Circuit COMORILE BANATULUI, 5 zile, autocar

Cazanele Dunării, Croazieră pe Dunăre, Chipul lui Decebal, Ținutul Morilor de Apă, Parcul Cheile Nerei, Cascadele Bigăr și Beușnița, Lacul Ochiul Beiului, Timișoara, Castelul Huniazilor

Perioada: 12 iulie – 16 iulie 2022 (marți – sâmbătă)
Preț: 850 lei

Rezervă cu Vouchere de Vacanță


Ziua 1: București Pitești – Craiova – Drobeta Turnu Severin (350 km)
Intalnire la ora 5:30 in Bucuresti – Piata Unirii (Aleea Dealul Mitropoliei)

Plecare la ora 6:00. Oprire în Craiova la Catedrala Mitropolitană – Mănăstirea Sfântul Mare Mucenic Dimitrie cel mai vechi edificiu de cult din oraș, apoi la Biserica Madona Dudu, cunoscută mai ales sub denumirea de Catedrala Maicii Domnului, fiind una dintre cele mai mari biserici ortodoxe din Craiova, numeroși creștini călcându-i pragul pentru a se închina la Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului. Vizitam apoi Muzeul Olteniei – Secțiunea Istorie și Arheologie. În Drobeta Turnu Severin ne oprim Mănăstirea Strehaia singura din țară cu altarul spre sud. Cetatea Medievală a Severinului s- e numără printre cele mai importante monumente ale Drobetei și de ea se leagă celelalte 2 nume regăsite în denumirea orașului, Turnu-Severin. Deși nu se cunoaște exact anul în care a fost construită, istoricii spun că undeva pe la 1233 au fost ridicate zidurile unei noi cetăți ce avea să poarte numele Severinopolis. Numele i-a fost dat după cel al împăratului Septimiu Sever, în timpul căruia Drobeta a fost ridicată la rang de colonie. Cazare în Drobeta Turnu Severin – Hotel 3*.

Ziua 2: Drobeta Turnu Severin – Orșova – Cascada Bigăr – Oravița (160 km)

Mic dejun. Plecare la Orșova pentru a ne bucura de o frumoasă Croazieră pe Dunăre în care vom admira Cazanele Dunării, Chipul lui Decebal, cea mai mare sculptură în piatră din Europa. Ne îndreptăm apoi către către cel mai mare Parc Mulinologic din Sud-Estul Europei (Ținutul Morilor de Apă), situat în Depresiunea Almăjului. Continuam traseul spre Parcul Național Cheile Nerei unde ne oprim la Cascada Bigăr, una dintre cele mai frumoase din lume (intersecția drumului Oravița – Bozovici cu Paralela 45). Cazare în Oravița – Hotel 3*.

Ziua 3: Oravița – Lacul Ochiul Beiului și Cascada Beușnița – Oravița (100 km)
Mic dejun. Deplasare cu autocarul până la intrarea în Parcul Național Cheile Nerei de unde vom porni în drumeție (aproximativ 20 km dus-întors, 7 ore cu pauze; vezi mai jos echipamentul necesar) până la Lacul Ochiul Beiului și la Cascada Beușnița cea mai frumoasă cascadă din țară. Popas la Păstrăvărie. Cazare în Oravița la același hotel.

Ziua 4: Oravița – Timișoara – Deva (260 km)
Mic dejun. Vizităm TimișoaraCatedrala Ortodoxă Mitropolitană (cu hramul Trei Ierarhi, cel mai mare edificiu religios din oraș), Statuia Fecioarei Maria și a Sfântului Ioan Nepomuk, situată în centrul Pieței Libertății (Piața Roșie ca urmare a pavajului roșu), Domul Romano-Catolic sau Catedrala Episcopiei Romano-Catolice „Sfântul Gheorghe”  de Timișoara, fiind construită în perioada 1736-1774, Fabrica de Bere Timișoreana (una din emblemele orașului și prima fabrică de bere din România, înființată în anul 1718 în sudul cartierului Fabric; vedere din exterior). Cetatea Medievală a Devei – monument istoric și de arhitectură laică, a fost construită la mijlocul secolului al XIII-lea pe Dealul Cetății, un con vulcanic cu altitudinea de 378 m. Prin poziția sa strategică deosebită, cetatea a păzit din înălțimea ce domina orașul Deva, secole de-a rândul, ieșirea și intrarea în Transilvania pe valea Mureșului. Cazare în Deva – Hotel 3*. 

