Excursie CHEILE TIȘIȚEI & CASCADA PUTNEI, 2 zile

Trovanții de la Bozioru/Babele de la Ulmet, Măgura, Ciolanu

Date excursie: 26 iunie și 7 august 2021
Tarif: 380 Lei
Rezervă cu Vouchere de Vacanță


Ziua 1: București – Focșani – Gălăciuc – Cheile Tișiței – Lepșa (280 km)
Ora 6:00/6:15 întâlnire în București – Piața Constituției (Bd. Unirii colț cu Bd. Libertății), în parcarea unde se fac concertele. Plecare la ora 6:30. Rezervația de pini Gălăciuc este sursă de semințe de pin silvestru, este singura rezervație de pin silvestru din Europa. Cascada Putnei, declarată în 1973 Monument al Naturii. Cascada are 80 m lungime, cu mai multe căderi de apă pe tot parcursul. Intrăm apoi în Rezervația Naturală Cheile Tișiței, unde vom strabate traseul cheilor. Pârâul Tișița a săpat o vale adâncă între Tisaru Mare și măgura Râpa Caprei, formând aceste chei de o deosebită frumusețe. Rezervația naturală, aflată la 850 de metri altitudine, măsoară 4,5 kilometri lungime, fiind una dintre cele mai mari zone protejate de pe teritoriul Vrancei. Cazare la pensiune în Lepșa.

Ziua 2: Lepșa – Bozioru – Ulmet – Măgura – București (320 km)
Mic dejun. Babele de la Ulmet, un loc plin de farmec unde natura îți dezvăluie încă o dată măiestria sa, atât prin frumusețea formațiunilor bizare ce se nasc din straturile de nisip ale dealului, cât și prin peisajul pitoresc ce te înconjoară. Trovanții de la Bozioru din pădurea fermecată sunt încărcați de mister și fascinează prin forma și mărimile lor. Trovanții sunt de dimensiuni medii până la mari, cu forme variate, unii mai rotunzi, alții mai lunguieți, unii au fost și botezați „coloana”, „delfinul” sau „balena”, formele lor bizare fiind un bun exercițiu de imaginație. Tabăra de sculptură Măgura a fost un eveniment care a avut loc în timpul verii anilor 1970-1986, când studenții și absolvenții Academiei de Artă din București se pregăteau în sculptură. Lucrările lor de artă sunt acum vizibile pe pajiștile din fața mănăstirii, alcătuind un mare muzeu de artă în aer liber. Mănăstirea Ciolanu este o mănăstire de călugări creștini ortodocși din județul Buzău, localizată în imediata apropiere a Taberei de Sculptură de la Măgura, pe versantul sudic al dealului Ciolanu, către pârâul Nișcov. Sosire în București seara, în funcție de trafic.


ECHIPAMENT NECESAR:
Excursia are caracter de drumeție montană așa că avem nevoie de echipament adecvat: Încălțăminte de drumeție cu talpă aderentă, Haine adecvate pentru munte (pantaloni, tricou de schimb, jachetă impermeabilă / pelerina ploaie), Rucsac (exclus genți, poșete, sacoșe etc.)
• Apă, mâncare (sandwich, dulciuri, fructe); suntem pregătiți de acasă pentru picnic.
• Sac mic de gunoi (nu aruncăm resturi pe munte!).

SERVICII INCLUSE:
• Călătorie cu autocar/minibus în funcție de numărul de participanți
• Cazare o noapte cu mic dejun la pensiune/hotel 2/ 3 (camere cu 2/3 paturi) în Lepșa
• Ghid de turism însoțitor pe perioada excursiei

TARIFUL NU INCLUDE:
• Alte servicii nemenționate ca fiind incluse în preț.

REDUCERI:
• Copiii sub 12 ani (neîmpliniți) cazați în cameră cu 2 adulți, achită 320 lei.

OPȚIONAL:
• Locuri preferenţiale în autocar (primele 3 banchete): 30 Lei/ loc.
• Camera single: 570 lei/persoană

NOTĂ:
• Acte necesare în călătorie: Carte de identitate (CI)
• Excursia se organizează cu minim 30 turiști.

