MOCĂNIȚA VALEA ZÂNELOR – BALVANYOS – MIERCUREA CIUC – BĂILE HOMOROD

Călătorie prin județele Harghita și Covasna, 2 zile, autocar

Data: 22 august 2020
Tarif: 380 Lei
Rezervă cu Vouchere de Vacanță


 Ziua 1: București – Brașov – Covasna – Balvanyos (310 km)
Ora 5:30 întâlnire în București – Piața Constituției (Bd. Unirii colț cu Bd. Libertății), în parcarea unde se fac concertele. Plecare la ora 6:00. Covasna – plimbarea cu mocănița pe Valea Zânelor , traseul de 6 km dus/întors , se va face cu mocănița pe o fosta rută folosită pentru căratul lemnelor iar peisajul este desprins dintr -o poveste cu zâne . Stațiunea balneoclimaterică Balvanyos – este aşezată în Munţii Bodoc la o altitudine de peste 840 m. Aici este aer ozonat, linişte şi peisaje încântătoare. Staţiunea are posibilităţi de tratament foarte bune cu izvoare de ape minerale bune de băut şi alţi factori curativi naturali. Băile Balvanyos aşa cum sunt astăzi s-au format prin trei colonii de băi vechi. Una din ele este situată în pasul Balvanyos lângă Peştera Pucioasa din Turia. Peștera Sulfuroasă sau Peştera Puturosu – este situată la  peste 1000 de metri altitudine şi are cea mai mare concentraţie de sulf din ţară dar şi din Europa. Drumul până la peșteră se parcurge în aproximativ 30 de minute. Cazare în Balvanyos/Băile Tușnad.

Ziua 2: Balvanyos – Miercurea Ciuc – Băile Homorod – Brașov – București (360 km)
Mic dejun. Miercurea Ciuc – oraș înconjurat de Munții Ciucului și Munții Harghitei. Miercurea Ciuc și-a primit numele de la târgurile organizate odinioară în fiecare zi de miercuri. Castelul Mikó – este cel mai vechi și mai important monument istoric al orașului Miercurea Ciuc. Poartă numele constructorului, Francisc Mikó (1585-1635). Tur pietonal prin Centrul Istoric al orașului Miercurea Ciuc – Primăria, Biserica Mileniului, Biserica Înălțarea Sfintei Cruci. Băile Homorod – se află la o altitudine de aproximativ 750 m, este o localitate subalpina veche, cu mai multe izvoare de apă minerală vestite, bogate în minerale. Vom vizită și Bisericuța construită în anul 1765 de Contele Lázár János, că recunoștință că s-a vindecat de reumatism datorită efectelor terapeutice ale acestei așezări. Odorheiul Secuiesc – tur pietonal. Sosire în București în cursul serii funcţie de trafic.


TARIFUL INCLUDE:
Călătorie cu autocar
1 noapte cazare cu mic dejun la pensiune sau hotel 3* în Balvanyos/Băile Tușnad
Ghid de turism atestat.

TARIFUL NU INCLUDE:
Intrările la obiectivele turistice (Mocănița Covasna aprox 20 lei, Muzeul Secuiesc al Ciucului din cadrul Castelului Mikó -15 lei/adult, 10 lei/student, pensionar, elev -7 lei)
Alte cheltuieli care nu sunt menționate ca fiind incluse.

SUPLIMENTE ȘI REDUCERI:
• Copiii sub 12 ani (neîmpliniți) cazați în cameră cu 2 adulți au reducere 60 lei.
• Cameră Single: 570 Lei
• Locuri preferențiale în autocar (primele 3 banchete): 30 lei/loc

NOTĂ:
• Grup minim pentru organizarea excursiei: 40 turiști.
• Acte necesare în călătorie: Carte de identitate (CI)

