Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac

Hotel of Ice, Biserica de Gheață, Igloo Village

Date excursii: 27 februarie și 27 martie 2021
Preț: 125 Lei

Hotelul de Gheaţă este reconstruit în fiecare iarnă la Bâlea Lac, în inima munţilor Făgăraş, pe celebrul Transfăgărășan. „Hotel of Ice” este făcut cu blocuri de gheaţă de pâna la 70 de kilograme, extrase chiar din lacul glaciar Bâlea. Hotelul este diferit de la an, fiecare cameră fiind decorată altfel de artişti ai gheţii în funcție de tema unică aleasă.  O biserică de gheață și cateva igluuri completează platoul glaciar. Accesul la hotelul de gheață este posibil doar cu telecabina. Peste 8.000 de turiști români și străini vizitează complexul de gheață în fiecare iarnă.


București › Cârţişoara › Bâlea Lac › București
Ora 5:45 întâlnire în București – Piața Constituției (Bd. Unirii colț cu Bd. Libertății), în parcarea unde se fac concertele. Ora 6:00 plecare spre Cârţişoara. Intrăm pe Transfăgărăşan pe sectorul deschis circulaţiei până la Cabana Bâlea Cascadă de unde urcăm cu telecabina la Bâlea Lac. Odată ajunşi la 2042 metri altitudine vizităm construcțiile din gheață (camerele hotelului, biserica, igluurile), luăm masa la cabană, ne distrăm în Winter Park: plimbări cu barca trasă de snowmobil pe lacul îngheţat, snowmobile, tubing pe derdeluș etc.
Coborâm tot cu telecabina la autocar. Dacă ne râmâne timp vizităm pe drumul de întoarcere şi un alt obiectiv. Sosim în Bucureşti la locul de unde am plecat, în jurul orei 22:30.

SERVICII INCLUSE
• Călătorie cu autocar
• Ghid de turism însoţitor.

TARIFUL NU INCLUDE
Telecabină Bâlea: 70 lei /persoană /dus-întors, 30 Lei /copil 2-12 ani /dus-întors
• Vizită hotel de gheaţă: 15 Lei/adult, 10 lei/copil

TARIFE WINTERPARK
• Tubing pe derdeluş cu acces la Tubing Lift: 5 lei/1 tură, 30 lei/10 ture, 50 lei/15 ture
• Rafting Banană pe lacul îngheţat: 20 lei/persoană/2 ture de lac
• Rafting Barcă pe lacul îngheţat: 20 lei/persoană/2 ture de lac
• Snowmobil: 100 lei/15 min

SUPLIMENTE si REDUCERI:
• Locuri preferenţiale în autocar (primele 3 banchete): 20 lei/loc

• Copiii sub 12 ani (neîmpliniți) achita 100 lei.

NOTA:
În caz de vreme nefavorabilă telecabina îşi poate opri temporar activitatea. În funcţie de situaţie se vor vizita alte obiective din zonă cum ar fi Cetatea Făgăraş, Sibiu etc.
• Acte necesare în excursie: Carte de Identitate (CI)
• Excursia se organizează cu minim 40 turiști.

INFORMAȚII GENERALE PENTRU CIRCUITELE ORGANIZATE DE HAPPY-TRIP
• Excursia trebuie achitată integral înainte de plecare, nu se poate plăti în ziua plecării (la autocar).
• Achitarea excursiei, parțial sau integral printr-un mijloc de plată agreat în prealabil cu agenția, reprezintă acceptarea de către turist a termenelor și condițiilor stipulate în contractul de prestări servicii de călătorie (vezi pdf), a programului turistic aferent și a celorlalte informații prezentate în ofertă pe website-ul agenției (Happy-Trip.ro) sau comunicate printr-un mijloc de corespondență reciproc agreeat (email, whatsapp etc.).
• Locurile în autocar se alocă de agenția de turism începând cu al IV-lea rând de banchete în ordinea achitării avansului (înscrierii în excursie). Pentru rezervarea locurilor în primele trei rânduri se achită suplimentul pentru locuri preferențiale menționat în ofertă. Prima banchetă de două locuri este rezervată echipajului (ghid/conducător grup)
• Conducătorul de grup sau agenția pot modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice din program iar în cazul celor care nu se pot vizita din motive evidente (sunt închise, vreme nefavorabilă, starea drumurilor, restricții de trafic, întârzieri repetate ale unor turiști peste timpul stabilit de către conducătorul grupului etc.), acestea pot fi înlocuite cu altele dacă acest lucru este rezonabil (timp necesar, distanța care trebuie parcursă în plus etc.) sau, în caz contrar, se renunță la ele, agenția fiind exonerată total.
• Tarifele pentru intrările la obiectivele turistice, transport local, feribot etc. sunt doar informative și pot varia în timp. Biletele de intrare se plătesc la fața locului.
• În cazul nerealizării numărului minim de turiști menționat, agenția își rezervă dreptul de a anula excursia, oferind posibilitatea înscrierii la un alt program turistic.
• Agenția de turism nu este răspunzătoare de pierderea sau furtul oricăror bunuri personale ale turiștilor (bagaje, acte, obiecte etc.)

INFORMAȚII SUPLIMENTARE PENTRU CIRCUITELE DE MINIM DOUĂ ZILE CE INCLUD CAZARE
• Pentru rezervarea locurilor se achită un avans de 30% iar diferența cu cel puțin 3 săptămâni înaintea plecării.
• Tarifele în EURO se pot achita în Euro sau în Lei (Ron) la cursul BNR +2% din ziua plății. Avansul și restul ratelor se achită toate în aceeași monedă.
• Persoanele care călătoresc singure și au optat pentru cameră partaj iar agenția nu găsește un coleg/o colegă de cameră vor plăti diferența pentru camera single cu 7 zile înainte de plecarea în călătorie.
• Nominalizarea hotelurilor se va face în ultima săptămână înainte de data plecării, în funcție de mărimea grupului. Mențiunea “sau similar” în dreptul denumirii hotelului, face referire doar la categoria de confort și regimul de masă al hotelului.
• Repartizarea camerelor se face de recepția unității de cazare. Turistul va semnala direct recepției eventualele nemulțumiri referitoare la cameră, cu asistența ghidului grupului.
• În cazul în care la recepția unității de cazare se solicită taxă de oraș, aceasta va fi achitată de turist.

INFORMAȚII IMPORTANTE PENTRU CĂLĂTORIILE ÎN STRĂINĂTATE
• Copiii români cu vârsta sub 18 ani (minori) pot călători în străinătate doar în următoarele condiții: (1) Însoțiți de ambii părinți; (2) Însoțiți de un singur părinte aflat în posesia acordului celuilalt părinte de a pleca în călătorie (acord autentificat de un notar) sau a unei hotărâri judecătorești definitive de încredințare a copilului sau a certificatului de deces al celuilalt părinte; (3) Însoțiți de un alt adult care are asupra lui acordul autentificat la notar al ambilor părinți ai minorului și a certificatului personal de cazier judiciar. Însoțitorul minorului trebuie să dețină o copie a certificatului de naștere al copilului (este posibil că autoritățile de la frontieră să o solicite). Copiii minori de naționalitate română nu pot călători în străinătate neînsoțiți.
• Agenția de turism nu este răspunzătoare în niciun fel în cazul în care autoritățile vamale nu permit trecerea frontierei unui turist (lipsă documente valabile, interdicție de părăsire a țării etc.)

Dacă aveți întrebări ne puteți contacta la telefon, e-mail sau WhatsApp.

Hotelul de gheata
Hotelul de gheata