Revelion ISTANBUL 2021

Moscheea Albastră – Palatul Topkapî – Sfânta Sofia – Biserica Cisterna – Dolmabahce – Marele Bazar – Insula Buyukada – Piaţa Taksim –  Turnul Galata – Podul Galata – Turnul Saphir – Edirne

Hotel Ilkbal Deluxe 4, cazare 4 nopți, autocar

Perioadă excursie: 29 decembrie 2020 – 3 ianuarie 2021

Oferta EARLY BOOKING:  190  175 Euro

pentru rezervări până în 15 noiembrie 2020


Ziua 1 – 29.12.2020: București – Giurgiu – Ruse – Veliko Târnovo – Edirne – Istanbul (640 km)
Întâlnire la ora 19:30 în București la Academia Militară – Universitatea de Apărare Carol I (stația de Metrou Academia Militară – M5). Ora 20:00 plecare spre vama Giurgiu. Pe timpul nopţii se traversează Bulgaria.

Ziua 2 – 30.12.2020: ISTANBUL
Sosire în Istanbul dimineata. Cazare la Hotel Ilkbal Deluxe 4 sau similar. Dupa amiaza tur pietonal: Vizita Bazarul Egiptean de mirodenii urmat de shopping in Marele Bazar și Turnul Sapphire se ridică la 54 de etaje deasupra solului și are o înălțime de 238 de metri. Clădirea are o înălțime structurală totală de 261 de metri.

Ziua 3 – 31.12.2020: ISTANBUL
Mic dejun. Opțional: tur pietonal cu ghid local al fostei capitale bizantine: Moscheea Albastră, Palatul Topkapî, Sfânta Sofia, Hipodromul, Obeliscul egiptean și Croazieră pe Bosfor. Seara, opțional, participăm la masă festivă de Revelion la Restaurantul Gar Music Hall, cu dansuri și cină tradițională. Cazare la același hotel.

La mulți ani 2021!

Ziua 4 – 1.01.2021: ISTANBUL
Mic dejun. Utilizând transportul în comun, vizităm Palatul Dolmabahce, supranumit și „Versailles-ul Orientului”, simbolul măririi și decadenței Imperiului Otoman, ultima reședință a sultanilor și a președintelui Mustafa Kemal. Cazare la același hotel.

Ziua 5 – 2.01.2021: ISTANBUL
Mic dejun. Opțional, Insula Prinților – Buyukada din marea Marmara, denumită astfel pentru că în perioada bizantină prinții sau alți membri ai familiilor regale erau exilați aici. E o locație minunată, cu vegetație mediteraneană, multă liniște, aer curat, briză călduță, atmosferă de vacanță și nicio mașină pe străduțele pe care se circulă doar cu calești trase de cai și biciclete. Zona cosmopolită, unde găsim vile luxoase, multe dintre ele în stil Victorian și grădini minunat întreținute. Excursia optionala include: transport in comun, vapor (dus/ intors), plimbare cu caleasca si pranz cu preparate din peste. Întoarcere în Istanbul. Cazare la același hotel. 

Ziua 6 – 3.01.2021: Istanbul – Edirne – București (690 km)
Mic dejun. Plecare spre România cu un scurt popas la Edirne unde vom vedea Moscheea Selimiye, numită şi moscheea cu 999 de ferestre. Sosire în cursul serii în funcţie de condiţiile de trafic și formalitățile vamale.


TARIFUL INCLUDE:
• 4 nopți cazare cu mic dejun la hotel Ilkbal Deluxe 4/ similar
• Călătorie cu autocar licențiat pentru curse internaționale
• Însoțitor de grup.

TARIFUL NU INCLUDE:
• Asigurarea medicală de călătorie și asigurarea storno
Biletele de intrare pentru vizitarea obiectivelor turistice și transportul în comun în Istanbul:
– Basilica Cisterna: 8 €
– Biserica Sf. Sofia: 9 €
– Palatul Topkapî + Haremul Sultanului: 15 €
– Palatul Dolmabahce: 9 €
– Turnul Sapphire: 5 €
• Activitățile opționale și alte servicii nemenționate ca fiind incluse în prețul excursiei.

REDUCERI:
• Copiii sub 12 ani (neîmpliniți) cazați în cameră cu doi adulți au reducere 30 €.

OPŢIONAL:
• Supliment cameră single: 80 €/persoană
• Locuri preferenţiale în autocar în primele 3 banchete: 15 €/loc
Tur pietonal cu ghid local: Moscheea Albastră, Palatul Topkapî, Sfânta Sofia, Hipodromul, Obeliscul egiptean și Croazieră pe Bosfor: 25 €
Insula Prinţului, include transport local (tramvai) + vaporaş, turul insulei cu trăsura şi prânz cu băuturi: 50 €
Cină festiva de Revelion: 80 €
Excursiile opționale se organizează cu minim 25 de turiști și se achită în euro la ghid, în momentul înscrierii.

NOTA:
• Acte necesare în excursie: obligatoriu PAȘAPORT valabil minim 150 de zile (5 luni) de la data intrării în Turcia. Nu se poate călătorii în Turcia cu Cartea de Identitate.
• În zilele 2, 3 și 4 deplasările în Istanbul se vor face pietonal sau cu transportul în comun local, nu este disponibil autocar.
• Pentru explicații la obiectivele turistice, grupul va putea apela la serviciile ghizilor locali.
• Excursia se organizează cu minim 40 turiști și se achită integral cu 21 zile înainte de plecare.

