Excursie de o zi în Căciulata

Drumeție la Cascada Lotrișor, plimbare cu vaporașul pe râul Olt,
Plajă și baie la Cozia Aqua Park

Plecări: 3 iulie, 2 octombrie 2021
Preț: 130 Lei­


Ora 6:45 întâlnire în București – Piața Constituției (Bd. Unirii colț cu Bd. Libertății), în parcarea unde se fac concertele. Ora 7:00 plecare în excursia la Căciulata pe traseul: Pitești – Valea Oltului – Călimănești – Căciulata. Drumeție la Cascada Lotrișor și plimbare cu vaporașul pe râul Olt. Urmează plajă și bălăceală în una din piscinele exterioare din stațiune, la alegere: Aqua Park Cozia (ape termale, 28°C – 37°C, tobogane), Piscina Camelot (cu apă dulce, fără miros termal, 34°C), Ștrand Termal Căciulata – „Ștrandul din pădure (miros termal, 28°C – 37°C). Cei care nu doresc să participe la activitățile din program, au timp liber în stațiune. În caz de vreme nefavorabilă se vor vizita obiective turistice în zonă (ex. Salina Ocnele Mari). Ora 19 plecare din stațiune. Sosire în București aproximativ ora 22, în funcţie de trafic.

• Cascada Lotrișor este un loc special în Munții Lotrului, se află în Parcul Național Cozia, la o altitudine de 485 – 515 metri și este o cascadă artificială. A fost realizată între anii 1970-1971, când drumul forestier și pârâul au fost deviate printr-un tunel săpat în stâncă. Apa cade de la o înălţime de aproximativ 30 de metri.

• Plimbare cu vaporașul pe râul Olt
– Vă invităm la Căciulata la o plimbare pe râul Olt, pentru a admira frumuseţea locului şi de la firul apei. Îmbarcarea se face de pe faleza din Căciulata, în apropierea Izvorului 1. Plimbare pe râul Olt cu vaporaşul la Căciulata – durează aproximativ 50 de minute (20 lei/persoană) şi parcurge traseul: Izvorul 1 din Căciulata – intrare Călimăneşti – întoarcere în amonte către Hidrocentrala Turnu – Mănăstirea Cozia – revenire la punctul de plecare.

Sugestii de vizite individuale:
• Castrul Arutela
se află pe malul stâng al râului Olt, în vale, pe malul râului, la 100 metri în aval de baraj. Castrul roman Arutela este înregistrat pe lista națională a monumentelor istorice din România. A fost ridicat în anul 138 d.Hr. de către o unitate de arcași sirieni “Suri Sagittari”, în timpul Împăratului Hadrian, din ordinul guvernatorului provinciei Dacia Inferior, Titus Flavius Constans.
• Mănăstirea Cozia este un complex monahal medieval, situat în orașul Călimănești, pe malul râului Olt. Este o ctitorie a domnului Mircea cel Bătrân, extinsă și renovată de-a lungul istoriei sale multiseculare.

O sâmbătă cu voie bună în mijlocul naturii! 


TARIFUL INCLUDE:
• Călătorie cu autocar
• Ghid de turism însoţitor pe perioada excursiei

TARIFUL NU INCLUDE:
• Biletele de intrare pentru vizitarea obiectivelor turistice:
– Bilet intrare în Parcul Național Cozia (Drumeția la Cascada Lotrișor): 5 lei/persoană
– Plimbarea cu vaporașul pe râul Olt la Căciulata: 20 lei/persoană
– Piscine: 30 lei/adult, 10 lei/copil
• Cheltuieli personale, mâncarea sau alte servicii nemenționate ca fiind incluse în prețul excursiei

OPȚIONAL:
• Locuri preferențiale în primele 3 banchete: 20 lei/ loc

REDUCERI:
• Copiii sub 12 ani (neîmpliniți) achită 110 lei.

NOTA:
Drumeția la Cascada Lotrișor este un traseu frumos pe drum forestier, cu înclinare ușoară la dus. Avem nevoie de încălțăminte sport cu talpă aderentă, îmbrăcăminte impermeabilă în caz de ploaie, rucsac mic, apă, gustări, sac mic de gunoi (nu aruncăm resturi pe munte!).
• Acte necesare în călătorie: Carte de identitate (CI)
• Excursia se organizează cu minim 40 turiști.

