COMORILE BANATULUI MONTAN, 4 zile

Țara Almăjului – Cascadele Bigăr și Beușnița – Cheile Nerei, Sohodolului, Cernei – Lacul Ochiul Beiului – Defileul Dunării – Constantin Brâncuși – Peștera Polovragi

Plecări: 5 iunie (Rusalii), 9 iulie, 20 august și 10 septembrie 2020
Tarif: 650 lei/persoană
Rezervă cu Vouchere de Vacanță


Ziua 1: București – Pitești – Craiova – Drobeta Turnu Severin – Orșova – Băile Herculane (400 km)
Ora 5:30 întâlnire în București – Piața Constituției (Bd. Unirii colț cu Bd. Libertății), în parcarea unde se fac concertele. Ora 6:00 plecăm în circuit și facem o scurtă oprire în Slatina la Cofetăria Albanezu pentru a servi bragă, apoi oprire în Craiova unde vizităm Biserica Madona Dudu cu Icoana Făcătoare de minuni a Maicii Domnului. Continuăm traseul către Drobeta Turnu Severin, intrăm pe Defileul Dunării, facem croazieră pe Clisura Dunarii unde vom vizita: Tabula Traiana – Cazanele Mici – Chipul sculptat în stâncă al regelui dac Decebal – Golful Mraconia – Mănăstirea Mraconia – Golful DubovaCazanele MariGrota VeteraniPeştera Ponicova, incursiune 30 m. în spectaculosul aven, apoi vizităm Mănăstirea ,,Sfânta Ana” din Orșova situată pe colinele Orșovei. Cazare în Herculane.

Ziua 2: Băile Herculane – Oravița (135 km)
Mic dejun. Plecăm către Cheile Rudariei, trecem prin satul Eftimie Murgu, mergem pe cursul apei spre Ținutul Morilor de Apă, apoi vizităm Mănăstirea Almăj-PutnaIzbucul și Cascada Bigăr. Plecăm pe Valea Minișului, la ora 13:30 vom face o plimbare spectaculoasă cu trenul (gen Mocanița) între Anina și Oravița (o incursiune în istorie făcută pe prima cale ferată montană de pe teritoriul României). Sosire în Oravitța, vizităm Teatrul Mihai Eminescu construit la 1816, prima clădire de teatru din România. Aici Mihai Eminescu a fost sufleur. Cazare și cină la hotel în Oravița.

Ziua 3: Oravița – Tismana (225 km)
Mic dejun. Deplasare cu mașina în Parcul Național Cheile Nerei până la Păstrăvărie (10 Km) apoi vom face o drumeție până la Lacul Ochiul Beiului și la Cascada Beușnița (foto trip) cea mai frumoasă cascadă din țară (mers pe jos aprox. 1,5 h dus – întors). Plecăm prin Cheile Cernei pe un traseu frumos către Baia de Aramă, de aici vom merge în comuna Ponoarele pentru a vedea ,,Podul lui Dumnezeu’’ (Monument al Naturii), apoi vizităm Mănăstirea Tismana. Cazare la pensiune în Tismana/Baia de Aramă.

Ziua 4: Tismana – București (360 km)
Mic dejun. Plecare spre Cheile Sohodolului, apoi intrare în Târgu Jiu unde vedem Coloana Infinitului și parcul în care se află operele marelui nostru sculptor Constantin Brâncuși – Poarta Sărutului, Masa Tăcerii. Continuăm deplasarea în comuna Polovragi unde vom vizita Peștera Polovragi. Plecare spre Râmnicu Vâlcea, scurtă oprire în Horezu apoi vom face o pauză la Popasul Dedulești. Sosire în București, în funcţie de condițiile meteo și trafic.


TARIFUL  INCLUDE:
• Călătorie cu microbuz (nu se poate intra în rezervație cu autocar, drumul este îngust)
• 3 nopți cazare cu mic dejun în hoteluri și/sau pensiuni
• Ghid de turism însoțitor pe toată perioada circuitului

TARIFUL NU INCLUDE:
• Biletele de intrare pentru vizitarea obiectivelor turistice
– croazieră cu bărci cu motor pe Clisura Dunării: 30 Lei
– bilet de tren Oravița – Anina: 10 lei
– bilet intrare Teatrul Mihai Eminescu: 10 lei
– bilet intrare Rezervația Cheile Nerei – Beușnița: 5 lei

SUPLIMENTE ȘI REDUCERI:
• Copiii cu vârsta 5-12 ani (neîmpliniți) cazați în cameră cu 2 adulți au reducere 40 lei (beneficiază de mic dejun, loc în autocar și pat suplimentar); copiii cu vârsta peste 12 ani sau copiii însoțiți de un singur adult achită preț întreg.
• Cameră Single: 975 lei
• Locuri preferențiale în autocar (primele 2 banchete): 40 lei/loc

