Revelion GRECIA – ATENA 2021

Salonic, Meteora, Delfi, Cap Sunion, Mănăstirea Rila

6 zile/5 nopți, autocar
Perioadă excursie: 29 decembrie 2020 – 3 ianuarie 2021

Ofertă EARLY BOOKING:  295  280 Euro

 dacă  faci rezervare până în 15 noiembrie 2020!


Ziua 1 – 29.12.2020: București – Giurgiu – Ruse – Kulata – Salonic (800 km)
Întâlnire la ora 5:30 în București la Academia Militară – Universitatea de Apărare Carol I (stația de metrou „Academia Militară” – M5). Ora 6:00 plecare spre Bulgaria. Popas la Mănăstirea Sfântul Ivan din Rila – cea mai mare și mai cunoscută mănăstire ortodoxă din Bulgaria. Continuarea drumului spre Grecia. Tur by night SALONIC pe ruta: Arcul lui Galerius, Rotonda, Bulevardul Egnatia, Bd. Expoziției, Turnul Alb, Piata Aristotel, Biserica Sf. Dumitru, statuile ecvestre regele Constantin și Alexandru cel Mare. Cazare în Salonic – Hotel 3

Ziua 2 – 30.12.2020: Salonic – Kalambaka – Atena (600 km)
Mic dejun. Plecare spre KALAMBAKA, vizitarea Mănăstirii Marele Meteor și a unui atelier de icoane Zindros – centru de comercializare și confecționare a icoanelor și a altor obiecte de cult religios. Oprire la Monumentul Leonida de la Termopile ce amintește de lupta dintre greci și perși. Cazare în Atena – Hotel 3

Ziua 3 – 31.12.2020: Atena
Mic dejun. Tur ATENA cu autocarul: Complexul Acropole, Stadionul Olimpic, Palatul Parlamentului, Piața Sintagma, Academia, Universitatea, Biblioteca, Piața Omonia. Timp liber în Atena. Cina festiva de Revelion cu dansuri, muzică, preparate tradiționale, obiceiuri locale și multă voie bună. Cazare la același hotel.

La mulți ani 2021 !!!

Ziua 4 – 1.01.2021: Atena – Plaka – Cap Sounion – Atena
Mic dejun. Timp liber sau, opțional, excursie relaxantă pentru prima zi a anului nou: tur pietonal în celebrul cartier Plaka, prânz tradițional pescăresc la o tavernă pe malul mării și excursie la Cap Sounion pentru apus de soare la Templul lui Poseidon sau, opțional, croazieră pe Marea Egee (include: transfer hotel – port – hotel, croaziera, masa de prânz și program artistic pe vas, cu oprire în insulele Egina, Poros, Hydra în funcție de nr. de persoane înscrise și de condițiile de navigație. Cazare la același hotel.

Ziua 5 – 2.01.2021: Atena – Salonic (700 km)
Mic dejun. Deplasare la DELFI unde se vizitează cel mai important ORACOL al lumii antice (buricul Pământului în ideea grecilor). Vizităm biserica Sf. Paraschiva – loc sfânt pentru alinarea durerilor. Cazare în Salonic – Hotel 3

Ziua 6 – 3.01.2021: Salonic – București (700 km)
Mic dejun. Plecare din Salonic spre România. Sosire în București în cursul serii, în funcție de trafic și formalitățile vamale.


SERVICII INCLUSE:
• Călătorie cu autocar licențiat pentru curse internaționale
• 5 nopți cazare în hoteluri categ. 3 cu mic dejun: 1 noapte în Salonic, 3 nopți în Atena, 1 noapte în Salonic
• Excursie la Mănăstirea Rila
• Ghid de turism însoţitor.

TARIFUL NU INCLUDE:
• Asigurare medicală de călătorie și asigurarea storno
• Biletele de intrare pentru vizitarea obiectivelor turistice:
– Mănăstirea Marele Meteor: 3 euro/persoană
– Acropole: 20 euro/adult 18-64 ani, 10 euro/adult peste 65 ani, gratuit – copii până în 18 ani
• Ghid local în Atena
• Excursia la Cap Sounion: 70 euro/persoană
• Croaziera pe Marea Egee: 105 euro/persoană
• Cina festiva de Revelion: 80 euro/persoană
• Taxa turistică locală (detalii în secțiunea Info)
• Alte servicii nemenționate ca fiind incluse în prețul excursiei

OPȚIONAL:
• Cameră single: 420 euro/sejur
• Locuri preferenţiale în autocar (primele 3 banchete): 15 euro/loc

REDUCERI:
• Reducere copil 2 -12 ani (neîmpliniți) cazat în cameră dublă cu doi adulți și pat suplimentar, achita 300 €

NOTA:
• Acte necesare în călătorie: Carte de Identitate (CI) sau Pașaport.
• Excursia se organizează cu minim 40 de turiști.