INFORMAȚII GENERALE PENTRU CIRCUITELE ORGANIZATE DE HAPPY-TRIP
• Excursia trebuie achitată integral înainte de plecare, nu se poate plăti în ziua plecării (la autocar).
• Achitarea excursiei, parțial sau integral printr-un mijloc de plată agreat în prealabil cu agenția, reprezintă acceptarea de către turist a termenelor și condițiilor stipulate în contractul de prestări servicii de călătorie (vezi pdf), a programului turistic aferent și a celorlalte informații prezentate în ofertă pe website-ul agenției (Happy-Trip.ro) sau comunicate printr-un mijloc de corespondență reciproc agreeat (email, whatsapp etc.).
• Programul turistic este parte integrantă a contractului de prestări servicii turistice încheiat.
• Locurile în autocar se alocă de agenția de turism începând cu al IV-lea rând de banchete în ordinea achitării avansului (înscrierii în excursie). Pentru rezervarea locurilor în primele trei rânduri se achită suplimentul pentru locuri preferențiale menționat în ofertă. Prima banchetă de două locuri este rezervată echipajului (ghid/conducător grup)
• Conducătorul de grup sau agenția pot modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice din program iar în cazul celor care nu se pot vizita din motive evidente (sunt închise, vreme nefavorabilă, starea drumurilor, restricții de trafic, întârzieri repetate ale unor turiști peste timpul stabilit de către conducătorul grupului etc.), acestea pot fi înlocuite cu altele dacă acest lucru este rezonabil (timp necesar, distanța care trebuie parcursă în plus etc.) sau, în caz contrar, se renunță la ele, agenția fiind exonerată total.
• Tarifele pentru intrările la obiectivele turistice, transport local, feribot etc. sunt doar informative și pot varia în timp. Biletele de intrare se plătesc la fața locului.
• În cazul nerealizării numărului minim de turiști menționat, agenția își rezervă dreptul de a anula excursia, oferind posibilitatea înscrierii la un alt program turistic.
• Agenția de turism nu este răspunzătoare de pierderea sau furtul oricăror bunuri personale ale turiștilor (bagaje, acte, obiecte etc.)
• Cu 2-3 zile înainte de plecare se va transmite prin e-mail, SMS/WhatsApp sau telefonic o informare cu numele și numărul de telefon al ghidului, nominalizarea hotelurilor, locul și ora plecării.

INFORMAȚII SUPLIMENTARE PENTRU CIRCUITELE DE MINIM DOUĂ ZILE CE INCLUD CAZARE
• Pentru rezervarea locurilor se achită un avans de 30% iar diferența cu cel puțin 3 săptămâni înaintea plecării.
• Tarifele în EURO se pot achita în Euro sau în Lei (Ron) la cursul BNR +2% din ziua plății. Avansul și restul ratelor se achită toate în aceeași monedă.
• Persoanele care călătoresc singure și au optat pentru cameră partaj iar agenția nu găsește un coleg/o colegă de cameră vor plăti diferența pentru camera single cu 7 zile înainte de plecarea în călătorie.
• Nominalizarea hotelurilor se va face în ultima săptămână înainte de data plecării, în funcție de mărimea grupului. Mențiunea “sau similar” în dreptul denumirii hotelului, face referire doar la categoria de confort și regimul de masă al hotelului.
• Repartizarea camerelor se face de recepția unității de cazare. Turistul va semnala direct recepției eventualele nemulțumiri referitoare la cameră, cu asistența ghidului grupului.
• În cazul în care la recepția unității de cazare se solicită taxă de oraș, aceasta va fi achitată de turist.

INFORMAȚII IMPORTANTE PENTRU CĂLĂTORIILE ÎN STRĂINĂTATE
Copiii români minori (cu vârsta sub 18 ani) pot călători în străinătate doar în următoarele condiții: (1) Însoțiți de ambii părinți; (2) Însoțiți de un singur părinte aflat în posesia acordului celuilalt părinte de a pleca în călătorie (acord autentificat de un notar) sau a unei hotărâri judecătorești definitive de încredințare a copilului sau a certificatului de deces al celuilalt părinte; (3) Însoțiți de un alt adult care are asupra lui acordul autentificat la notar al ambilor părinți ai minorului și a certificatului personal de cazier judiciar. Însoțitorul minorului trebuie să dețină o copie a certificatului de naștere al copilului (este posibil că autoritățile de la frontieră să o solicite). Copiii minori de naționalitate română nu pot călători în străinătate neînsoțiți.
• Agenția de turism nu este răspunzătoare în niciun fel în cazul în care autoritățile vamale nu permit trecerea frontierei unui turist (lipsă documente valabile, interdicție de părăsire a țării etc.)
GRECIA - Taxa turistică locală a fost introdusă de la 1 ianuarie 2018. Taxa se achită de către turist la faţa locului, diferenţiat, în funcție de clasificarea unităţilor de cazare, astfel:
- Hotel 1, 2 și apartamente: 0,50 EUR / cameră / noapte
- Hotel 3: 1,50 Euro / cameră / noapte
- Hotel 4: 3 Euro / cameră / noapte
- Hotel 5: 4 Euro/ cameră / noapte

Dacă aveți întrebări ne puteți contacta la telefon, e-mail sau WhatsApp.

Tour Reviews

There are no reviews yet.

Leave a Review

Rating