INFORMAȚII GENERALE PENTRU CIRCUITELE ORGANIZATE DE HAPPY-TRIP
• Excursia trebuie achitată integral înainte de plecare, nu se poate plăti în ziua plecării (la autocar).
• Achitarea excursiei, parțial sau integral printr-un mijloc de plată agreat în prealabil cu agenția, reprezintă acceptarea de către turist a termenelor și condițiilor stipulate în contractul de prestări servicii de călătorie (vezi pdf), a programului turistic aferent și a celorlalte informații prezentate în ofertă pe website-ul agenției (Happy-Trip.ro) sau comunicate printr-un mijloc de corespondență reciproc agreeat (email, whatsapp etc.).
• Programul turistic este parte integrantă a contractului de prestări servicii turistice încheiat.
• Locurile în autocar se alocă de agenția de turism începând cu al IV-lea rând de banchete în ordinea achitării avansului (înscrierii în excursie). Pentru rezervarea locurilor în primele trei rânduri se achită suplimentul pentru locuri preferențiale menționat în ofertă. Prima banchetă de două locuri este rezervată echipajului (ghid/conducător grup)
• Conducătorul de grup sau agenția pot modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice din program iar în cazul celor care nu se pot vizita din motive evidente (sunt închise, vreme nefavorabilă, starea drumurilor, restricții de trafic, întârzieri repetate ale unor turiști peste timpul stabilit de către conducătorul grupului etc.), acestea pot fi înlocuite cu altele dacă acest lucru este rezonabil (timp necesar, distanța care trebuie parcursă în plus etc.) sau, în caz contrar, se renunță la ele, agenția fiind exonerată total.
• Tarifele pentru intrările la obiectivele turistice, transport local, feribot etc. sunt doar informative și pot varia în timp. Biletele de intrare se plătesc la fața locului.
• În cazul nerealizării numărului minim de turiști menționat, agenția își rezervă dreptul de a anula excursia, oferind posibilitatea înscrierii la un alt program turistic.
• Agenția de turism nu este răspunzătoare de pierderea sau furtul oricăror bunuri personale ale turiștilor (bagaje, acte, obiecte etc.)
• Cu 2-3 zile înainte de plecare se va transmite prin e-mail, SMS/WhatsApp sau telefonic o informare cu numele și numărul de telefon al ghidului, nominalizarea hotelurilor, locul și ora plecării.

INFORMAȚII SUPLIMENTARE PENTRU CIRCUITELE DE MINIM DOUĂ ZILE CE INCLUD CAZARE
• Pentru rezervarea locurilor se achită un avans de 30% iar diferența cu cel puțin 3 săptămâni înaintea plecării.
• Tarifele în EURO se pot achita în Euro sau în Lei (Ron) la cursul BNR +2% din ziua plății. Avansul și restul ratelor se achită toate în aceeași monedă.
• Persoanele care călătoresc singure și au optat pentru cameră partaj iar agenția nu găsește un coleg/o colegă de cameră vor plăti diferența pentru camera single cu 7 zile înainte de plecarea în călătorie.
• Nominalizarea hotelurilor se va face în ultima săptămână înainte de data plecării, în funcție de mărimea grupului. Mențiunea “sau similar” în dreptul denumirii hotelului, face referire doar la categoria de confort și regimul de masă al hotelului.
• Repartizarea camerelor se face de recepția unității de cazare. Turistul va semnala direct recepției eventualele nemulțumiri referitoare la cameră, cu asistența ghidului grupului.
• În cazul în care la recepția unității de cazare se solicită taxă de oraș, aceasta va fi achitată de turist.

INFORMAȚII IMPORTANTE PENTRU CĂLĂTORIILE ÎN STRĂINĂTATE
Copiii români minori (cu vârsta sub 18 ani) pot călători în străinătate doar în următoarele condiții: (1) Însoțiți de ambii părinți; (2) Însoțiți de un singur părinte aflat în posesia acordului celuilalt părinte de a pleca în călătorie (acord autentificat de un notar) sau a unei hotărâri judecătorești definitive de încredințare a copilului sau a certificatului de deces al celuilalt părinte; (3) Însoțiți de un alt adult care are asupra lui acordul autentificat la notar al ambilor părinți ai minorului și a certificatului personal de cazier judiciar. Însoțitorul minorului trebuie să dețină o copie a certificatului de naștere al copilului (este posibil că autoritățile de la frontieră să o solicite). Copiii minori de naționalitate română nu pot călători în străinătate neînsoțiți.
• Agenția de turism nu este răspunzătoare în niciun fel în cazul în care autoritățile vamale nu permit trecerea frontierei unui turist (lipsă documente valabile, interdicție de părăsire a țării etc.)
GRECIA - Taxa turistică locală a fost introdusă de la 1 ianuarie 2018. Taxa se achită de către turist la faţa locului, diferenţiat, în funcție de clasificarea unităţilor de cazare, astfel:
- Hotel 1, 2 și apartamente: 0,50 EUR / cameră / noapte
- Hotel 3: 1,50 Euro / cameră / noapte
- Hotel 4: 3 Euro / cameră / noapte
- Hotel 5: 4 Euro/ cameră / noapte

Dacă aveți întrebări ne puteți contacta la telefon, e-mail sau WhatsApp.