Defileul Dunării, Herculane, Cascada Bigăr
circuit 3 zile, autocar

Dată de plecare: 6 august 2021
Preț: 600 Lei
Rezervă cu Vouchere de Vacanță


Ziua 1. București – Pitești – Craiova – Drobeta Turnu Severin – Orșova – Băile Herculane (400 km)
Ora 5:30 întâlnire în București – Piața Constituției (Bd. Unirii colț cu Bd. Libertății), în parcarea unde se fac concertele. Ora 6:00 plecare. În Orșova ne vom îmbarca pentru o frumoasă plimbare cu barca pe Dunăre (se achită în excursie), unde vom admira Cazanele Mici – Chipul sculptat în stâncă al regelui dac Decebal – Golful Mraconia – Mănăstirea Mraconia – Golful Dubova – Cazanele Mari. Cazare în Băile Herculane Hotel 3*.

Ziua 2: Oravița – Cascada Bigăr – Anina – Băile Herculane (250 km)
Mic dejun. Plecăm spre Oravița unde vom începe călătoria cu trenul pe cea mai veche cale ferată din Sud-Estul Europei – 14 tuneluri, 10 viaducte și tăieturi în munte pe o lungime de 21 de kilometri! Continuăm cu vizitarea Cascadei Bigăr, considerată una dintre cele mai frumoase cascade din lume! O plimbare scurtă (10- 15 minute) pe traseu de munte ne duce la Izvorul Bigăr. Retur către Băile Herculane și timp liber. Cazare la același hotel.

Ziua 3: Tismana – Târgu Jiu – Horezu – Râmnicu Vâlcea – Pitești – București (400 km)
Mic dejun. Plecăm spre Comuna Ponoarele unde vom vedea ,,Podul lui Dumnezeu’’ cunoscut drept un Monument al Naturii. Ajungem la Mănăstirea Tismana, una dintre cele mai impresionante mănăstiri ortodoxe. Ne continuăm drumul către Târgu Jiu unde vom vizita faimoasele Sculpturi ale lui Brâncuși: Masa Tăcerii – Poarta Sărutului – Coloana Infinitului. Următoarea oprire va fi în localitatea Horezu unde vom avea timp pentru cumpărături la Centrul de Ceramică. Continuăm traseul spre casă. Sosire în București, în funcţie de trafic.


TARIFUL INCLUDE:
• Călătorie cu autocar/microbuz
• Cazare 2 nopți cu mic dejun la Hotel 3* în Băile Herculane
• Ghid de turism atestat

TARIFUL NU INCLUDE:
• Taxele de intrare și de fotografiere la obiectivele din program
• Plimbarea cu barca pe Dunăre (50 lei/persoană, se achită în excursie, la ghid)
• Călătoria cu trenul Oravița – Anina (14 lei/persoană)
• Alte servicii nemenționate ca fiind incluse în preț.

REDUCERI:
• Copiii sub 12 ani (neîmpliniți) cazați în cameră cu 2 adulți achita 530 lei.

OPȚIONAL:
• Cameră Single: 900 lei/persoană
• Locuri preferențiale în autocar (primele 3 banchete): 40 lei/loc

NOTĂ:
• Acte necesare în călătorie: Carte de identitate (CI)
• Circuitul se organizează cu minim 40 turiști.

