Circuit COMORILE BANATULUI, 5 zile, autocar

Cazanele Dunării, Croazieră pe Dunăre, Chipul lui Decebal, Băile Herculane, Ținutul Morilor de Apă, Parcul Cheile Nerei, Cascadele Bigăr și Beușnița, Lacul Ochiul Beiului, Timișoara, Castelul Huniazilor

Plecări: 12.07.2022
Preț: 800 lei
Rezervă cu Vouchere de Vacanță


Ziua 1: București Pitești – Craiova – Drobeta Turnu Severin (360 km)
Ora 5:30 întâlnire în București – Piața Constituției (Bd. Unirii colț cu Bd. Libertății), în parcarea unde se fac concertele. Ora 6:00 plecare în circuit. Oprire în Craiova la Catedrala Mitropolitană – Mănăstirea Sfântul Mare Mucenic Dimitrie cel mai vechi edificiu de cult din oraș, apoi la Biserica Madona Dudu, cunoscută mai ales sub denumirea de Catedrala Maicii Domnului, fiind una dintre cele mai mari biserici ortodoxe din Craiova, numeroși creștini călcându-i pragul pentru a se închina la Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului. Vizitam apoi Muzeul Olteniei – Secțiunea Istorie și Arheologie. În Drobeta Turnu Severin ne oprim Mănăstirea Strehaia singura din țară cu altarul spre sud. Cazare în Drobeta Turnu Severin.

Ziua 2: Drobeta Turnu Severin – Orșova – Băile Herculane – Cascada Bigăr – Oravița (180 km)
Mic dejun. Plecare la Orșova pentru a ne bucura de o frumoasă Croazieră pe Dunăre în care vom admira Cazanele Dunării, Chipul lui Decebal, cea mai mare sculptură în piatră din Europa. Ne îndreptăm apoi către Băile Herculane una dintre cele mai vechi stațiuni balneare ale lumii, cu o vechime atestată documentar de peste 1850 de ani. Vom efectua o scurtă plimbare în centrul istoric al stațiunii după care vom porni către cel mai mare Parc Mulinologic din Sud-Estul Europei (Ținutul Morilor de Apă), situat în Depresiunea Almăjului. Ne îndreptăm apoi spre Parcul Național Cheile Nerei unde ne oprim la Cascada Bigăr, una dintre cele mai frumoase din lume (intersecția drumului Oravița – Bozovici cu Paralela 45). Cazare în Oravița.

Ziua 3: Oravița – Lacul Ochiul Beiului și Cascada Beușnița – Oravița (100 km)
Mic dejun. Deplasare cu autocarul până la intrarea în Parcul Național Cheile Nerei de unde vom porni în drumeție (aproximativ 20 km dus-întors, 7 ore cu pauze; vezi mai jos echipamentul necesar) până la Lacul Ochiul Beiului și la Cascada Beușnița cea mai frumoasă cascadă din țară. Popas la Păstrăvărie. Cazare în Oravița la același hotel.

Ziua 4: Oravița – Timișoara – Hunedoara (300 km)
Mic dejun. Vizităm TimișoaraCatedrala Ortodoxă Mitropolitană (cu hramul Trei Ierarhi, cel mai mare edificiu religios din oraș), Statuia Fecioarei Maria și a Sfântului Ioan Nepomuk, situată în centrul Pieței Libertății (Piața Roșie ca urmare a pavajului roșu), Domul Romano-Catolic sau Catedrala Episcopiei Romano-Catolice „Sfântul Gheorghe”  de Timișoara, fiind construită în perioada 1736-1774, Fabrica de Bere Timișoreana (una din emblemele orașului și prima fabrică de bere din România, înființată în anul 1718 în sudul cartierului Fabric; vedere din exterior). Cazare în Hunedoara. 

Ziua 5:  Hunedoara – București (420 km)
Mic dejun. Vizită la Castelul Hunedoarei, numit și Castelul Corvinilor sau Huniazilor, este cetatea medievală a Hunedoarei, unul din cele mai importante monumente de arhitectură gotică din România. Este considerat unul dintre cele mai frumoase castele din lume, fiind situat în „top 10 destinații de basm din Europa”. Castelul a fost ridicat în secolul al XV-lea de Ioan de Hunedoara. Plecare către casă cu o scurtă oprire la Mănăstirea Cozia. Sosire seara în București, în funcție de trafic și condițiile meteo.


TARIFUL  INCLUDE:
• Călătorie cu autocar climatizat
• 4 nopți cazare cu mic dejun în hotel/pensiune categoria 3
• Ghid de turism însoțitor pe perioada circuitului

TARIFUL NU INCLUDE:
• Biletele de intrare pentru vizitarea obiectivelor turistice
– Muzeul Olteniei – Secțiunea Istorie și Arheologie: 5 lei/adult, 2,5 lei/copil, elev, pensionar
– Parcul Național Cheile Nerei: 5 lei/persoană

• Croazieră pe Dunăre

REDUCERI:
• Copiii sub 12 ani (neîmpliniți) cazați în cameră cu 2 adulți achita 620 lei

OPȚIONAL:
• Cameră Single: 1.125 lei/persoană
• Locuri preferențiale în autocar (primele 3 banchete): 50 lei/loc

NOTĂ:
• ECHIPAMENT OBLIGATORIU pentru drumeția în Parcul Național Cheile Nerei: încălțăminte de drumeție, pantaloni, tricou de schimb, apă, rucsac (exclus pungi, genți), jachetă/pelerină de ploaie.
• Acte necesare în călătorie: Carte de identitate (CI)
• Circuitul se organizează cu minim 45 turiști.

