Paște Vila Alpin 3* – Stațiunea Straja

Excursie autocar, 4 zile/3 nopți

Perioada: 30 aprilie – 3 mai 2021

Stațiunea Straja & Peștera Bolii & Muzeul Mineritului & Mănăstirea Lainici & Târgu Jiu – Sculpturile lui Brâncuși

Tarif 920 lei/ persoană

Tarif Early Booking 850 lei – plata integrală până la data de 31.03.2021

SE POATE ACHITA ȘI CU VOUCHERE/ CARD DE VACANȚĂ!


Ziua 1 – Vineri 30.04.2021 – București – Pitești – Râmnicu Vâlcea – Straja (350 km)

Întâlnire la ora 5:30 în București – Piața Constituției (Bd. Unirii colț cu Bd. Libertății), în parcarea unde se fac concertele. Plecare la ora 6:00. În stațiunea Straja , anual, în Vinerea Mare are loc „Drumul Crucii”, singurul pelerinaj ortodox din România care străbate muntele Straja, până la schitul construit în vârful muntelui. Crucea în mărime naturală, în care se găsesc încastrate părticele din crucea pe care a purtat-o Mântuitorul și pe care a fost răstignit pe Golgota , este purtată pe umeri la procesiunea Drumului Crucii din Straja. Cazare și cină în Straja – Vila Alpin 3*.

Ziua 2 – Sâmbătă 1.05.2021 – Stațiunea Straja – Peștera Bolii – Muzeul Mineritului – Straja (70 km)

Mic dejun. Peștera Bolii este o străpungere naturală accesibilă pe toată lungimea ei, una din puținele peșteri de acest fel din țară. Numele peșterii vine de la familia Bolia care a avut încă din secolul al-XV-lea proprietăți de pământ și păduri în zonă. Peștera începe acolo unde Pârâul Jupâneasa se pierde în pachetul de calcarele jurasice printr-un portal spectaculos de 20 m la baza și 10 m înălțime. Pe o lungime de 466 m galeria coboară doar 3 m. La ieșire din peștera pârâul poartă numele de Galbina.

Muzeul Mineritului – sediul muzeului este într-o clădire construită în 1920, care este declarată monument istoric. Muzeul deține câteva mii de piese care atestă istoria mineritului din Valea Jiului. Revenim la unitatea de cazare, servim cina iar seara vom participa la SLUJBA DE ÎNVIERE de la Schitul Straja, aflat la 1.400 de metri altitudine, în Masivul Straja-Vâlcan. La întoarcere, suntem așteptați cu ouă roșii, vin și cozonac.

Hristos a Înviat!!!

Ziua 3 – Duminică 2.05.2021  – Stațiunea Straja

Mic dejun. Timp liber în stațiune, facem cunoștință cu îndrăgitul Urs Baloo din Staţiunea Straja, este cel mai mare exemplar de urs brun crescut de către om. Baloo este mascotă Staţiunii Straja, are toate condiţiile cerute de Uniunea Europeană, ba chiar îi sunt acoperite nevoile peste normele în vigoare. Cazare și cină festivă de Paște la Vila Alpin 3* – Straja cu ouă roșii, drob de miel, salată beuf, ciorbă de miel, friptură de miel, muzică, dans și multă voie bună…

Ziua 4 – Luni 3.05.2021 – Straja – Mănăstirea Lainici – Târgu Jiu – Râmnicu Vâlcea – București (370 km)

Mic dejun. Plecare spre București cu o vizită la Mănăstirea Lainici, este o mănăstire ortodoxă de călugări, situată în defileul Jiului. Mănăstirea are Hramul Intrarea în Biserică a Maicii Domnului. În Târgu Jiu – vizităm faimoasele Sculpturi ale lui Brâncuși: Masa Tăcerii, Poarta Sărutului și Coloana Infinitului. Sosire seară în București, în funcţie de condițiile meteo și trafic.

VILA ALPIN 3* – STRAJA

Localizare: Stațiunea turistică Straja este localizată în județul Hunedoara, la o altitudine de 1445 de metri, în inima Munților Vâlcan, în zona Valea Jiului, la aproximativ 8 km de municipiul Lupeni. VILA ALPIN 3* este amplasată la 50 m de pârtie și este o construcție nouă.

Facilități: Centrală termică și apă caldă permanent, internet wireless, restaurant și bar propriu, TV cablu în restaurant, sala de conferințe, parcare gratuită, loc de joacă copii în exterior.

Restaurant: păstrează o notă de elegantă și bun gust și va îmbie cu bucate alese, care cuprind preparate delicioase atât din bucătăria tradițional românească cât și specialități internaționale.

Căldură vilei și serviciile ireproșabile va așteaptă să petreceți clipe de neuitat pe meleagurile acestei stațiuni.


TARIFUL INCLUDE:
• Transport autocar clasificat pentru cursele interne si internationale.
• 3 nopţi cazare cu mic dejun + 2 cine + Cina de Paste la Vila Alpin 3* – Straja
•  Ghid de turism însoţitor.

TARIFUL NU INCLUDE:
• Biletele de intrare pentru vizitarea obiectivelor turistice:
• Muzeul Mineritului – adulți 3 lei; copii, studenți: 1,5 lei
• Peștera Bolii – adulți 10 lei; pensionari/ studenți 5 lei; elevi 2,50 lei
• Alte servicii nemenţionate în program.

SUPLIMENTE SI REDUCERI:
• Locuri preferenţiale în autocar (primele 3 banchete): 40 lei/ loc.
• Camera single 1.320 lei
• Copiii până în 12 ani cazați în cameră cu 2 adulți, achită 750 lei cu pat suplimentar.

NOTA: 
• Locurile în autocar se distribuie începând cu a IV-a banchetă în ordinea achitării avansului.
• Copiii beneficiază de reducere doar pentru cazare în cameră cu 2 adulți.
• Ghidul însoțitor, poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, precum și ordinea zilelor din programul turistic, dar fără a afecta structura programului.
• Tarifele la obiectivele turistice pot suferi modificări în funcție de sezonul turistic, biletele pentru intrări se plătesc la fața locului.
• Pentru REZERVARE se achită un avans de 30% în 2/3 zile de la rezervare iar diferenţa cu 30 zile înaintea plecării.
• Excursia se achită integral înainte de plecare.
• Grup minim 40 turisti.
Acte necesare: Carte de identitate (CI).