Bulgaria 1 zi – Kazanlak – Valea Trandafirilor

Plecari: 6.06 (sambata) si 7.06.2020 (duminica)
Tarif 140 lei/ persoana

Bulgaria este cel mai mare producator de ulei de trandafir din lume! Specia din care se poate rafina uleiul se numește Rosa Damascena (Trandafirul de Damasc)  se spune că a fost adusă în Bulgaria din Siria de un judecător turc stabilit la Kazanlak prin secolul 13. Are un parfum unic, dulce și foarte puternic, florile fiind întotdeauna roz.

Cu o tradiție din anul 1903, Festivalul Trandafirilor de la Kazanlak, Bulgaria atrage mii de turiști atât din Bulgaria, din statele din Balcani cât și din țara noastră. Turiștii pot admira în timpul paradei costumele populare și dansurile tradiționale.

În perioada festivalului, orașul Kazanlak este împânzit de meșteșugari și comercianți care-și etalează pe zecile de tarabe produsele din trandafiri, de la delicioasă dulceață la produsele cosmetice și prețiosul ulei de trandafir considerat aurul lichid al Bulgariei.

În timpul festivalului are loc Parada Florilor și Dansul Trandafirilor, unde fetele poartă coronițe din petale, port popular și un coș pentru cules. Dansul lor este acompaniat de muzică tradițională iar la final este desemnată ”Regina Trandafir”.

Intalnire in Bucureşti la ora 5:30 Piata Constitutiei (Bd. Unirii colt cu Bd. Libertatii), in parcarea unde se fac concertele. Plecare la ora 6:00.

Mănăstirea  Shipka – cu hramul  Nașterea Mântuitorului” se ridică semeț deasupra satului Shipka, aflat la poalele Munților Stara Planina (Balcani). Mănăstirea a fost construită în  memoria soldaților revoluționari ruși si bulgari care au murit in timpul Razboiului de Independență Ruso – Turc, din anii 1877 – 1878.

Distileria Damascena – se află în incinta splendidului Complex Etnografic cu același nume din satul Skobelevo de pe raza Districtului Stara Zagora, la 24 Km.de Kazanlak,  într-un cadru natural deosebit de pitoresc. Aici putem vedea ”pe viu” cum se produce  uleiul esențial prin diferite proceduri foarte interesante. Deasemenea  aici in Complex mai putem vedea un Rosarium cu sute de soiuri de trandafiri – care mai de care mai colorați și parfumați, un parc, un Muzeu Etnografic, un magazin cu produse cosmetice pe bază de trandafiri și lavandă și un restaurant cu o grădină splendidă, unde multe dintre mese sunt sub bolți de trandafiri cățărători.

Festivalul Trandafirilor – in Kazanlak admirăm câmpurile de flori, culesul petalelor și vom vizita Muzeul Trandafirului cu renumita distilerie unde se produce și vinul de trandafiri.

Sosire în cursul serii în funcţie de vreme, condiţiile de trafic si formalitatile vamale.

TARIFUL INCLUDE:
• Transport autocar clasificat pentru cursele interne si internationale;

• Insoţitor de grup.

TARIFUL NU INCLUDE:
• Biletele de intrare pentru vizitarea obiectivelor turistice (bilet distileria Damascena 5 leva/ persoana);

• Masa de pranz;

• Cheltuieli personale.

NOTA:

  • Locuri preferenţiale în autocar (primele 3 banchete): 20 lei/ loc;
  • Locurile in autocar se distribuie incepand cu a IV bancheta in ordinea achitarii avansului.
  • Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului.
  • Tarifele la obiectivele turistice pot suferi modificari in functie de sezonul turistic, biletele pentru intrari se platesc la fata locului.
  • Acestea sunt obiectivele propuse spre vizitare. In functie de durata fiecarei vizite si de intarzierile turistilor peste timpul alocat de catre insotitorul de grup pentru fiecare obiectiv in parte, aceste obiective pot fi atinse sau nu.
  • Excursia se achitata integral inaintea plecarii.
  • Grup minim 50 turisti.
  • Acte necesare – Carte de Identitate (CI) sau pasaport.