PAȘTE la MOECIU de SUS

Pensiunea Floarea Munților 3*

Șinca Veche & Bran & Cascada „La Chișătoare” & Mausoleul Mateiaș

Durata: 4 zile | Transport: Autocar
Cazare: 3 nopți la pensiune 3* | Mese: Mic dejun și Cină, Prânz de Paște
Perioada: 30 aprilie – 3 mai 2021
Tarif excursie: 850 Lei
Rezervă cu Vouchere de Vacanță


Ziua 1 – Vineri, 30 aprilie
Vineri, ora 6:30 întâlnire în București – Piața Constituției (Bd. Unirii colț cu Bd. Libertății), în parcarea unde se fac concertele. Plecare la ora 7:00 pe traseul: București – Ploiești – Sinaia – Predeal – Râșnov – Bran – Moieciu. Cazare și cină la Pensiunea Floarea Munților 3* în Moieciu de Sus.

Ziua 2 – Sâmbătă, 1.05.2021
Mic dejun. Azi vom vizita:
Șinca Veche, cunoscută și ca „Templul Dorințelor”, „Templul Ursitelor” sau „Mănăstirea Săpată în Piatră”, dăinuiește de mii de ani, un loc plin de mister. Acest loc este plin de legende și de mistere care mai de care mai interesante. Aici se spune că este un loc aparte, binecuvântat de Dumnezeu, plin de o energie diferită și pozitivă. Sătenii din Șinca Veche sunt convinși că templul are puteri miraculoase și tot aici se spune că dorințele se îndeplinesc dacă ai sufletul curat. Templul Dorințelor de la Șinca Veche, este un loc interesant care completează bogăția spirituală a poporului român.
Moara pe apă cu Noroc Ohaba – denumirea provine de la faptul că a fost singura care a rezistat timpului fără reparații, fiind în perfectă stare de funcționare și acum, arătând exact ca acum mai bine de un secol, pietrele morii fiind aduse din Franța, în 1873 și nu au fost înlocuite niciodată. Aerul curat și susurul apei care pune moară în mișcare este că o adevărată terapie.

Revenim la pensiune, servim cina iar seara vom asista la SLUJBA DE ÎNVIERE la biserica din localitate. La întoarcere, suntem așteptați cu ouă roșii, vin și cozonac. Hristos a Înviat!

Ziua 3 – Duminică 2.05.2021
Mic dejun. Timp liber la pensiune, relaxare, tenis de masă, billiard, ciubăr (contra cost),  prânz la pensiune sau, opțional vizite:
Castelul Bran, situat în apropiere de Bran şi în imediată apropiere de Braşov, este un monument național și punct de reper în România. Cetatea este situată la granița dintre Transilvania şi Ţara Românească și este cunoscut sub numele de „Castelul lui Dracula” fiind unul din multele locuri legate de legenda lui Dracula, inclusiv Castelul Poienari şi Castelul Corvinilor.
Cascada „La Chișătoare” – pe drumul ce leagă Moieciu de Sus de Moieciu de Jos, pe malul stâng al pârâului Turcului, se află o cascadă, declarată rezervație bio-geologică, ce curge în șuvoaie subțiri, firicelele de apă strecurându-se printr-o vegetație deasă de mușchi. Vegetația se termină brusc fiind înlocuită de un perete stâncos, iar firișoarele de apă fie se preling pe perete, fie cad cu putere de pe surplombă. Acesta este un fenomen carstic de suprafață, unic în zona, favorizat de depunerile de carbonat de calciu sub formă de travertin.

Seara, cină festivă cu preparate tradiționale, muzică, dans și multă voie bună.

Ziua 4 – Luni 3.05.2021
Mic dejun. Plecare spre București cu vizită la Mausoleul de la Mateiaș, monument dedicat eroilor din Războiul de Întregire Națională dintre anii 1916-1918. Sosire în București, în cursul serii în funcţie de condițiile meteo și trafic.


SERVICII INCLUSE:
Transport autocar
3 nopți cazare cu demipensiune (mic dejun și cină) în Moieciu de Sus la Pensiunea Floarea Munților 3*
Gustare după Slujba de Înviere.
Prânz și cină festivă în duminica de Paște.
Ghid de turism însoţitor.

TARIFUL NU INCLUDE:
Scăldat în ciubăr cu apă caldă la pensiune
Biletele de intrare pentru vizitarea obiectivelor turistice.

NOTE:
Locurile în autocar se distribuie începând cu bancheta a II-a ăn ordinea achitării avansului.
Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului.
Excursia se achită integral înainte de plecare.
• Grup minim 40 turiști.
Acte necesare: Carte de Identitate (CI).