Circuit în Moldova și Bucovina, 5 zile

Cetățile Neamțului și Sucevei, Castelul Ioan Cuza de la Ruginoasa,
Iași, Castelul Prințului Sturdza de la Miclăușeni

Date de plecare: 19 iulie 2022
850 Lei/persoană

Rezervă cu Vouchere de Vacanță


Ziua 1: București – Brașov – Miercurea Ciuc – Lacul Roșu – Piatra Neamț (460 km)
Intalnire la ora 5:30 in Bucuresti – Piata Unirii (Aleea Dealul Mitropoliei)

Plecare la ora 6:00 pe traseul: Bucuresti – Brașov – Miercurea Ciuc – Lacu Roșu – Piatra Neamț – Gura Humorului. Vizitam Lacul Sfanta AnaLacul Rosu, apoi Cheile Bicazului, ajungem in Piatra Neamt unde vom face o plimbare cu Telegondola. Cazare in Piatra Neamt – Hotel 3*.

Ziua 2: Mănăstiri – Cetatea din Neamț – Bojdeuca lui Ion Creangă (180 km)
Mic dejun. Manastirile Agapia și Văratec, două dintre cele mai frumoase mănăstiri de maici din țara noastră și în același timp, cele mai mari, având fiecare câte o obște de până la 350-400 de maici. Urmează vizita la căsuța modestă în care s-a născut și a copilărit marele nostru povestitor Ion CreangăBojdeuca sa din Humulești vorbește despre toate pățaniile înșiruite de scriitor în ”Amintiri din Copilărie” și ne va readuce și pe noi în lumea fascinantă a copilăriei. Mânăstirea Sihăstrie o mânăstire de o rară frumusețe, așezată într-un cadru superb. În continuare vizităm Mânăstirea Neamț, având biserica mănăstirii ctitorită de Ștefan cel Mare și considerată a fi cea mai reprezentativă construcție din Moldova pentru stilul arhitectural conturat în timpul domnitorului Ștefan ce Mare. Cetatea Neamțului, situată pe spinarea unui deal, pe malul râului Neamț.  Cazare în Gura Humorului – Hotel Aldi 3*.

Ziua 3: Mănăstirile pictate din Bucovina (230 km)

Mic dejun. In aceasta zi vizităm cele mai frumoase mănăstiri din țară cu biserici pictate și multe alte locuri impresionante. Mănăstirea Voroneț – numită și „Capela Sixtină a Orientului”, Mânăstirea Voroneț, renumită pentru culoarea minunată, este una dintre cele mai frumoase mânăstiri din Moldova. Centrul de ceramică de la Marginea, unde vom descoperi singurul atelier unde încă se mai fabrică ceramică neagră naturală după aceeași metodă pe care o foloseau și strămoșii noștri, dacii. Mănăstirea Moldovița și Sucevița – cunoscute pentru picturile exterioare și interioare deosebite și foarte bine păstrate și toate trei fiind incluse astăzi în patrimoniul mondial UNESCO pentru valoarea lor.
Mânăstirea Putna, aici, pe lângă frumusețea bisericii cu elemente gotice, vom găsi și mormântul marelui voievod al Moldovei – Ștefan cel Mare. Cazare în Gura Humorului la același hotel.

Ziua 4: Gura Humorului – Suceava – Ipotești – Iași (200 km)

Mic dejun. Mânăstirea Dragomirna, o frumoasă mânăstire de maici, impresionantă prin stilul cu totul diferit, fiind cea mai înaltă biserică din Moldova și având forma unei nave. Vizitam Orașul Suceava – Biserica Sf. DumitruMânăstirea Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava și Catedrala catolicăCetatea de scaun a Sucevei. In Ipotesti vizitam Casa Memorială Mihai Eminescu, locul în care poetul național și-a petrecut copilăria. In Iași vizitam Catedrala Mitropolitană (locul unde se află moaștele Sf. Parascheva), Mânăstirea Trei Ierarhi, Palatul Rosnovanu (actuala primărie), Teatrul, Biserica Sf Nicolae și Casa DosofteiPalatulu CulturiiPrima Universitate din țară – Universitatea Alexandru Ioan Cuza. Cazare in Iasi – Hotel 3*.

Ziua 5: Iași – Roman – Bacău – Buzău – București (450 km)

Mic dejun. Parcul Copou cu vestitul Monument cu Lei și Teiul lui Eminescu.  Vizităm Castelul lui Ioan Cuza de la Ruginoasa – este un palat construit în stil neogotic în anul 1804, care a aparținut inițial familiei Sturdza. Actualmente este muzeu memorial dedicat Domnului Unirii. Sosire în București seara, în funcție de trafic și condițiile meteo.


