Excursie TRANSALPINA, 1 zi

Peștera Muierilor, Pasul Urdele (2145 m), Stâna Ștefanu, Lacul Vidra

Date: 31 iulie, 28 august 2021
Tarif: 140 Lei


Ziua 1: București – Horezu – Baia de Fier – Novaci – Transalpina – București
Sâmbătă, ora 5:30 întâlnire în București – Piața Constituției (Bd. Unirii colț cu Bd. Libertății), în parcarea unde se fac concertele. Ora 5:45 plecare spre Autostrada 1 (A1) pe traseul Piteşti – Râmnicu Vâlcea – Horezu. Popas la Atelierul de Ceramică. Apoi vizităm Peştera Muierilor de la Baia de Fier. Continuăm drumul spre Novaci şi intrăm pe Transalpina. Pe parcurs facem câteva opriri pentru a admira peisajul și a face poze,  trecem prin Pasul Urdele, punctul cel mai înalt al șoselei – 2145 metri altitudine, oprim la Stâna Ștefanu pentru o masă în natură cu tocan de oaie sau vițel cu mămăligă, bulz, m.b.s, cârnați, murături, după gust.  De la Obârşia Lotrului continuăm excursia pe Valea Lotrului: Domeniul schiabil Transalpina, Lacul Vidra (scurt popas), Voineasa, Lacul și Barajul Brădișor. Ne întoarcem pe Valea Oltului – Călimăneşti – Râmnicu VâlceaPiteştiA1. Sosire în București, aproximativ ora 22:30 în funcţie de trafic.

Șoseaua Transalpina (DN 67C) este deschisă în întregime circulaţiei aproximativ 5-6 luni pe an din Mai-Iunie până în Octombrie-Noiembrie. Nu există date fixe de deschidere şi închidere. Este șoseaua care ajunge la cea mai mare altitudine în România, 2145 metri, în Pasul Urdele din Munții Parâng.


IMPORTANT – Reguli obligatorii de respectat în călătorie:
• În interiorul autocarului vom purta cu toții mască facială de protecție! 😷
• Fiecare va avea asupra lui măști faciale de rezervă, șervețele umede dezinfectante / soluție dezinfectantă, pentru uz propriu
• La urcare, coborâre și la deplasarea pe culoar în autocar, vom menține pe cât posibil o distanță minimă de siguranță unul față de altul
• În spațiile deschise vom păstra o distanță de aproximativ 1,5 metri față de alte persoane iar în zonele aglomerate vom purta masca.

TARIFUL INCLUDE:
• Călătorie cu miniautocar climatizat
• Ghid de turism însoțitor pe perioada excursiei

TARIFUL NU INCLUDE:
• Biletele de intrare pentru vizitarea obiectivelor turistice:
– Peștera Muierilor: 20 Lei/adult, 10 Lei/elevi, pensionari; taxă foto 20 lei.
• Masa la stână, alte servicii nemenționate ca fiind incluse în prețul excursiei

SUPLIMENTE si REDUCERI:
• Locuri preferențiale în autocar (primele 3 banchete): 20 lei/loc

• Copiii sub 12 ani (neîmpliniți) achita 120 lei.

NOTĂ:
Temperatura în Peștera Muierilor este de aproximativ 12°C iar durata vizitei aproximativ 30-45 minute. Pregătiți îmbrăcăminte adecvată și încălțăminte cu talpă aderentă. Turul cuprinde porțiuni de câțiva metri în care se merge aplecat.
• Acte necesare în călătorie: Carte de identitate (CI)
• Excursia se organizează cu minim 30 turiști.

