Insula Evia – Sfântul Ioan Rusu – Loutra Edipssos – Manastirea Cuviosului David din Rovies – Insula Eghina – Prokopi – Biserica Sfantului Ioan Rusu – Skiatos – Salonic – 5 nopti/ 6 zile

Perioada: 8.06 – 13.06.2021

Tarif: 280 euro/ persoana

 

Ziua 1: Bucuresti – Giurgiu – Sofia – Salonic – Glyfa – Insula Evia (950 km)

Plecare din Bucureşti ora 06:00 pe ruta Bucureşti – Giurgiu – Sofia – Salonic – Insula Evia. Traversare cu feery-boat-ul din portul Glyfa spre Agiokampos in Insula Evia. Cazare la Hotel 3*.

Ziua 2: Insula Evia – Manastirile Cuviosului David din Rovies – Loutra Edipssos (statiune cu bai termale)

Mic dejun. Optional (1) Manastirea Cuviosului David din Rovies si Loutra Edipssos (statiune cu ape termale). Cazare la acelasi Hotel.

Ziua 3: Insula Evia – Atena – Insula Eghina – Atena – Insula Evia

Ne vom imbarca pe ferry-boat cu destinația Egina. Insula Eghina, cea mai intinsa dintre insulele golfului Saronic, situata la aproximativ 40 de minute de capitala greceasca, este cunoscuta datorita culturii de fistic dar și datorita faptului ca aici sunt moaștele Sfantului Nectarie. Manastirea Sfanta Treime, vizitata de mii de pelerini anual, unde sunt adapostite moaștele Sfantul Nectarie. O parte din moaștele Sfantului Nectarie se afla la Manastirea Radu Voda din București. Daca timpul ne permite vom face si un tur de oras Atena: Stadionul Olimpic, Palatul Parlamentului, Piata Sintagma, Academia, Universitatea, Biblioteca, Piata Omonia, Acropole. Cazare la acelasi hotel.

Ziua 4: Insula Evia – Prokopi (Biserica Sfantului Ioan Rusu) – Evia

Mic dejun. Deplasare la Prokopi – Biserica Sfantului Ioan Rusu. Deplasare in orasul Halkida si timp liber pentru servit masa, plimbari, shopping. Cazare la acelasi hotel.

Ziua 5: Insula Evia – Skiatos – Evia

Optional (2) INSULA SKIATHOS – este una din cele mai frumoase insule ale Greciei, cu vegetatie bogata, plaje aurii si cu nisip fin. Ne deplasam spre sud, pana in satul pescaresc Amaliapolis, unde ne imbarcam pe vapor si ajungem pe insula dupa o calatorie de doua ore si jumatate, timp in care capitanul vaporului organizeaza o metaxa party de neuitat cu distractie si multe surprize. Odata ajunsi la plaja Koukounaries, una dintre plajele insulei Skiathos, ne vom bucura timp de doua ore de plaja si baie in ape ale Marii Egee. Urmeaza sa luam inca jumatate de ora vaporul pana in orasul Skiathos unde vom vizita Biserica Sfantul Nicolae – considerata protectoarea tuturor marinarilor si pescarilor – dupa care avem program liber aproximativ 2 ore de plimbare pe insula. La intoarcere catre portul Amaliapolis, din nou vom beneficia de aceeasi distractie cu dansuri si concursuri.

Ziua 6: Insula Evia – Salonic – Bucuresti (950 km)

Plecam din Insula Evia si luam primul ferry-boat din Agiokampos spre Glyfa. În Salonic vom face un tur de oraş: Agora Romană, Arcul lui Galerius, Rotonda, Bulevardul Egnatia, Bulevardul Expoziţiei, Turnul Alb, Piaţa Aristotel, statuia ecvestra Alexandru cel Mare, Biserica Sfântul Dumitru. Sosire in Bucuresti seara, in functie de trafic si formalitatile vamale.

TARIFUL INCLUDE:

 • Transport cu autocar licentiat pentru cursele interne si internationale;
 • 5 nopti cazare cu mic dejun in Evia – Hotel 3*;
 • Toate traversarile cu ferry-boat-ul;
 • Aer conditionat;
 • Ghid insotitor.

TARIFUL NU INCLUDE:

 • Intrările la obiectivele turistice;
 • Excursie opţionala (1) Manastirea Cuviosului David si Loutra Edipssos (statiunea cu bai termale) – 20 €/ persoana.
 • Excursie opţionala (2) Croaziera Skiathos: 25 euro/ persoana.

SUPLIMENTE si REDUCERI:

 • Supliment camera single: 80 euro/ sejur;
 • Copiii sub 12 ani (neampliniti) au o reducere de 30 euro/ cazati in camera cu 2 adulti.

NOTA:

 • Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului.
 • Excursia se achita integral inainte de plecare.
 • Grup minim 40 turisti.
 • Acte necesare: CI (carte de identitate) sau pasaport valabil.
Insula Evia
Insula Evia