TARIFUL INCLUDE:
• Călătorie cu autocar climatizat
• 4 nopți cazare cu mic dejun (1 în Piatra Neamt, 2 în Gura Humorului și 1 în Iași) în hoteluri categoria 3 stele
• Ghid de turism însoțitor pe perioada circuitului

TARIFUL NU INCLUDE:
• Biletele de intrare pentru vizitarea obiectivelor turistice:
Lacul Sf. Ana: 5 lei/persoană
Telegondola Piatra Neamț: adulți – 20 lei (urcare și coborâre); copii 5-14 ani – 15 lei
Cetatea Neamțului: adulți – 15 lei; preşcolari – 10 lei; copii – 3 lei
Casa memoriala Ion CreangăHumulești: adulți – 20 lei; studenți – 10 lei; preșcolari, elevi – 5 lei
Cetatea de scaun a Sucevei: adulți – 16 lei; elevi, studenți (cu legitimații valabile) – 4 lei; pensionari – 8 lei
Ipotești – Casa Memorială Mihai Eminescu: adulţi, grup de adulţi – 8 lei; copii, grup de copii, elevi, studenţi, pensionari, persoane cu dizabilităţi – 4 lei
Castelul lui Ioan Cuza de la Ruginoasa: 16 lei/ persoană
Castelul Prințului Sturdza de la Miclăușeni: adulți – 15 lei; pensionari, studenți, elevi de liceu: 10 lei; elevi de gimnaziu si ciclu primar – 5 lei.
• Alte servicii nemenționate ca fiind incluse în preț.

SUPLIMENTE și REDUCERI:
• Locuri preferențiale în autocar (primele 3 banchete): 50 lei/ loc
•  Copiii sub 12 ani (neîmpliniți) cazați în cameră cu 2 adulți achită 790 lei
•  Cameră Single: 1275 lei/ persoană

NOTA:

 • Locurile in autocar se distribuie incepand cu a IV bancheta in ordinea achitarii avansului.
 • Persoanele care se inscriu singure si pentru care agentia nu gaseste un partener vor plati diferenta de single cu 7 zile inainte de plecare.
 • Copiii beneficiaza de reducere doar pentru cazare in camera cu 2 adulti.
 • Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului.
 • Tarifele la obiectivele turistice pot suferi modificari in functie de sezonul turistic, biletele pentru intrari se platesc la fata locului.
 • Pentru REZERVARE se achită un avans de 30% iar diferenţa cu cel puţin 3 săptămâni înaintea plecării.
 • Nominalizarea hotelurilor se va face in ultima saptamana inainte de data plecarii, in functie de marimea grupului. Mentiunea “sau similar” in dreptul denumirii hotelului, face referire doar la categoria de confort si regimul de masa al hotelului.
 • Repartizarea camerelor se face de către recepţia unitatii de cazare. Eventuale nemultumiri legate de amplasarea sau aspectul camerei, se rezolva de catre turist direct la receptie, cu ajutorul ghidului.
 • In cazul in care nu mai puteti participa la excursie , din diferite motive, sumele platite NU SE RETURNEAZA, NU SE ATRIBUIE ALTOR EXCURSII, dar se accepta un inlocuitor (cu 2/ 3 zile calendaristice inainte de plecare).
 • Excursia se achita inainte de plecare.
 • Grup minim 40 turisti.
 • Acte necesare: Carte de identitate (CI) sau paşaport.

* Recomandăm încheierea asigurării Travel (storno + medicală ) în aceeași zi cu emiterea contractului de comercializare a pachetelor turistice pentru a vă proteja atât înainte de plecare, în cazul anulării călătoriei sau în cazul unei situații neprevăzute !