INFORMAȚII GENERALE PENTRU CIRCUITELE ORGANIZATE DE HAPPY-TRIP
• Excursia trebuie achitată integral înainte de plecare, nu se poate plăti în ziua plecării (la autocar).
• Achitarea excursiei, parțial sau integral printr-un mijloc de plată agreat în prealabil cu agenția, reprezintă acceptarea de către turist a termenelor și condițiilor stipulate în contractul de prestări servicii de călătorie (vezi pdf), a programului turistic aferent și a celorlalte informații prezentate în ofertă pe website-ul agenției (Happy-Trip.ro) sau comunicate printr-un mijloc de corespondență reciproc agreeat (email, whatsapp etc.).
• Programul turistic este parte integrantă a contractului de prestări servicii turistice încheiat.
• Locurile în autocar se alocă de agenția de turism începând cu al IV-lea rând de banchete în ordinea achitării avansului (înscrierii în excursie). Pentru rezervarea locurilor în primele trei rânduri se achită suplimentul pentru locuri preferențiale menționat în ofertă. Prima banchetă de două locuri este rezervată echipajului (ghid/conducător grup)
• Conducătorul de grup sau agenția pot modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice din program iar în cazul celor care nu se pot vizita din motive evidente (sunt închise, vreme nefavorabilă, starea drumurilor, restricții de trafic, întârzieri repetate ale unor turiști peste timpul stabilit de către conducătorul grupului etc.), acestea pot fi înlocuite cu altele dacă acest lucru este rezonabil (timp necesar, distanța care trebuie parcursă în plus etc.) sau, în caz contrar, se renunță la ele, agenția fiind exonerată total.
• Tarifele pentru intrările la obiectivele turistice, transport local, feribot etc. sunt doar informative și pot varia în timp. Biletele de intrare se plătesc la fața locului.
• În cazul nerealizării numărului minim de turiști menționat, agenția își rezervă dreptul de a anula excursia, oferind posibilitatea înscrierii la un alt program turistic.
• Agenția de turism nu este răspunzătoare de pierderea sau furtul oricăror bunuri personale ale turiștilor (bagaje, acte, obiecte etc.)
• Cu 2-3 zile înainte de plecare se va transmite prin e-mail, SMS/WhatsApp sau telefonic o informare cu numele și numărul de telefon al ghidului, nominalizarea hotelurilor, locul și ora plecării.

INFORMAȚII SUPLIMENTARE PENTRU CIRCUITELE DE MINIM DOUĂ ZILE CE INCLUD CAZARE
• Pentru rezervarea locurilor se achită un avans de 30% iar diferența cu cel puțin 3 săptămâni înaintea plecării.
• Tarifele în EURO se pot achita în Euro sau în Lei (Ron) la cursul BNR +2% din ziua plății. Avansul și restul ratelor se achită toate în aceeași monedă.
• Persoanele care călătoresc singure și au optat pentru cameră partaj iar agenția nu găsește un coleg/o colegă de cameră vor plăti diferența pentru camera single cu 7 zile înainte de plecarea în călătorie.
• Nominalizarea hotelurilor se va face în ultima săptămână înainte de data plecării, în funcție de mărimea grupului. Mențiunea “sau similar” în dreptul denumirii hotelului, face referire doar la categoria de confort și regimul de masă al hotelului.
• Repartizarea camerelor se face de recepția unității de cazare. Turistul va semnala direct recepției eventualele nemulțumiri referitoare la cameră, cu asistența ghidului grupului.
• În cazul în care la recepția unității de cazare se solicită taxă de oraș, aceasta va fi achitată de turist.

INFORMAȚII IMPORTANTE PENTRU CĂLĂTORIILE ÎN STRĂINĂTATE
Copiii români minori (cu vârsta sub 18 ani) pot călători în străinătate doar în următoarele condiții: (1) Însoțiți de ambii părinți; (2) Însoțiți de un singur părinte aflat în posesia acordului celuilalt părinte de a pleca în călătorie (acord autentificat de un notar) sau a unei hotărâri judecătorești definitive de încredințare a copilului sau a certificatului de deces al celuilalt părinte; (3) Însoțiți de un alt adult care are asupra lui acordul autentificat la notar al ambilor părinți ai minorului și a certificatului personal de cazier judiciar. Însoțitorul minorului trebuie să dețină o copie a certificatului de naștere al copilului (este posibil că autoritățile de la frontieră să o solicite). Copiii minori de naționalitate română nu pot călători în străinătate neînsoțiți.
• Agenția de turism nu este răspunzătoare în niciun fel în cazul în care autoritățile vamale nu permit trecerea frontierei unui turist (lipsă documente valabile, interdicție de părăsire a țării etc.)
GRECIA - Taxa turistică locală a fost introdusă de la 1 ianuarie 2018. Taxa se achită de către turist la faţa locului, diferenţiat, în funcție de clasificarea unităţilor de cazare, astfel:
- Hotel 1, 2 și apartamente: 0,50 EUR / cameră / noapte
- Hotel 3: 1,50 Euro / cameră / noapte
- Hotel 4: 3 Euro / cameră / noapte
- Hotel 5: 4 Euro/ cameră / noapte

Dacă aveți întrebări ne puteți contacta la telefon, e-mail sau WhatsApp.