INFORMAȚII GENERALE PENTRU CIRCUITELE ORGANIZATE DE HAPPY-TRIP
• Excursia trebuie achitată integral înainte de plecare, nu se poate plăti în ziua plecării (la autocar).
• Achitarea excursiei, parțial sau integral printr-un mijloc de plată agreat în prealabil cu agenția, reprezintă acceptarea de către turist a termenelor și condițiilor stipulate în contractul de prestări servicii de călătorie (vezi pdf), a programului turistic aferent și a celorlalte informații prezentate în ofertă pe website-ul agenției (Happy-Trip.ro) sau comunicate printr-un mijloc de corespondență reciproc agreeat (email, whatsapp etc.).
• Programul turistic este parte integrantă a contractului de prestări servicii turistice încheiat.
• Locurile în autocar se alocă de agenția de turism începând cu al IV-lea rând de banchete în ordinea achitării avansului (înscrierii în excursie). Pentru rezervarea locurilor în primele trei rânduri se achită suplimentul pentru locuri preferențiale menționat în ofertă. Prima banchetă de două locuri este rezervată echipajului (ghid/conducător grup)
• Conducătorul de grup sau agenția pot modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice din program iar în cazul celor care nu se pot vizita din motive evidente (sunt închise, vreme nefavorabilă, starea drumurilor, restricții de trafic, întârzieri repetate ale unor turiști peste timpul stabilit de către conducătorul grupului etc.), acestea pot fi înlocuite cu altele dacă acest lucru este rezonabil (timp necesar, distanța care trebuie parcursă în plus etc.) sau, în caz contrar, se renunță la ele, agenția fiind exonerată total.
• Tarifele pentru intrările la obiectivele turistice, transport local, feribot etc. sunt doar informative și pot varia în timp. Biletele de intrare se plătesc la fața locului.
• În cazul nerealizării numărului minim de turiști menționat, agenția își rezervă dreptul de a anula excursia, oferind posibilitatea înscrierii la un alt program turistic.
• Agenția de turism nu este răspunzătoare de pierderea sau furtul oricăror bunuri personale ale turiștilor (bagaje, acte, obiecte etc.)
• Cu 2-3 zile înainte de plecare se va transmite prin e-mail, SMS/WhatsApp sau telefonic o informare cu numele și numărul de telefon al ghidului, nominalizarea hotelurilor, locul și ora plecării.

INFORMAȚII SUPLIMENTARE PENTRU CIRCUITELE DE MINIM DOUĂ ZILE CE INCLUD CAZARE
• Pentru rezervarea locurilor se achită un avans de 30% iar diferența cu cel puțin 3 săptămâni înaintea plecării.
• Tarifele în EURO se pot achita în Euro sau în Lei (Ron) la cursul BNR +2% din ziua plății. Avansul și restul ratelor se achită toate în aceeași monedă.
• Persoanele care călătoresc singure și au optat pentru cameră partaj iar agenția nu găsește un coleg/o colegă de cameră vor plăti diferența pentru camera single cu 7 zile înainte de plecarea în călătorie.
• Nominalizarea hotelurilor se va face în ultima săptămână înainte de data plecării, în funcție de mărimea grupului. Mențiunea “sau similar” în dreptul denumirii hotelului, face referire doar la categoria de confort și regimul de masă al hotelului.
• Repartizarea camerelor se face de recepția unității de cazare. Turistul va semnala direct recepției eventualele nemulțumiri referitoare la cameră, cu asistența ghidului grupului.
• În cazul în care la recepția unității de cazare se solicită taxă de oraș, aceasta va fi achitată de turist.

INFORMAȚII IMPORTANTE PENTRU CĂLĂTORIILE ÎN STRĂINĂTATE
Copiii români minori (cu vârsta sub 18 ani) pot călători în străinătate doar în următoarele condiții: (1) Însoțiți de ambii părinți; (2) Însoțiți de un singur părinte aflat în posesia acordului celuilalt părinte de a pleca în călătorie (acord autentificat de un notar) sau a unei hotărâri judecătorești definitive de încredințare a copilului sau a certificatului de deces al celuilalt părinte; (3) Însoțiți de un alt adult care are asupra lui acordul autentificat la notar al ambilor părinți ai minorului și a certificatului personal de cazier judiciar. Însoțitorul minorului trebuie să dețină o copie a certificatului de naștere al copilului (este posibil că autoritățile de la frontieră să o solicite). Copiii minori de naționalitate română nu pot călători în străinătate neînsoțiți.
• Agenția de turism nu este răspunzătoare în niciun fel în cazul în care autoritățile vamale nu permit trecerea frontierei unui turist (lipsă documente valabile, interdicție de părăsire a țării etc.)
GRECIA - Taxa turistică locală a fost introdusă de la 1 ianuarie 2018. Taxa se achită de către turist la faţa locului, diferenţiat, în funcție de clasificarea unităţilor de cazare, astfel:
- Hotel 1, 2 și apartamente: 0,50 EUR / cameră / noapte
- Hotel 3: 1,50 Euro / cameră / noapte
- Hotel 4: 3 Euro / cameră / noapte
- Hotel 5: 4 Euro/ cameră / noapte

Dacă aveți întrebări ne puteți contacta la telefon, e-mail sau WhatsApp.

Tour Reviews

There are no reviews yet.

Leave a Review

Rating