NOTĂ:
• Circuitul se organizează cu un grup de minim 20 turiști.
• Acte necesare în călătorie: Carte de identitate (CI)

INFORMAȚII GENERALE PENTRU CIRCUITELE ORGANIZATE DE HAPPY-TRIP
• Excursia trebuie achitată integral înainte de plecare, nu se poate plăti în ziua plecării (la autocar).
• Achitarea excursiei, parțial sau integral, prin transfer bancar, reprezintă acceptarea de către turist a termenelor și condițiilor stipulate în contractul de prestări servicii de călătorie, a programului turistic aferent și a celorlalte informații prezentate în ofertă pe website-ul agenției (Happy-Trip.ro) sau comunicate printr-un mijloc de corespondență reciproc agreeat (email, whatsapp etc.).
• Locurile în autocar se alocă de agenția de turism începând cu al IV-lea rând de banchete în ordinea achitării avansului (înscrierii în excursie). Pentru rezervarea locurilor în primele trei rânduri se achită suplimentul pentru locuri preferențiale menționat în ofertă. Prima banchetă de două locuri este rezervată echipajului (ghid/conducător grup)
• Conducătorul de grup sau agenția pot modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice din program iar în cazul celor care nu se pot vizita din motive evidente (sunt închise, vreme nefavorabilă, starea drumurilor, restricții de trafic, întârzieri repetate ale unor turiști peste timpul stabilit de către conducătorul grupului etc.), acestea pot fi înlocuite cu altele dacă acest lucru este rezonabil (timp necesar, distanța care trebuie parcursă în plus etc.) sau, în caz contrar, se renunță la ele, agenția fiind exonerată total.
• Tarifele pentru intrările la obiectivele turistice, transport local, feribot etc. sunt doar informative și pot varia în timp. Biletele de intrare se plătesc la fața locului.
• În cazul nerealizării numărului minim de turiști menționat, agenția își rezervă dreptul de a anula excursia, oferind posibilitatea înscrierii la un alt program turistic.
• Agenția de turism nu este răspunzătoare de pierderea sau furtul oricăror bunuri personale ale turiștilor (bagaje, acte, obiecte etc.)

INFORMAȚII SUPLIMENTARE PENTRU CIRCUITELE DE MINIM DOUĂ ZILE CE INCLUD CAZARE
• Pentru rezervarea locurilor se achită un avans de 30% iar diferența cu cel puțin 3 săptămâni înaintea plecării.
• Tarifele în EURO se pot achita în Euro sau în Lei (Ron) la cursul BNR +2% din ziua plății. Avansul și restul ratelor se achită toate în aceeași monedă.
• Persoanele care călătoresc singure și au optat pentru cameră partaj iar agenția nu găsește un coleg/o colegă de cameră vor plăti diferența pentru camera single cu 7 zile înainte de plecarea în călătorie.
• Nominalizarea hotelurilor se va face în ultima săptămână înainte de data plecării, în funcție de mărimea grupului. Mențiunea “sau similar” în dreptul denumirii hotelului, face referire doar la categoria de confort și regimul de masă al hotelului.
• Repartizarea camerelor se face de recepția unității de cazare. Turistul va semnala direct recepției eventualele nemulțumiri referitoare la cameră, cu asistența ghidului grupului.
• În cazul în care la recepția unității de cazare se solicită taxă de oraș, aceasta va fi achitată de turist.

INFORMAȚII IMPORTANTE PENTRU CĂLĂTORIILE ÎN STRĂINĂTATE
• Copiii români cu vârsta sub 18 ani (minori) pot călători în străinătate doar în următoarele condiții: (1) Însoțiți de ambii părinți; (2) Însoțiți de un singur părinte aflat în posesia acordului celuilalt părinte de a pleca în călătorie (acord autentificat de un notar) sau a unei hotărâri judecătorești definitive de încredințare a copilului sau a certificatului de deces al celuilalt părinte; (3) Însoțiți de un alt adult care are asupra lui acordul autentificat la notar al ambilor părinți ai minorului și a certificatului personal de cazier judiciar. Însoțitorul minorului trebuie să dețină o copie a certificatului de naștere al copilului (este posibil că autoritățile de la frontieră să o solicite). Copiii minori de naționalitate română nu pot călători în străinătate neînsoțiți.
• Agenția de turism nu este răspunzătoare în niciun fel în cazul în care autoritățile vamale nu permit trecerea frontierei unui turist (lipsă documente valabile, interdicție de părăsire a țării etc.)

Dacă aveți întrebări ne puteți contacta la telefon, e-mail sau WhatsApp.