Excursie ISTANBUL 2021

Istorie și Shopping, 5 zile/4 nopți,  autocar

Moscheea Albastră & Sfânta Sofia & Palatul Topkapî & Piaţa Taksim & Turnul Galata & Podul Galata & Turnul Saphir & Palatul Dolmabahce & Marele Bazar & Insula Buyukada & Croazieră pe Bosfor & Moscheea Selimiye & Edirne

Reducere Early Booking 135 euro
(plata integrala pana la data de 31.01.2021)

Tarif standard 150 Euro/persoană

Plecari: 9.06, 8.09, 20.10 si 27.11.2021


Ziua 1: București – Giurgiu – Ruse – Edirne – Istanbul (640 km)
Miercuri, ora 5:30 întâlnire în București – Piața Constituției (Bd. Unirii colț cu Bd. Libertății), în parcarea unde se fac concertele. Ora 6:00 plecare în excursie cu destinația Istanbul. Sosire seara în Istanbul. Cazare la Hotel Marmaray 4* sau similar în zona Laleli/ Aksaray.

Ziua 2: ISTANBUL
Mic dejun. Întreaga zi o dedicăm descoperirii splendorilor fostei capitale otomane, orașul întins pe două continente, locul în care două lumi diferite și fascinante, Europa și Asia, se unesc. Opţional, tur pietonal cu ghid local: Moscheea Albastră, Palatul Topkapî, Sfânta Sofia, Hipodromul, Obeliscul egiptean, Croazieră pe BosforCazare la acelasi hotel.

Ziua 3: ISTANBUL
Mic dejun. Timp liber la dispoziția turiștilor sau opţional, vizită la Palatul Dolmabahce, ultima reşedinţă a sultanilor otomani, Piaţa Taksim, Turnul Galata, Podul Galata, Turnul Saphir. Seara, opţional, cină cu spectacol tradiţional, cu cântece, dansuri turceşti şi preparate culinare. Cazare la acelasi hotel.

Ziua 4: ISTANBUL
Mic dejun. Opțional, excursie pe Marea Marmara la Insula Prințului – Büyükada (include: transport local cu tramvai + vapor, turul insulei și prânz cu băuturi). Cazare la acelasi hotel.

Ziua 5: Istanbul – Edirne – București (690 km)
Mic dejun. Plecare spre România cu un scurt popas la Edirne, fostă capitală a Imperiului Otoman, pentru a vizita Moscheea Selimiye – cunoscută drept  moscheea celor 999 de ferestre datorită arhitecturii unice a cupolei. Sosire în cursul serii,  aproximativ ora 22 în funcţie de condiţiile de trafic și formalitățile vamale.


TARIFUL INCLUDE:
Călătorie cu autocar cu climatizare, clasificat pentru trafic internațional, în prima și ultima zi a excursiei.
• 4 nopți cazare și mic dejun la Hotel Marmaray 4* sau similar.
Ghid însoțitor român

TARIFUL NU INCLUDE:
Biletele de intrare la obiectivele turistice (inclusiv la excursii opționale) și serviciile de ghizi locali.
Excursiile și vizitele opționale conform program excursie
Asigurarea Travel (asigurarea medicală de călătorie și asigurarea storno)

OPȚIONAL:
Supliment Cameră Single: 80 €
Locuri preferenţiale în autocar (primele 3 banchete): 10 €/loc

REDUCERI:
Copiii până în 12 ani, cazați în cameră cu 2 adulți au reducere 20 €

EXCURSII OPȚIONALE:
Tur de oraș pietonal, transport local, Croazieră pe Bosfor + ghid local: 25 €/persoană
Seară turcească cu dansuri și cină tradițională: 35 €/persoana;
Insula Prinţului – include transport local, vapor, turul insulei și prânz: 40 €/persoană
Excursiile opționale se organizează pentru un grup de minim 25 de turiști și se achită în Euro la ghid.

NOTĂ:
Acte necesare: obligatoriu PAȘAPORT valabil cel puțin 150 de zile (5 luni) din ziua plecării în excursie.
Pentru zilele 2, 3 și 4 NU se pune la dispoziție transport autocar. Deplasările se vor face pietonal sau cu transportul în comun.
Tariful excursiei este valabil pentru un grup de minim 40 turiști. În cazul unui grup mai mic decât cel precizat se va achita un supliment de 10 €/persoană
Pentru explicații la obiectivele turistice, se va apela la serviciile ghizilor locali.