INFORMAȚII GENERALE PENTRU CIRCUITELE ORGANIZATE DE HAPPY-TRIP
• Excursia trebuie achitată integral înainte de plecare, nu se poate plăti în ziua plecării (la autocar).
• Achitarea excursiei, parțial sau integral printr-un mijloc de plată agreat în prealabil cu agenția, reprezintă acceptarea de către turist a termenelor și condițiilor stipulate în contractul de prestări servicii de călătorie (vezi pdf), a programului turistic aferent și a celorlalte informații prezentate în ofertă pe website-ul agenției (Happy-Trip.ro) sau comunicate printr-un mijloc de corespondență reciproc agreeat (email, whatsapp etc.).
• Programul turistic este parte integrantă a contractului de prestări servicii turistice încheiat.
• Locurile în autocar se alocă de agenția de turism începând cu al IV-lea rând de banchete în ordinea achitării avansului (înscrierii în excursie). Pentru rezervarea locurilor în primele trei rânduri se achită suplimentul pentru locuri preferențiale menționat în ofertă. Prima banchetă de două locuri este rezervată echipajului (ghid/conducător grup)
• Conducătorul de grup sau agenția pot modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice din program iar în cazul celor care nu se pot vizita din motive evidente (sunt închise, vreme nefavorabilă, starea drumurilor, restricții de trafic, întârzieri repetate ale unor turiști peste timpul stabilit de către conducătorul grupului etc.), acestea pot fi înlocuite cu altele dacă acest lucru este rezonabil (timp necesar, distanța care trebuie parcursă în plus etc.) sau, în caz contrar, se renunță la ele, agenția fiind exonerată total.
• Tarifele pentru intrările la obiectivele turistice, transport local, feribot etc. sunt doar informative și pot varia în timp. Biletele de intrare se plătesc la fața locului.
• În cazul nerealizării numărului minim de turiști menționat, agenția își rezervă dreptul de a anula excursia, oferind posibilitatea înscrierii la un alt program turistic.
• Agenția de turism nu este răspunzătoare de pierderea sau furtul oricăror bunuri personale ale turiștilor (bagaje, acte, obiecte etc.)
• Cu 2-3 zile înainte de plecare se va transmite prin e-mail, SMS/WhatsApp sau telefonic o informare cu numele și numărul de telefon al ghidului, nominalizarea hotelurilor, locul și ora plecării.

INFORMAȚII SUPLIMENTARE PENTRU CIRCUITELE DE MINIM DOUĂ ZILE CE INCLUD CAZARE
• Pentru rezervarea locurilor se achită un avans de 30% iar diferența cu cel puțin 3 săptămâni înaintea plecării.
• Tarifele în EURO se pot achita în Euro sau în Lei (Ron) la cursul BNR +2% din ziua plății. Avansul și restul ratelor se achită toate în aceeași monedă.
• Persoanele care călătoresc singure și au optat pentru cameră partaj iar agenția nu găsește un coleg/o colegă de cameră vor plăti diferența pentru camera single cu 7 zile înainte de plecarea în călătorie.
• Nominalizarea hotelurilor se va face în ultima săptămână înainte de data plecării, în funcție de mărimea grupului. Mențiunea “sau similar” în dreptul denumirii hotelului, face referire doar la categoria de confort și regimul de masă al hotelului.
• Repartizarea camerelor se face de recepția unității de cazare. Turistul va semnala direct recepției eventualele nemulțumiri referitoare la cameră, cu asistența ghidului grupului.
• În cazul în care la recepția unității de cazare se solicită taxă de oraș, aceasta va fi achitată de turist.

INFORMAȚII IMPORTANTE PENTRU CĂLĂTORIILE ÎN STRĂINĂTATE
Copiii români minori (cu vârsta sub 18 ani) pot călători în străinătate doar în următoarele condiții: (1) Însoțiți de ambii părinți; (2) Însoțiți de un singur părinte aflat în posesia acordului celuilalt părinte de a pleca în călătorie (acord autentificat de un notar) sau a unei hotărâri judecătorești definitive de încredințare a copilului sau a certificatului de deces al celuilalt părinte; (3) Însoțiți de un alt adult care are asupra lui acordul autentificat la notar al ambilor părinți ai minorului și a certificatului personal de cazier judiciar. Însoțitorul minorului trebuie să dețină o copie a certificatului de naștere al copilului (este posibil că autoritățile de la frontieră să o solicite). Copiii minori de naționalitate română nu pot călători în străinătate neînsoțiți.
• Agenția de turism nu este răspunzătoare în niciun fel în cazul în care autoritățile vamale nu permit trecerea frontierei unui turist (lipsă documente valabile, interdicție de părăsire a țării etc.)
GRECIA - Taxa turistică locală a fost introdusă de la 1 ianuarie 2018. Taxa se achită de către turist la faţa locului, diferenţiat, în funcție de clasificarea unităţilor de cazare, astfel:
- Hotel 1, 2 și apartamente: 0,50 EUR / cameră / noapte
- Hotel 3: 1,50 Euro / cameră / noapte
- Hotel 4: 3 Euro / cameră / noapte
- Hotel 5: 4 Euro/ cameră / noapte

Dacă aveți întrebări ne puteți contacta la telefon, e-mail sau WhatsApp.