Circuit în Moldova și Bucovina – 5 zile /4 nopți

Plecari: 24.06; 15.07 si 26.08.2020

Tarif 800 lei/ persoana

SE POATE ACHITA SI CU VOUCHERE DE VACANTA!

Ziua 1: Bucuresti – Brașov – Miercurea Ciuc – Lacu Roșu – Piatra Neamț – Gura Humorului (530 km)

Intalnire la ora 5:30 in Bucuresti Piata Constitutiei (Bd. Unirii colt cu Bd. Libertatii), in parcarea unde se fac concertele. Plecare la ora 6:00 pe traseul: Brașov – Miercurea Ciuc – Lacu Roșu – Piatra Neamț – Gura Humorului. Lacul Sfanta Ana, apoi Lacul Rosu, plecam catre Moldova, Cheile Bicazului, ajungem in Piatra Neamt unde vom face o plimbare cu Telegondola, servim o cafea pe Muntele Cozla, apoi plecam catre Targu Neamt, vom trece pe langa Casa Memoriala Ion Creanga din Humulesti. Cazare la Hotel Aldi 3*/ similar – Gura Humorului.

Ziua 2: Mânăstirile și cetatea din Neamț și Bojdeuca lui Ion Creangă (200 km)

Mic dejun. Această zi este dedicată ținutului Neamțului. Vom începe descoperirea acestui ținut cu o vizită la spectaculoasa Cetate a Neamțului, situată pe spinarea unu deal, pe malul râului Neamț. Cetatea era unul dintre cele mai importante puncte de apărare din țara Moldovei, ce a fost fortificată și întărită de numeroase ori de către diferiți domnitori care ajungeau pe tronul Moldovei. În continuare vizităm Mânăstirea Neamț, având biserica mânăstirii ctitorită de Ștefan cel Mare și considerată a fi cea mai reprezentativă construcție din Moldova pentru stilul arhitectural conturat în timpul domnitorului Ștefan ce Mare. Mânăstirea Sihăstrie o mânăstire de o rară frumusețe, așezată într-un cadru superb. Urmează vizita la căsuța modestă în care s-a născut și a copilărit marele nostru povestitor Ion Creangă. Bojdeuca sa din Humulești vorbește despre toate pățaniile înșiruite de scriitor în ”Amintiri din Copilărie” și ne va readuce și pe noi în lumea fascinantă a copilăriei. Agapia și Văratec, două dintre cele mai frumoase mânăstiri de maici din țara noastră –– și în același timp, cele mai mari, având fiecare câte o obște de maici ce ajunge până la 350 – 400 de maici. Aceste mânăstiri impresionează atât prin frumusețea lor și bogăția de flori multicolore, cât și prin satele cu căsuțe de poveste care le înconjoară și în care se află chiliile maicilor. Cazare la acelasi hotel.

Ziua 3: Mânăstirile pictate din Bucovina (250 km)

Mic dejun. Vizitam cele mai frumoase mânăstiri cu biserici picate din țară și multe alte locuri impresionante.

Mânăstirile Voroneț, Moldovița și Sucevița, toate cunoscute pentru picturile exterioare și interioare deosebite și foarte bine păstrate și toate trei fiind incluse astăzi în patrimoniul mondial UNESCO pentru valoarea lor. Centrul de ceramică de la Marginea, unde vom descopri singurul atelier unde încă se mai fabrică ceramică neagră naturală după aceeași metodă pe care o foloseau și strămoșii noștri, dacii.

Mânăstirea Putna, aici, pe lângă frumusețea bisericii cu elemente gotice, vom găsi și mormântul marelui voievod al Moldovei – Ștefan cel Mare. Continuăm drumul spre Suceava prin orașul Rădăuți și oprim pentru vizită la Mânăstirea Dragomirna, o frumoasă mânăstire de maici, impresionantă prin stilul cu totul diferit, fiind cea mai înaltă bserică din Moldova și având forma unei nave. Cazare la acelasi hotel.