INFORMAȚII GENERALE PENTRU CIRCUITELE ORGANIZATE DE HAPPY-TRIP
• Excursia trebuie achitată integral înainte de plecare, nu se poate plăti în ziua plecării (la autocar).
• Achitarea excursiei, parțial sau integral printr-un mijloc de plată agreat în prealabil cu agenția, reprezintă acceptarea de către turist a termenelor și condițiilor stipulate în contractul de prestări servicii de călătorie (vezi pdf), a programului turistic aferent și a celorlalte informații prezentate în ofertă pe website-ul agenției (Happy-Trip.ro) sau comunicate printr-un mijloc de corespondență reciproc agreeat (email, whatsapp etc.).
• Programul turistic este parte integrantă a contractului de prestări servicii turistice încheiat.
• Locurile în autocar se alocă de agenția de turism începând cu al IV-lea rând de banchete în ordinea achitării avansului (înscrierii în excursie). Pentru rezervarea locurilor în primele trei rânduri se achită suplimentul pentru locuri preferențiale menționat în ofertă. Prima banchetă de două locuri este rezervată echipajului (ghid/conducător grup)
• Conducătorul de grup sau agenția pot modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice din program iar în cazul celor care nu se pot vizita din motive evidente (sunt închise, vreme nefavorabilă, starea drumurilor, restricții de trafic, întârzieri repetate ale unor turiști peste timpul stabilit de către conducătorul grupului etc.), acestea pot fi înlocuite cu altele dacă acest lucru este rezonabil (timp necesar, distanța care trebuie parcursă în plus etc.) sau, în caz contrar, se renunță la ele, agenția fiind exonerată total.
• Tarifele pentru intrările la obiectivele turistice, transport local, feribot etc. sunt doar informative și pot varia în timp. Biletele de intrare se plătesc la fața locului.
• În cazul nerealizării numărului minim de turiști menționat, agenția își rezervă dreptul de a anula excursia, oferind posibilitatea înscrierii la un alt program turistic.
• Agenția de turism nu este răspunzătoare de pierderea sau furtul oricăror bunuri personale ale turiștilor (bagaje, acte, obiecte etc.)
• Cu 2-3 zile înainte de plecare se va transmite prin e-mail, SMS/WhatsApp sau telefonic o informare cu numele și numărul de telefon al ghidului, nominalizarea hotelurilor, locul și ora plecării.

INFORMAȚII SUPLIMENTARE PENTRU CIRCUITELE DE MINIM DOUĂ ZILE CE INCLUD CAZARE
• Pentru rezervarea locurilor se achită un avans de 30% iar diferența cu cel puțin 3 săptămâni înaintea plecării.
• Tarifele în EURO se pot achita în Euro sau în Lei (Ron) la cursul BNR +2% din ziua plății. Avansul și restul ratelor se achită toate în aceeași monedă.
• Persoanele care călătoresc singure și au optat pentru cameră partaj iar agenția nu găsește un coleg/o colegă de cameră vor plăti diferența pentru camera single cu 7 zile înainte de plecarea în călătorie.
• Nominalizarea hotelurilor se va face în ultima săptămână înainte de data plecării, în funcție de mărimea grupului. Mențiunea “sau similar” în dreptul denumirii hotelului, face referire doar la categoria de confort și regimul de masă al hotelului.
• Repartizarea camerelor se face de recepția unității de cazare. Turistul va semnala direct recepției eventualele nemulțumiri referitoare la cameră, cu asistența ghidului grupului.
• În cazul în care la recepția unității de cazare se solicită taxă de oraș, aceasta va fi achitată de turist.

INFORMAȚII IMPORTANTE PENTRU CĂLĂTORIILE ÎN STRĂINĂTATE
Copiii români minori (cu vârsta sub 18 ani) pot călători în străinătate doar în următoarele condiții: (1) Însoțiți de ambii părinți; (2) Însoțiți de un singur părinte aflat în posesia acordului celuilalt părinte de a pleca în călătorie (acord autentificat de un notar) sau a unei hotărâri judecătorești definitive de încredințare a copilului sau a certificatului de deces al celuilalt părinte; (3) Însoțiți de un alt adult care are asupra lui acordul autentificat la notar al ambilor părinți ai minorului și a certificatului personal de cazier judiciar. Însoțitorul minorului trebuie să dețină o copie a certificatului de naștere al copilului (este posibil că autoritățile de la frontieră să o solicite). Copiii minori de naționalitate română nu pot călători în străinătate neînsoțiți.
• Agenția de turism nu este răspunzătoare în niciun fel în cazul în care autoritățile vamale nu permit trecerea frontierei unui turist (lipsă documente valabile, interdicție de părăsire a țării etc.)
GRECIA - Taxa turistică locală a fost introdusă de la 1 ianuarie 2018. Taxa se achită de către turist la faţa locului, diferenţiat, în funcție de clasificarea unităţilor de cazare, astfel:
- Hotel 1, 2 și apartamente: 0,50 EUR / cameră / noapte
- Hotel 3: 1,50 Euro / cameră / noapte
- Hotel 4: 3 Euro / cameră / noapte
- Hotel 5: 4 Euro/ cameră / noapte

Dacă aveți întrebări ne puteți contacta la telefon, e-mail sau WhatsApp.

Tour Reviews

There are no reviews yet.

Leave a Review

Rating