INFORMAȚII GENERALE PENTRU CIRCUITELE ORGANIZATE DE HAPPY-TRIP
• Excursia trebuie achitată integral înainte de plecare, nu se poate plăti în ziua plecării (la autocar).
• Achitarea excursiei, parțial sau integral printr-un mijloc de plată agreat în prealabil cu agenția, reprezintă acceptarea de către turist a termenelor și condițiilor stipulate în contractul de prestări servicii de călătorie (vezi pdf), a programului turistic aferent și a celorlalte informații prezentate în ofertă pe website-ul agenției (Happy-Trip.ro) sau comunicate printr-un mijloc de corespondență reciproc agreeat (email, whatsapp etc.).
• Programul turistic este parte integrantă a contractului de prestări servicii turistice încheiat.
• Locurile în autocar se alocă de agenția de turism începând cu al IV-lea rând de banchete în ordinea achitării avansului (înscrierii în excursie). Pentru rezervarea locurilor în primele trei rânduri se achită suplimentul pentru locuri preferențiale menționat în ofertă. Prima banchetă de două locuri este rezervată echipajului (ghid/conducător grup)
• Conducătorul de grup sau agenția pot modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice din program iar în cazul celor care nu se pot vizita din motive evidente (sunt închise, vreme nefavorabilă, starea drumurilor, restricții de trafic, întârzieri repetate ale unor turiști peste timpul stabilit de către conducătorul grupului etc.), acestea pot fi înlocuite cu altele dacă acest lucru este rezonabil (timp necesar, distanța care trebuie parcursă în plus etc.) sau, în caz contrar, se renunță la ele, agenția fiind exonerată total.
• Tarifele pentru intrările la obiectivele turistice, transport local, feribot etc. sunt doar informative și pot varia în timp. Biletele de intrare se plătesc la fața locului.
• În cazul nerealizării numărului minim de turiști menționat, agenția își rezervă dreptul de a anula excursia, oferind posibilitatea înscrierii la un alt program turistic.
• Agenția de turism nu este răspunzătoare de pierderea sau furtul oricăror bunuri personale ale turiștilor (bagaje, acte, obiecte etc.)
• Cu 2-3 zile înainte de plecare se va transmite prin e-mail, SMS/WhatsApp sau telefonic o informare cu numele și numărul de telefon al ghidului, nominalizarea hotelurilor, locul și ora plecării.

INFORMAȚII SUPLIMENTARE PENTRU CIRCUITELE DE MINIM DOUĂ ZILE CE INCLUD CAZARE
• Pentru rezervarea locurilor se achită un avans de 30% iar diferența cu cel puțin 3 săptămâni înaintea plecării.
• Tarifele în EURO se pot achita în Euro sau în Lei (Ron) la cursul BNR +2% din ziua plății. Avansul și restul ratelor se achită toate în aceeași monedă.
• Persoanele care călătoresc singure și au optat pentru cameră partaj iar agenția nu găsește un coleg/o colegă de cameră vor plăti diferența pentru camera single cu 7 zile înainte de plecarea în călătorie.
• Nominalizarea hotelurilor se va face în ultima săptămână înainte de data plecării, în funcție de mărimea grupului. Mențiunea “sau similar” în dreptul denumirii hotelului, face referire doar la categoria de confort și regimul de masă al hotelului.
• Repartizarea camerelor se face de recepția unității de cazare. Turistul va semnala direct recepției eventualele nemulțumiri referitoare la cameră, cu asistența ghidului grupului.
• În cazul în care la recepția unității de cazare se solicită taxă de oraș, aceasta va fi achitată de turist.

INFORMAȚII IMPORTANTE PENTRU CĂLĂTORIILE ÎN STRĂINĂTATE
Copiii români minori (cu vârsta sub 18 ani) pot călători în străinătate doar în următoarele condiții: (1) Însoțiți de ambii părinți; (2) Însoțiți de un singur părinte aflat în posesia acordului celuilalt părinte de a pleca în călătorie (acord autentificat de un notar) sau a unei hotărâri judecătorești definitive de încredințare a copilului sau a certificatului de deces al celuilalt părinte; (3) Însoțiți de un alt adult care are asupra lui acordul autentificat la notar al ambilor părinți ai minorului și a certificatului personal de cazier judiciar. Însoțitorul minorului trebuie să dețină o copie a certificatului de naștere al copilului (este posibil că autoritățile de la frontieră să o solicite). Copiii minori de naționalitate română nu pot călători în străinătate neînsoțiți.
• Agenția de turism nu este răspunzătoare în niciun fel în cazul în care autoritățile vamale nu permit trecerea frontierei unui turist (lipsă documente valabile, interdicție de părăsire a țării etc.)
GRECIA - Taxa turistică locală a fost introdusă de la 1 ianuarie 2018. Taxa se achită de către turist la faţa locului, diferenţiat, în funcție de clasificarea unităţilor de cazare, astfel:
- Hotel 1, 2 și apartamente: 0,50 EUR / cameră / noapte
- Hotel 3: 1,50 Euro / cameră / noapte
- Hotel 4: 3 Euro / cameră / noapte
- Hotel 5: 4 Euro/ cameră / noapte

Dacă aveți întrebări ne puteți contacta la telefon, e-mail sau WhatsApp.