Ziua 5:  Deva – Hunedoara – Tg. Jiu – București (440 km)
Mic dejun. Vizită la Castelul Hunedoarei, numit și Castelul Corvinilor sau Huniazilor, este cetatea medievală a Hunedoarei, unul din cele mai importante monumente de arhitectură gotică din România. Este considerat unul dintre cele mai frumoase castele din lume, fiind situat în „top 10 destinații de basm din Europa”. Castelul a fost ridicat în secolul al XV-lea de Ioan de Hunedoara. Ne continuăm traseul către Târgu Jiu unde vom vizita faimoasele Sculpturi ale lui Brâncuși: Masa Tăcerii – Poarta Sărutului – Coloana Infinitului.  Următoarea oprire va fii în localiltatea Hurezi la Centrul de Ceramică Horezu. Continuam traseul spre casa pe ruta Ramnicu Valcea – Pitesti – Bucuresti. Sosire in Bucuresti, seara in functie de trafic si conditiile meteo.


TARIFUL  INCLUDE:
• Călătorie cu autocar climatizat
• 4 nopți cazare cu mic dejun în hotel 3
• Ghid de turism însoțitor pe perioada circuitului

TARIFUL NU INCLUDE:

 • Biletele de intrare pentru vizitarea obiectivelor turistice
 • Muzeul Olteniei – Secțiunea Istorie și Arheologie: 5 lei/adult, 2,5 lei/copil, elev, pensionar.
 • Parcul Național Cheile Nerei: 5 lei/persoană.
 • Croazieră pe Dunăre – 60 lei/ persoana.
 • Castelul Hunedoarei (Corvinilor): Adulți – 35 lei; Elev/ Student – 7 Lei; Pensionari – 17 Lei.
 • Cetatea Medievală a Devei – 20 lei telecabina dus- intors.

REDUCERI:
• Copiii sub 12 ani (neîmpliniți) cazați în cameră cu 2 adulți achita 790 lei.

OPȚIONAL:
• Cameră Single: 1.275 lei/ persoană
• Locuri preferențiale în autocar (primele 3 banchete): 50 lei/loc

NOTA: 

 • Locurile in autocar se distribuie incepand cu a IV bancheta in ordinea achitarii avansului.
 • ECHIPAMENT OBLIGATORIU pentru drumeția în Parcul Național Cheile Nerei: încălțăminte de drumeție, pantaloni, tricou de schimb, apă, rucsac (exclus pungi, genți), jachetă/pelerină de ploaie.
 • Persoanele care se inscriu singure si pentru care agentia nu gaseste un partener vor plati diferenta de single cu 7 zile inainte de plecare.
 • Copiii beneficiaza de reducere doar pentru cazare in camera cu 2 adulti.
 • Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului.
 • Tarifele la obiectivele turistice pot suferi modificari in functie de sezonul turistic, biletele pentru intrari se platesc la fata locului.
 • Pentru REZERVARE se achită un avans de 30% iar diferenţa cu cel puţin 3 săptămâni înaintea plecării.
 • Nominalizarea hotelurilor se va face in ultima saptamana inainte de data plecarii, in functie de marimea grupului.
 • Mentiunea “sau similar” in dreptul denumirii hotelului, face referire doar la categoria de confort si regimul de masa al hotelului.
 • Repartizarea camerelor se face de către recepţia unitatii de cazare. Eventuale nemultumiri legate de amplasarea sau aspectul camerei, se rezolva de catre turist direct la receptie, cu ajutorul ghidului.
 • In cazul in care nu mai puteti participa la excursie , din diferite motive, sumele platite NU SE RETURNEAZA, NU SE ATRIBUIE ALTOR EXCURSII, dar se accepta un inlocuitor (cu 2/ 3 zile calendaristice inainte de plecare).
 • Excursia se achita integral inainte de plecare.
 • Grup minim 40 turisti.
 • Acte necesare: Carte de identitate (CI) sau paşaport.

*Recomandam incheierea asigurarii Travel (storno + medicala) in aceeasi zi cu emiterea contractului de comercializare a pachetelor turistice pentru a va proteja atat inainte de plecare si in cazul unei situatii neprevazute!

