Drumeție la Cascada Lotrișor & Croazieră cu Vaporașul pe râul Olt &

Castrul Roman Arutela & Mănăstirea Cozia & Călimănești-Căciulata, 1 zi, autocar

Plecari: 25 iulie, 15 august și 12 septembrie 2020
Tarif: 140 Lei


Ora 6:30 întâlnire în București – Piața Constituției (Bd. Unirii colț cu Bd. Libertății), în parcarea unde se fac concertele. Ora 7:00 plecare pe traseul: Pitești – Valea Oltului – Călimănești – Căciulata.

• Cascada Lotrișor este un loc special în Munții Lotrului, se află în Parcul Național Cozia, la o altitudine de 485 – 515 metri și este o cascadă artificială. A fost realizată între anii 1970-1971, când drumul forestier și pârâul au fost deviate printr-un tunel săpat în stâncă. Apa cade de la o înălţime de aproximativ 30 de metri.

• Aleea de Cură Balneară din Călimănești sau Aleea Geniștilor are o lungime de aproximativ 2,3 km și poate fi parcursă în aproximativ 40 de minute. Dar cel mai frumos lucru pe care pot să-l admire cei care se plimbă pe alee, încă de la intrarea pe acest drum, este imaginea impunătoare a podului suspendat, un pod cu lanțuri, adevărat monument care trece peste o prăpastie. Tot traseul se parcurge prin pădure și este amenajat cu băncuțe, felinare, zone de belvedere de unde se pot admira Valea Oltului, Munții Cozia și stațiunea iar dacă ești norocos poți să fii acompaniat de veverițe jucăușe.

• Plimbare cu vaporașul pe râul Olt – Vă invităm la Căciulata la o plimbare pe râul Olt, pentru a admira frumuseţea locului şi de la firul apei. Îmbarcarea se face de pe faleza din Căciulata, în apropierea Izvorului 1. Plimbare pe râul Olt cu vaporaşul la Căciulata – durează aproximativ 50 de minute (20 lei/persoană) şi parcurge traseul: Izvorul 1 din Căciulata – intrare Călimăneşti – întoarcere în amonte către Hidrocentrala Turnu – Mănăstirea Cozia – revenire la punctul de plecare.

• Castrul Arutela se află pe malul stâng al râului Olt, în vale, pe malul râului, la 100 metri în aval de baraj. Castrul roman Arutela este înregistrat pe lista națională a monumentelor istorice din România. A fost ridicat în anul 138 d.Hr. de către o unitate de arcași sirieni “Suri Sagittari”, în timpul Împăratului Hadrian, din ordinul guvernatorului provinciei Dacia Inferior, Titus Flavius Constans.

• Mănăstirea Cozia este un complex monahal medieval, situat în orașul Călimănești, pe malul râului Olt. Este o ctitorie a domnului Mircea cel Bătrân, extinsă și renovată de-a lungul istoriei sale multiseculare.

O sâmbătă cu voie bună în mijlocul naturii! Sosire în București seara, în funcţie de trafic.


ECHIPAMENT NECESAR:
Încălțăminte de drumeție cu talpă aderentă, Haine adecvate pentru munte (pantaloni, tricou de schimb, jachetă impermeabilă/pelerina ploaie), Rucsac (exclus genți, poșete, sacoșe etc.)
• Apă, mâncare (sandwich, dulciuri, fructe), sac mic de gunoi (nu aruncăm resturi pe munte!).

TARIFUL INCLUDE:
• Călătorie cu autocar
• Ghid de turism însoţitor pe perioada excursiei

TARIFUL NU INCLUDE:
• Biletele de intrare pentru vizitarea obiectivelor turistice:
– Plimbarea cu vaporașul în Căciulata – 20 lei/persoană
• Cheltuieli personale, mâncare/gustări sau alte servicii nemenționate în programul excursiei

OPȚIONAL:
• Locuri preferențiale primele 3 banchete: 20 lei/loc

NOTA:
•  Excursia are caracter de drumeție montană în care se cere echipament adecvat (încălțăminte care nu alunecă, rucsăcel cu apă, ochelari de soare, eventual și pelerină).
• Locurile în mijlocul de transport se distribuie începând cu a IV-a banchetă în ordinea înscrierii în excursie.
• Grup minim pentru organizarea excursiei: 40 turiști.
• Acte necesare în călătorie: Carte de identitate (CI)

