoană.
  • Salina Praid: Adulti 35 lei/ persoana; Copii 25 lei/ persoana.
 • Cetatea Devei, bilet 20 lei/ persoana (urcare/ coborâre).
 • Castelul Corvinilor: Adulți 25 lei/ persoana; Pensionari 10 lei/ persoana; Elevi/ studenţi 5 lei/persoana.
 • Sarmizegetusa Regia: 5 lei – copii/ elevi/ student/ pensionari; 15 lei / adulti.
 • Alte servicii nemenţionate în program.

SUPLIMENTE SI REDUCERI:

 • Locuri preferenţiale în autocar (primele 3 banchete): 50 lei/ loc.
  • Camera single 1.200 lei.
 • Copiii pana in 12 ani cazati in camera cu 2 adulti, achita 720 lei.

NOTA: 
• Locurile in autocar se distribuie incepand cu a IV bancheta in ordinea achitarii avansului.
• Persoanele care se inscriu singure si pentru care agentia nu gaseste un partener vor plati diferenta de single cu 7 zile inainte de plecare.
• Copiii beneficiaza de reducere doar pentru cazare in camera cu 2 adulti.
• Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului.
• Tarifele la obiectivele turistice pot suferi modificari in functie de sezonul turistic, biletele pentru intrari se platesc la fata locului.
• Pentru REZERVARE se achită un avans de 30% in 2/ 3 zile de la rezervare iar diferenţa cu 30 zile înaintea plecării.
• Nominalizarea hotelurilor se va face in ultima saptamana inainte de data plecarii, in functie de marimea grupului. Mentiunea “sau similar” in dreptul denumirii hotelului, face referire doar la categoria de confort si regimul de masa al hotelului.

 • Repartizarea camerelor se face de către recepţia unitatii de cazare. Eventuale nemultumiri legate de amplasarea sau aspectul camerei, se rezolva de catre turist direct la receptie, cu ajutorul ghidului.
 • Excursia se achita cu 21 zile inainte de plecare.
  • Grup minim 40 turisti.
  • Acte necesare: Carte de identitate (CI) sau paşaport. 

Tour Reviews

There are no reviews yet.

Leave a Review

Rating