INFORMAȚII GENERALE PENTRU CIRCUITELE ORGANIZATE DE HAPPY-TRIP
• Excursia trebuie achitată integral înainte de plecare, nu se poate plăti în ziua plecării (la autocar).
• Achitarea excursiei, parțial sau integral printr-un mijloc de plată agreat în prealabil cu agenția, reprezintă acceptarea de către turist a termenelor și condițiilor stipulate în contractul de prestări servicii de călătorie (vezi pdf), a programului turistic aferent și a celorlalte informații prezentate în ofertă pe website-ul agenției (Happy-Trip.ro) sau comunicate printr-un mijloc de corespondență reciproc agreeat (email, whatsapp etc.).
• Programul turistic este parte integrantă a contractului de prestări servicii turistice încheiat.
• Locurile în autocar se alocă de agenția de turism începând cu al IV-lea rând de banchete în ordinea achitării avansului (înscrierii în excursie). Pentru rezervarea locurilor în primele trei rânduri se achită suplimentul pentru locuri preferențiale menționat în ofertă. Prima banchetă de două locuri este rezervată echipajului (ghid/conducător grup)
• Conducătorul de grup sau agenția pot modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice din program iar în cazul celor care nu se pot vizita din motive evidente (sunt închise, vreme nefavorabilă, starea drumurilor, restricții de trafic, întârzieri repetate ale unor turiști peste timpul stabilit de către conducătorul grupului etc.), acestea pot fi înlocuite cu altele dacă acest lucru este rezonabil (timp necesar, distanța care trebuie parcursă în plus etc.) sau, în caz contrar, se renunță la ele, agenția fiind exonerată total.
• Tarifele pentru intrările la obiectivele turistice, transport local, feribot etc. sunt doar informative și pot varia în timp. Biletele de intrare se plătesc la fața locului.
• În cazul nerealizării numărului minim de turiști menționat, agenția își rezervă dreptul de a anula excursia, oferind posibilitatea înscrierii la un alt program turistic.
• Agenția de turism nu este răspunzătoare de pierderea sau furtul oricăror bunuri personale ale turiștilor (bagaje, acte, obiecte etc.)
• Cu 2-3 zile înainte de plecare se va transmite prin e-mail, SMS/WhatsApp sau telefonic o informare cu numele și numărul de telefon al ghidului, nominalizarea hotelurilor, locul și ora plecării.

INFORMAȚII SUPLIMENTARE PENTRU CIRCUITELE DE MINIM DOUĂ ZILE CE INCLUD CAZARE
• Pentru rezervarea locurilor se achită un avans de 30% iar diferența cu cel puțin 3 săptămâni înaintea plecării.
• Tarifele în EURO se pot achita în Euro sau în Lei (Ron) la cursul BNR +2% din ziua plății. Avansul și restul ratelor se achită toate în aceeași monedă.
• Persoanele care călătoresc singure și au optat pentru cameră partaj iar agenția nu găsește un coleg/o colegă de cameră vor plăti diferența pentru camera single cu 7 zile înainte de plecarea în călătorie.
• Nominalizarea hotelurilor se va face în ultima săptămână înainte de data plecării, în funcție de mărimea grupului. Mențiunea “sau similar” în dreptul denumirii hotelului, face referire doar la categoria de confort și regimul de masă al hotelului.
• Repartizarea camerelor se face de recepția unității de cazare. Turistul va semnala direct recepției eventualele nemulțumiri referitoare la cameră, cu asistența ghidului grupului.
• În cazul în care la recepția unității de cazare se solicită taxă de oraș, aceasta va fi achitată de turist.

INFORMAȚII IMPORTANTE PENTRU CĂLĂTORIILE ÎN STRĂINĂTATE
Copiii români minori (cu vârsta sub 18 ani) pot călători în străinătate doar în următoarele condiții: (1) Însoțiți de ambii părinți; (2) Însoțiți de un singur părinte aflat în posesia acordului celuilalt părinte de a pleca în călătorie (acord autentificat de un notar) sau a unei hotărâri judecătorești definitive de încredințare a copilului sau a certificatului de deces al celuilalt părinte; (3) Însoțiți de un alt adult care are asupra lui acordul autentificat la notar al ambilor părinți ai minorului și a certificatului personal de cazier judiciar. Însoțitorul minorului trebuie să dețină o copie a certificatului de naștere al copilului (este posibil că autoritățile de la frontieră să o solicite). Copiii minori de naționalitate română nu pot călători în străinătate neînsoțiți.
• Agenția de turism nu este răspunzătoare în niciun fel în cazul în care autoritățile vamale nu permit trecerea frontierei unui turist (lipsă documente valabile, interdicție de părăsire a țării etc.)
GRECIA - Taxa turistică locală a fost introdusă de la 1 ianuarie 2018. Taxa se achită de către turist la faţa locului, diferenţiat, în funcție de clasificarea unităţilor de cazare, astfel:
- Hotel 1, 2 și apartamente: 0,50 EUR / cameră / noapte
- Hotel 3: 1,50 Euro / cameră / noapte
- Hotel 4: 3 Euro / cameră / noapte
- Hotel 5: 4 Euro/ cameră / noapte

Dacă aveți întrebări ne puteți contacta la telefon, e-mail sau WhatsApp.