INFORMAȚII GENERALE PENTRU CIRCUITELE ORGANIZATE DE HAPPY-TRIP
• Excursia trebuie achitată integral înainte de plecare, nu se poate plăti în ziua plecării (la autocar).
• Achitarea excursiei, parțial sau integral printr-un mijloc de plată agreat în prealabil cu agenția, reprezintă acceptarea de către turist a termenelor și condițiilor stipulate în contractul de prestări servicii de călătorie (vezi pdf), a programului turistic aferent și a celorlalte informații prezentate în ofertă pe website-ul agenției (Happy-Trip.ro) sau comunicate printr-un mijloc de corespondență reciproc agreeat (email, whatsapp etc.).
• Programul turistic este parte integrantă a contractului de prestări servicii turistice încheiat.
• Locurile în autocar se alocă de agenția de turism începând cu al IV-lea rând de banchete în ordinea achitării avansului (înscrierii în excursie). Pentru rezervarea locurilor în primele trei rânduri se achită suplimentul pentru locuri preferențiale menționat în ofertă. Prima banchetă de două locuri este rezervată echipajului (ghid/conducător grup)
• Conducătorul de grup sau agenția pot modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice din program iar în cazul celor care nu se pot vizita din motive evidente (sunt închise, vreme nefavorabilă, starea drumurilor, restricții de trafic, întârzieri repetate ale unor turiști peste timpul stabilit de către conducătorul grupului etc.), acestea pot fi înlocuite cu altele dacă acest lucru este rezonabil (timp necesar, distanța care trebuie parcursă în plus etc.) sau, în caz contrar, se renunță la ele, agenția fiind exonerată total.
• Tarifele pentru intrările la obiectivele turistice, transport local, feribot etc. sunt doar informative și pot varia în timp. Biletele de intrare se plătesc la fața locului.
• În cazul nerealizării numărului minim de turiști menționat, agenția își rezervă dreptul de a anula excursia, oferind posibilitatea înscrierii la un alt program turistic.
• Agenția de turism nu este răspunzătoare de pierderea sau furtul oricăror bunuri personale ale turiștilor (bagaje, acte, obiecte etc.)
• Cu 2-3 zile înainte de plecare se va transmite prin e-mail, SMS/WhatsApp sau telefonic o informare cu numele și numărul de telefon al ghidului, nominalizarea hotelurilor, locul și ora plecării.

INFORMAȚII SUPLIMENTARE PENTRU CIRCUITELE DE MINIM DOUĂ ZILE CE INCLUD CAZARE
• Pentru rezervarea locurilor se achită un avans de 30% iar diferența cu cel puțin 3 săptămâni înaintea plecării.
• Tarifele în EURO se pot achita în Euro sau în Lei (Ron) la cursul BNR +2% din ziua plății. Avansul și restul ratelor se achită toate în aceeași monedă.
• Persoanele care călătoresc singure și au optat pentru cameră partaj iar agenția nu găsește un coleg/o colegă de cameră vor plăti diferența pentru camera single cu 7 zile înainte de plecarea în călătorie.
• Nominalizarea hotelurilor se va face în ultima săptămână înainte de data plecării, în funcție de mărimea grupului. Mențiunea “sau similar” în dreptul denumirii hotelului, face referire doar la categoria de confort și regimul de masă al hotelului.
• Repartizarea camerelor se face de recepția unității de cazare. Turistul va semnala direct recepției eventualele nemulțumiri referitoare la cameră, cu asistența ghidului grupului.
• În cazul în care la recepția unității de cazare se solicită taxă de oraș, aceasta va fi achitată de turist.

INFORMAȚII IMPORTANTE PENTRU CĂLĂTORIILE ÎN STRĂINĂTATE
Copiii români minori (cu vârsta sub 18 ani) pot călători în străinătate doar în următoarele condiții: (1) Însoțiți de ambii părinți; (2) Însoțiți de un singur părinte aflat în posesia acordului celuilalt părinte de a pleca în călătorie (acord autentificat de un notar) sau a unei hotărâri judecătorești definitive de încredințare a copilului sau a certificatului de deces al celuilalt părinte; (3) Însoțiți de un alt adult care are asupra lui acordul autentificat la notar al ambilor părinți ai minorului și a certificatului personal de cazier judiciar. Însoțitorul minorului trebuie să dețină o copie a certificatului de naștere al copilului (este posibil că autoritățile de la frontieră să o solicite). Copiii minori de naționalitate română nu pot călători în străinătate neînsoțiți.
• Agenția de turism nu este răspunzătoare în niciun fel în cazul în care autoritățile vamale nu permit trecerea frontierei unui turist (lipsă documente valabile, interdicție de părăsire a țării etc.)
GRECIA - Taxa turistică locală a fost introdusă de la 1 ianuarie 2018. Taxa se achită de către turist la faţa locului, diferenţiat, în funcție de clasificarea unităţilor de cazare, astfel:
- Hotel 1, 2 și apartamente: 0,50 EUR / cameră / noapte
- Hotel 3: 1,50 Euro / cameră / noapte
- Hotel 4: 3 Euro / cameră / noapte
- Hotel 5: 4 Euro/ cameră / noapte

Dacă aveți întrebări ne puteți contacta la telefon, e-mail sau WhatsApp.