INFORMAȚII GENERALE PENTRU CIRCUITELE ORGANIZATE DE HAPPY-TRIP
• Excursia trebuie achitată integral înainte de plecare, nu se poate plăti în ziua plecării (la autocar).
• Achitarea excursiei, parțial sau integral, prin transfer bancar, reprezintă acceptarea de către turist a termenelor și condițiilor stipulate în contractul de prestări servicii de călătorie, a programului turistic aferent și a celorlalte informații prezentate în ofertă pe website-ul agenției (Happy-Trip.ro) sau comunicate printr-un mijloc de corespondență reciproc agreeat (email, whatsapp etc.).
• Locurile în autocar se alocă de agenția de turism începând cu al IV-lea rând de banchete în ordinea achitării avansului (înscrierii în excursie). Pentru rezervarea locurilor în primele trei rânduri se achită suplimentul pentru locuri preferențiale menționat în ofertă. Prima banchetă de două locuri este rezervată echipajului (ghid/conducător grup)
• Conducătorul de grup sau agenția pot modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice din program iar în cazul celor care nu se pot vizita din motive evidente (sunt închise, vreme nefavorabilă, starea drumurilor, restricții de trafic, întârzieri repetate ale unor turiști peste timpul stabilit de către conducătorul grupului etc.), acestea pot fi înlocuite cu altele dacă acest lucru este rezonabil (timp necesar, distanța care trebuie parcursă în plus etc.) sau, în caz contrar, se renunță la ele, agenția fiind exonerată total.
• Tarifele pentru intrările la obiectivele turistice sunt doar informative și pot varia în timp. Biletele de intrare se plătesc la fața locului.
• În cazul nerealizării numărului minim de turiști menționat, agenția își rezervă dreptul de a anula excursia, oferind posibilitatea înscrierii la un alt program turistic.
• Agenția de turism nu este răspunzătoare de pierderea sau furtul oricăror bunuri personale ale turiștilor (bagaje, acte, obiecte etc.)

INFORMAȚII SUPLIMENTARE PENTRU CIRCUITELE DE MINIM DOUĂ ZILE CE INCLUD CAZARE
• Pentru rezervarea locurilor se achită un avans de 30% iar diferența cu cel puțin 3 săptămâni înaintea plecării.
• Tarifele în EURO se pot achita în Euro sau în Lei (Ron) la cursul BNR +2% din ziua plății. Avansul și restul ratelor se achită toate în aceeași monedă.
• Persoanele care se înscriu singure și pentru care agenția nu găsește un coleg/o colegă de cameră vor plăti diferența de single cu 7 zile înainte de plecarea în călătorie.
• Nominalizarea hotelurilor se va face în ultima săptămână înainte de data plecării, în funcție de mărimea grupului. Mențiunea “sau similar” în dreptul denumirii hotelului, face referire doar la categoria de confort și regimul de masă al hotelului.
• Repartizarea camerelor se face de recepția unității de cazare. Turistul va semnala direct recepției eventualele nemulțumiri referitoare la cameră, cu asistența ghidului grupului.
• În cazul în care la recepția unității de cazare se solicită taxă de oraș, aceasta va fi achitată de turist.

INFORMAȚII IMPORTANTE PENTRU CĂLĂTORIILE ÎN STRĂINĂTATE
• Copiii români cu vârsta sub 18 ani (minori) pot călători în străinătate doar în următoarele condiții: (1) Însoțiți de ambii părinți; (2) Însoțiți de un singur părinte aflat în posesia acordului celuilalt părinte de a pleca în călătorie (acord autentificat de un notar) sau a unei hotărâri judecătorești definitive de încredințare a copilului sau a certificatului de deces al celuilalt părinte; (3) Însoțiți de un alt adult care are asupra lui acordul autentificat la notar al ambilor părinți ai minorului și a certificatului personal de cazier judiciar. Copiii minori de naționalitate română nu pot călători în străinătate neînsoțiți.
• Agenția de turism nu este răspunzătoare în niciun fel în cazul în care autoritățile vamale nu permit trecerea frontierei unui turist (lipsă documente valabile, interdicție de părăsire a țării etc.)

Dacă aveți întrebări ne puteți contacta la telefon, e-mail sau WhatsApp.