Excursie la Festivalul Trandafirilor 2021,
Kâzânlâk, Bulgaria, 1 zi, autocar

Valea Trandafirilor

Dată excursie: 5 iunie 2022 (duminică)
140 Lei/persooană


Bulgaria este cel mai mare producător de ulei de trandafir din lume. Specia din care se poate rafina uleiul se numește Rosa Damascena (Trandafir de Damasc) se spune că a fost adusă în Bulgaria din Siria de un judecător turc stabilit la Kazanlâk prin secolul XIII. Are un parfum unic, dulce și foarte puternic, florile fiind întotdeauna roz.

Cu o tradiție din anul 1903, Festivalul Trandafirilor de la Kâzânlâk, Bulgaria atrage mii de turiști atât din Bulgaria, din statele din Balcani cât și din țara noastră. Turiștii pot admira în timpul paradei costumele populare și dansurile tradiționale.

În perioada festivalului, orașul Kâzânlâk este împânzit de meșteșugari și comercianți care-și etalează pe zecile de tarabe produsele din trandafiri, de la dulceață delicioasă la produse cosmetice și prețiosul ulei de trandafir considerat aurul lichid al Bulgariei.

În timpul festivalului are loc Parada Florilor și Dansul Trandafirilor, unde fetele poartă coronițe din petale, port popular și un coș pentru cules. Dansul lor este acompaniat de muzică tradițională iar la final este desemnată ”Regina Trandafir”.

PROGRAM EXCURSIE:
Ora 5:45 întâlnire în București – Piața Constituției (Bd. Unirii colț cu Bd. Libertății), în parcarea unde se fac concertele. Ora 6:00 plecare spre Bulgaria, vizităm:

Mănăstirea Șipka cu hramul „Nașterea Mântuitorului” se ridică semeț deasupra satului Șipka, aflat la poalele Munților Stara Planina (Balcani). Mănăstirea a fost construită în memoria soldaților revoluționari ruși și bulgari care au murit în timpul Războiului de Independență Ruso-Turc, din anii 1877-1878.

Distileria Damascena se află în incinta splendidului Complex Etnografic cu același nume din satul Skobelevo de pe raza Districtului Stara Zagora, la 24 Km. de Kazanlâk,  într-un cadru natural deosebit de pitoresc. Aici putem vedea „pe viu” cum se produce uleiul esențial prin diferite proceduri foarte interesante. De asemenea aici în Complex mai putem vedea un Rosarium cu sute de soiuri de trandafiri, care mai de care mai colorați și parfumați, un parc, un Muzeu Etnografic, un magazin cu produse cosmetice pe bază de trandafiri și lavandă și un restaurant cu o grădină splendidă, unde multe dintre mese sunt sub bolți de trandafiri cățărători.

Festivalul Trandafirilor din Kâzânlâk

• Muzeul Trandafirului cu renumita distilerie unde se produce și vinul de trandafiri.

Sosire în București în cursul serii în funcţie de vreme, condiţiile de trafic și formalitățile vamale.


TARIFUL INCLUDE:
• Călătorie cu autocar cu aer condiționat
• Conducător grup în excursie

TARIFUL NU INCLUDE:
• Biletele de intrare pentru vizitarea obiectivelor turistice:

• Mormântul Trac din Kazanlak – 6 Leva/ 5 leva senior/ 2 leva studenți
• Muzeul Trandafirilor: 6 leva, 5 leva Seniors, 2 Leva Student
• Distileria Damascena și Parcul Etnografic 8 leva/ persoana.
• Asigurarea medicală de călătorie
• alte servicii nemenționate ca fiind incluse tariful excursiei

OPȚIONAL:
• Locuri preferențiale în autocar (primele 3 banchete): 20 lei/loc
• Copiii sub 12 ani (neîmpliniți) achita 120 lei.

NOTĂ:
• Acte necesare în călătorie: Carte de identitate (CI) sau Pașaport
• Excursia se organizează cu minim 50 turiști.