INFORMAȚII GENERALE PENTRU CIRCUITELE ORGANIZATE DE HAPPY-TRIP
• Excursia trebuie achitată integral înainte de plecare, nu se poate plăti în ziua plecării (la autocar).
• Achitarea excursiei, parțial sau integral printr-un mijloc de plată agreat în prealabil cu agenția, reprezintă acceptarea de către turist a termenelor și condițiilor stipulate în contractul de prestări servicii de călătorie (vezi pdf), a programului turistic aferent și a celorlalte informații prezentate în ofertă pe website-ul agenției (Happy-Trip.ro) sau comunicate printr-un mijloc de corespondență reciproc agreeat (email, whatsapp etc.).
• Programul turistic este parte integrantă a contractului de prestări servicii turistice încheiat.
• Locurile în autocar se alocă de agenția de turism începând cu al IV-lea rând de banchete în ordinea achitării avansului (înscrierii în excursie). Pentru rezervarea locurilor în primele trei rânduri se achită suplimentul pentru locuri preferențiale menționat în ofertă. Prima banchetă de două locuri este rezervată echipajului (ghid/conducător grup)
• Conducătorul de grup sau agenția pot modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice din program iar în cazul celor care nu se pot vizita din motive evidente (sunt închise, vreme nefavorabilă, starea drumurilor, restricții de trafic, întârzieri repetate ale unor turiști peste timpul stabilit de către conducătorul grupului etc.), acestea pot fi înlocuite cu altele dacă acest lucru este rezonabil (timp necesar, distanța care trebuie parcursă în plus etc.) sau, în caz contrar, se renunță la ele, agenția fiind exonerată total.
• Tarifele pentru intrările la obiectivele turistice, transport local, feribot etc. sunt doar informative și pot varia în timp. Biletele de intrare se plătesc la fața locului.
• În cazul nerealizării numărului minim de turiști menționat, agenția își rezervă dreptul de a anula excursia, oferind posibilitatea înscrierii la un alt program turistic.
• Agenția de turism nu este răspunzătoare de pierderea sau furtul oricăror bunuri personale ale turiștilor (bagaje, acte, obiecte etc.)
• Cu 2-3 zile înainte de plecare se va transmite prin e-mail, SMS/WhatsApp sau telefonic o informare cu numele și numărul de telefon al ghidului, nominalizarea hotelurilor, locul și ora plecării.

INFORMAȚII SUPLIMENTARE PENTRU CIRCUITELE DE MINIM DOUĂ ZILE CE INCLUD CAZARE
• Pentru rezervarea locurilor se achită un avans de 30% iar diferența cu cel puțin 3 săptămâni înaintea plecării.
• Tarifele în EURO se pot achita în Euro sau în Lei (Ron) la cursul BNR +2% din ziua plății. Avansul și restul ratelor se achită toate în aceeași monedă.
• Persoanele care călătoresc singure și au optat pentru cameră partaj iar agenția nu găsește un coleg/o colegă de cameră vor plăti diferența pentru camera single cu 7 zile înainte de plecarea în călătorie.
• Nominalizarea hotelurilor se va face în ultima săptămână înainte de data plecării, în funcție de mărimea grupului. Mențiunea “sau similar” în dreptul denumirii hotelului, face referire doar la categoria de confort și regimul de masă al hotelului.
• Repartizarea camerelor se face de recepția unității de cazare. Turistul va semnala direct recepției eventualele nemulțumiri referitoare la cameră, cu asistența ghidului grupului.
• În cazul în care la recepția unității de cazare se solicită taxă de oraș, aceasta va fi achitată de turist.

INFORMAȚII IMPORTANTE PENTRU CĂLĂTORIILE ÎN STRĂINĂTATE
Copiii români minori (cu vârsta sub 18 ani) pot călători în străinătate doar în următoarele condiții: (1) Însoțiți de ambii părinți; (2) Însoțiți de un singur părinte aflat în posesia acordului celuilalt părinte de a pleca în călătorie (acord autentificat de un notar) sau a unei hotărâri judecătorești definitive de încredințare a copilului sau a certificatului de deces al celuilalt părinte; (3) Însoțiți de un alt adult care are asupra lui acordul autentificat la notar al ambilor părinți ai minorului și a certificatului personal de cazier judiciar. Însoțitorul minorului trebuie să dețină o copie a certificatului de naștere al copilului (este posibil că autoritățile de la frontieră să o solicite). Copiii minori de naționalitate română nu pot călători în străinătate neînsoțiți.
• Agenția de turism nu este răspunzătoare în niciun fel în cazul în care autoritățile vamale nu permit trecerea frontierei unui turist (lipsă documente valabile, interdicție de părăsire a țării etc.)
GRECIA - Taxa turistică locală a fost introdusă de la 1 ianuarie 2018. Taxa se achită de către turist la faţa locului, diferenţiat, în funcție de clasificarea unităţilor de cazare, astfel:
- Hotel 1, 2 și apartamente: 0,50 EUR / cameră / noapte
- Hotel 3: 1,50 Euro / cameră / noapte
- Hotel 4: 3 Euro / cameră / noapte
- Hotel 5: 4 Euro/ cameră / noapte

Dacă aveți întrebări ne puteți contacta la telefon, e-mail sau WhatsApp.