INFORMAȚII GENERALE PENTRU CIRCUITELE ORGANIZATE DE HAPPY-TRIP
• Excursia trebuie achitată integral înainte de plecare, nu se poate plăti în ziua plecării (la autocar).
• Achitarea excursiei, parțial sau integral, prin transfer bancar, reprezintă acceptarea de către turist a termenelor și condițiilor stipulate în contractul de prestări servicii de călătorie, a programului turistic aferent și a celorlalte informații prezentate în ofertă pe website-ul agenției (Happy-Trip.ro) sau comunicate printr-un mijloc de corespondență reciproc agreeat (email, whatsapp etc.).
• Locurile în autocar se alocă de agenția de turism începând cu al IV-lea rând de banchete în ordinea achitării avansului (înscrierii în excursie). Pentru rezervarea locurilor în primele trei rânduri se achită suplimentul pentru locuri preferențiale menționat în ofertă. Prima banchetă de două locuri este rezervată echipajului (ghid/conducător grup)
• Conducătorul de grup sau agenția pot modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice din program iar în cazul celor care nu se pot vizita din motive evidente (sunt închise, vreme nefavorabilă, starea drumurilor, restricții de trafic, întârzieri repetate ale unor turiști peste timpul stabilit de către conducătorul grupului etc.), acestea pot fi înlocuite cu altele dacă acest lucru este rezonabil (timp necesar, distanța care trebuie parcursă în plus etc.) sau, în caz contrar, se renunță la ele, agenția fiind exonerată total.
• Tarifele pentru intrările la obiectivele turistice sunt doar informative și pot varia în timp. Biletele de intrare se plătesc la fața locului.
• În cazul nerealizării numărului minim de turiști menționat, agenția își rezervă dreptul de a anula excursia, oferind posibilitatea înscrierii la un alt program turistic.
• Agenția de turism nu este răspunzătoare de pierderea sau furtul oricăror bunuri personale ale turiștilor (bagaje, acte, obiecte etc.)

INFORMAȚII SUPLIMENTARE PENTRU CIRCUITELE DE MINIM DOUĂ ZILE CE INCLUD CAZARE
• Pentru rezervarea locurilor se achită un avans de 30% iar diferența cu cel puțin 3 săptămâni înaintea plecării.
• Tarifele în EURO se pot achita în Euro sau în Lei (Ron) la cursul BNR +2% din ziua plății. Avansul și restul ratelor se achită toate în aceeași monedă.
• Persoanele care se înscriu singure și pentru care agenția nu găsește un coleg/o colegă de cameră vor plăti diferența de single cu 7 zile înainte de plecarea în călătorie.
• Nominalizarea hotelurilor se va face în ultima săptămână înainte de data plecării, în funcție de mărimea grupului. Mențiunea “sau similar” în dreptul denumirii hotelului, face referire doar la categoria de confort și regimul de masă al hotelului.
• Repartizarea camerelor se face de recepția unității de cazare. Turistul va semnala direct recepției eventualele nemulțumiri referitoare la cameră, cu asistența ghidului grupului.
• În cazul în care la recepția unității de cazare se solicită taxă de oraș, aceasta va fi achitată de turist.

INFORMAȚII IMPORTANTE PENTRU CĂLĂTORIILE ÎN STRĂINĂTATE
• Copiii români cu vârsta sub 18 ani (minori) pot călători în străinătate doar în următoarele condiții: (1) Însoțiți de ambii părinți; (2) Însoțiți de un singur părinte aflat în posesia acordului celuilalt părinte de a pleca în călătorie (acord autentificat de un notar) sau a unei hotărâri judecătorești definitive de încredințare a copilului sau a certificatului de deces al celuilalt părinte; (3) Însoțiți de un alt adult care are asupra lui acordul autentificat la notar al ambilor părinți ai minorului și a certificatului personal de cazier judiciar. Copiii minori de naționalitate română nu pot călători în străinătate neînsoțiți.
• Agenția de turism nu este răspunzătoare în niciun fel în cazul în care autoritățile vamale nu permit trecerea frontierei unui turist (lipsă documente valabile, interdicție de părăsire a țării etc.)

Dacă aveți întrebări ne puteți contacta la telefon, e-mail sau WhatsApp.