INFORMAȚII GENERALE PENTRU CIRCUITELE ORGANIZATE DE HAPPY-TRIP
• Excursia trebuie achitată integral înainte de plecare, nu se poate plăti în ziua plecării (la autocar).
• Achitarea excursiei, parțial sau integral printr-un mijloc de plată agreat în prealabil cu agenția, reprezintă acceptarea de către turist a termenelor și condițiilor stipulate în contractul de prestări servicii de călătorie (vezi pdf), a programului turistic aferent și a celorlalte informații prezentate în ofertă pe website-ul agenției (Happy-Trip.ro) sau comunicate printr-un mijloc de corespondență reciproc agreeat (email, whatsapp etc.).
• Programul turistic este parte integrantă a contractului de prestări servicii turistice încheiat.
• Locurile în autocar se alocă de agenția de turism începând cu al IV-lea rând de banchete în ordinea achitării avansului (înscrierii în excursie). Pentru rezervarea locurilor în primele trei rânduri se achită suplimentul pentru locuri preferențiale menționat în ofertă. Prima banchetă de două locuri este rezervată echipajului (ghid/conducător grup)
• Conducătorul de grup sau agenția pot modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice din program iar în cazul celor care nu se pot vizita din motive evidente (sunt închise, vreme nefavorabilă, starea drumurilor, restricții de trafic, întârzieri repetate ale unor turiști peste timpul stabilit de către conducătorul grupului etc.), acestea pot fi înlocuite cu altele dacă acest lucru este rezonabil (timp necesar, distanța care trebuie parcursă în plus etc.) sau, în caz contrar, se renunță la ele, agenția fiind exonerată total.
• Tarifele pentru intrările la obiectivele turistice, transport local, feribot etc. sunt doar informative și pot varia în timp. Biletele de intrare se plătesc la fața locului.
• În cazul nerealizării numărului minim de turiști menționat, agenția își rezervă dreptul de a anula excursia, oferind posibilitatea înscrierii la un alt program turistic.
• Agenția de turism nu este răspunzătoare de pierderea sau furtul oricăror bunuri personale ale turiștilor (bagaje, acte, obiecte etc.)
• Cu 2-3 zile înainte de plecare se va transmite prin e-mail, SMS/WhatsApp sau telefonic o informare cu numele și numărul de telefon al ghidului, nominalizarea hotelurilor, locul și ora plecării.

INFORMAȚII SUPLIMENTARE PENTRU CIRCUITELE DE MINIM DOUĂ ZILE CE INCLUD CAZARE
• Pentru rezervarea locurilor se achită un avans de 30% iar diferența cu cel puțin 3 săptămâni înaintea plecării.
• Tarifele în EURO se pot achita în Euro sau în Lei (Ron) la cursul BNR +2% din ziua plății. Avansul și restul ratelor se achită toate în aceeași monedă.
• Persoanele care călătoresc singure și au optat pentru cameră partaj iar agenția nu găsește un coleg/o colegă de cameră vor plăti diferența pentru camera single cu 7 zile înainte de plecarea în călătorie.
• Nominalizarea hotelurilor se va face în ultima săptămână înainte de data plecării, în funcție de mărimea grupului. Mențiunea “sau similar” în dreptul denumirii hotelului, face referire doar la categoria de confort și regimul de masă al hotelului.
• Repartizarea camerelor se face de recepția unității de cazare. Turistul va semnala direct recepției eventualele nemulțumiri referitoare la cameră, cu asistența ghidului grupului.
• În cazul în care la recepția unității de cazare se solicită taxă de oraș, aceasta va fi achitată de turist.

INFORMAȚII IMPORTANTE PENTRU CĂLĂTORIILE ÎN STRĂINĂTATE
Copiii români minori (cu vârsta sub 18 ani) pot călători în străinătate doar în următoarele condiții: (1) Însoțiți de ambii părinți; (2) Însoțiți de un singur părinte aflat în posesia acordului celuilalt părinte de a pleca în călătorie (acord autentificat de un notar) sau a unei hotărâri judecătorești definitive de încredințare a copilului sau a certificatului de deces al celuilalt părinte; (3) Însoțiți de un alt adult care are asupra lui acordul autentificat la notar al ambilor părinți ai minorului și a certificatului personal de cazier judiciar. Însoțitorul minorului trebuie să dețină o copie a certificatului de naștere al copilului (este posibil că autoritățile de la frontieră să o solicite). Copiii minori de naționalitate română nu pot călători în străinătate neînsoțiți.
• Agenția de turism nu este răspunzătoare în niciun fel în cazul în care autoritățile vamale nu permit trecerea frontierei unui turist (lipsă documente valabile, interdicție de părăsire a țării etc.)
GRECIA - Taxa turistică locală a fost introdusă de la 1 ianuarie 2018. Taxa se achită de către turist la faţa locului, diferenţiat, în funcție de clasificarea unităţilor de cazare, astfel:
- Hotel 1, 2 și apartamente: 0,50 EUR / cameră / noapte
- Hotel 3: 1,50 Euro / cameră / noapte
- Hotel 4: 3 Euro / cameră / noapte
- Hotel 5: 4 Euro/ cameră / noapte

Dacă aveți întrebări ne puteți contacta la telefon, e-mail sau WhatsApp.

Tour Reviews

There are no reviews yet.

Leave a Review

Rating