Ziua 4: Capitale ale Moldovei: Suceava și Iași (180 km)

Mic dejun. Astăzi părăsim orașul Gura Humorului, pentru ca ultima noapte din călătoria noastră să o petrecem în orașul Iași. Vizitam Orașul Suceava, locul unde îndelungată vreme s-a aflat cetatea de scaun a Moldovei și de unde marii domnitorii guvernau țara. Astăzi orașul este unul modern, având amenajată o zonă pietonală, unde pot fi văzute Biserica Sf. Dumitru, Mânăstirea Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava și Catedrala catolică.

Cetatea de scaun a Sucevei – cetate ce a fost restaurată și reconstruită parțial, pentru a se apropia cât mai mult de forma sa inițială. Continuăm drumul spre Iași, ultima capitală a Moldovei. Vizitam partea pietonală a orașului cu Catedrala Mitropolitană (locul unde se află moaștele Sf. Parascheva), Mânăstirea Trei Ierarhi, Palatul Rosnovanu ( actuala primărie), Teatrul, Biserica Sf Nicolae și Casa Dosoftei. Ne vom lăsa impresionați de grandoarea Palatulu Culturii – apropae complet restaurat – și vom păși în grădina imensă din spatele palatului, decorată cu terase de flori, fântâni arteziene și lacuri. In partea de nord a orașului Iași vom vizita Prima Universitate din țară – Universitatea Alexandru Ioan Cuza și Parcul Copou cu vestitul Monument cu Lei și Teiul lui Eminescu. În încheiere, vomm vedea și Mânăstirile Golia și Galata – ambele foste puncte de apărare ale orașului, reprezentând două stiluri de arhitectură diferite. Cazare in Iasi – Hotel Tudor Palace 3*/ similar.

Ziua 5: Iasi – Roman – Bacău – Buzău – București (450 km)

Mic dejun. Vom vizita două castele superbe din zona orașului Iași: Castelul lui Ioan Cuza de la Ruginoasa și Castelul Prințului Sturza de la Miclăușeni. Ambele sunt exemple valoroase ale stilului gotic în țara noastră. Sosire in Bucuresti in functie de trafic si conditiile meteo.

TARIFUL INCLUDE:

  • 4 nopți cazare în hotel 3* cu mic dejun: 3 nopti – Gura Humorului si 1 noapte – Iasi;
  • Transport autocar climatizat, clasificat pentru cursele interne si internationale;
  • Ghid de turism însoţitor.

TARIFUL NU INCLUDE:

  • biletele de intrare pentru vizitarea obiectivelor turistice;
    • alte servicii nemenţionate în program.

SUPLIMENTE si REDUCERI:

  • Single 1200 lei.
  • Copiii pana in 12 ani cazati in camera cu doi adulti, achita 750 lei.

NOTA: 
• Locuri preferenţiale în autocar (primele 3 banchete): 50 lei/ loc;
• Locurile in autocar se distribuie incepand cu a IV bancheta in ordinea achitarii avansului.
• Persoanele care se inscriu singure si pentru care agentia nu gaseste un partener vor plati diferenta de single cu 7 zile inainte de plecare.
• Copiii beneficiaza de reducere doar pentru cazare in camera cu 2 adulti.
• Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului.
• Tarifele la obiectivele turistice pot suferi modificari in functie de sezonul turistic, biletele pentru intrari se platesc la fata locului.
• Pentru REZERVARE se achită un avans de 30% iar diferenţa cu cel puţin 3 săptămâni înaintea plecării.
• Nominalizarea hotelurilor se va face in ultima saptamana inainte de data plecarii, in functie de marimea grupului. Mentiunea “sau similar” in dreptul denumirii hotelului, face referire doar la categoria de confort si regimul de masa al hotelului.

• Repartizarea camerelor se face de către recepţia unitatii de cazare. Eventuale nemultumiri legate de amplasarea sau aspectul camerei, se rezolva de catre turist direct la receptie, cu ajutorul ghidului.

• Excursia se achita inainte de plecare.
• Grup minim 40 turisti.
• Acte necesare: Carte de identitate (CI) sau paşaport.