Excursie TRANSFĂGĂRĂȘAN, 1 zi, autocar

Barajul și Lacul Vidraru – Cascada Capra – Bâlea Lac – Cârțișoara

Date de plecare: 2 iulie, 6 august, 10 septembrie 2022
140 Lei /persoană


Ziua 1: București – Curtea de Argeș – Vidraru – Bâlea – Cârțișoara – Valea Oltului – București
Sâmbătă, întâlnire la ora 5:30/ 5:45 în Bucuresti – Piata Unirii (Aleea Dealul Mitropoliei).

Ora 6:00 plecare spre Piteşti pe Autostrada 1 (A1). Din localitatea Bascov intrăm pe Drumul Național 7C – „Transfăgărășan”. Popas la Mănăstirea Curtea de Argeş (Legenda Meșterului Manole) și Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală, locuri unde își află somnul de veci Regii României. Străbatem Transfăgărăşanul de la sud la nord cu opriri la Barajul Vidraru (opțional, plimbare cu vaporașul pe Lacul Vidraru) și apoi la Cascada Capra. Trecem din Muntenia în Transilvania prin cel mai lung tunel rutier din țara noastră (887 metri) și ajungem în cel mai înalt punct al șoselei la 2042 metri altitudine, la Bâlea Lac. Timp liber pentru vizitarea locului și masă. Aici, pe timpul iernii se construiește Hotelul de Gheață. Cei ce vor să privească Transfăgărășanul de sus, pot coborî cu telecabina până la Cabana Bâlea Cascadă. Începem coborârea pe serpentinele din sectorul nordic al Transfăgărășanului aflat în județul Sibiu. Observăm Cascada Bâlea şi alte cateva locuri interesante de care vei afla în excursie. Ieșim de pe Transfăgărăşan prin Cârţişoara și ne îndreptăm spre casă pe frumoasa Vale a Oltului. Sosire în București, aproximativ ora 22:30 în funcţie de trafic.

Transfăgărăşanul este deschis în întregime circulaţiei doar 4 luni pe an în perioada 1 iulie – 31 octombrie.


TARIFUL INCLUDE:
• Călătorie cu autocar cu aer condiționat
• Ghid de turism însoțitor pe perioada excursiei

TARIFUL NU INCLUDE:
• Biletele pentru vizitarea obiectivele turistice:
– Biserica Curtea de Argeș: 2 lei
• Alte servicii nemenționate ca fiind incluse în prețul excursiei

OPȚONAL:
• Locuri preferențiale în autocar (primele 3 banchete): 20 lei/loc
• Plimbare cu vaporașul pe lacul Vidraru: 15-20 lei/persoană

REDUCERI:
• Copiii sub 12 ani (neîmpliniți) achită 120 lei.

NOTA:

 • Locurile in autocar se distribuie incepand cu a IV bancheta in ordinea achitarii avansului.
 • Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului.
 • Tarifele la obiectivele turistice pot suferi modificari in functie de sezonul turistic, biletele pentru intrari se platesc la fata locului.
 • Pentru REZERVARE se achită un avans de 30% in 2/ 3 zile de la rezervare iar diferenţa cu 30 zile înaintea plecării.
 • In cazul nerealizarii numarului minim de participanti mentionatin, agentia isi rezerva dreptul de a anula excursia, oferind posibilitatea inscrierii la un program similar.
 • In cazul in care nu mai puteti participa la excursie, din diferite motive, sumele platite NU SE RETURNEAZA, NU SE ATRIBUIE ALTOR EXCURSII, dar se accepta un inlocuitor (cu 2/ 3 zile calendaristice inainte de plecare).
 • Excursia se achita integral inainte de plecare.
 • Grup minim 40 turisti.
 • Acte necesare: Carte de identitate (CI) sau paşaport.
 • Vremea: Lacul Bâlea se află la peste 2000 de metri altitudine, loc unde petice de zăpadă persistă chiar și vara și unde vremea se poate schimba brusc indiferent de orice prognoză meteo. Este recomandat să ai la tine un fâș/jachetă în caz de ploaie sau scaderea temperaturii dar și ochelari de soare 😎
 • Masa de prânz: la Bâlea Lac se poate mânca la restaurantele cabanelor Paltinu sau Bâlea Lac, la comercianții cu tarabe (gratar, bulz, porumb etc.) sau picnic dacă te-ai pregatit de acasă
 • Bateria telefonului se poate descărca pe Transfăgărășan mult mai repede decât în mod normal deoarece, de-a lungul traseului, trecem prin zone fără semnal de telefonie mobilă. Recomandăm un acumulator extern de rezervă de peste 3000 mAh cu care îți poți reîncărca telefonul din mers.

INFORMAȚII GENERALE PENTRU CIRCUITELE ORGANIZATE DE HAPPY-TRIP
• Excursia trebuie achitată integral înainte de plecare, nu se poate plăti în ziua plecării (la autocar).
• Achitarea excursiei, parțial sau integral printr-un mijloc de plată agreat în prealabil cu agenția, reprezintă acceptarea de către turist a termenelor și condițiilor stipulate în contractul de prestări servicii de călătorie (vezi pdf), a programului turistic aferent și a celorlalte informații prezentate în ofertă pe website-ul agenției (Happy-Trip.ro) sau comunicate printr-un mijloc de corespondență reciproc agreeat (email, whatsapp etc.).
• Programul turistic este parte integrantă a contractului de prestări servicii turistice încheiat.
• Locurile în autocar se alocă de agenția de turism începând cu al IV-lea rând de banchete în ordinea achitării avansului (înscrierii în excursie). Pentru rezervarea locurilor în primele trei rânduri se achită suplimentul pentru locuri preferențiale menționat în ofertă. Prima banchetă de două locuri este rezervată echipajului (ghid/conducător grup)
• Conducătorul de grup sau agenția pot modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice din program iar în cazul celor care nu se pot vizita din motive evidente (sunt închise, vreme nefavorabilă, starea drumurilor, restricții de trafic, întârzieri repetate ale unor turiști peste timpul stabilit de către conducătorul grupului etc.), acestea pot fi înlocuite cu altele dacă acest lucru este rezonabil (timp necesar, distanța care trebuie parcursă în plus etc.) sau, în caz contrar, se renunță la ele, agenția fiind exonerată total.
• Tarifele pentru intrările la obiectivele turistice, transport local, feribot etc. sunt doar informative și pot varia în timp. Biletele de intrare se plătesc la fața locului.
• În cazul nerealizării numărului minim de turiști menționat, agenția își rezervă dreptul de a anula excursia, oferind posibilitatea înscrierii la un alt program turistic.
• Agenția de turism nu este răspunzătoare de pierderea sau furtul oricăror bunuri personale ale turiștilor (bagaje, acte, obiecte etc.)
• Cu 2-3 zile înainte de plecare se va transmite prin e-mail, SMS/WhatsApp sau telefonic o informare cu numele și numărul de telefon al ghidului, nominalizarea hotelurilor, locul și ora plecării.

INFORMAȚII SUPLIMENTARE PENTRU CIRCUITELE DE MINIM DOUĂ ZILE CE INCLUD CAZARE
• Pentru rezervarea locurilor se achită un avans de 30% iar diferența cu cel puțin 3 săptămâni înaintea plecării.
• Tarifele în EURO se pot achita în Euro sau în Lei (Ron) la cursul BNR +2% din ziua plății. Avansul și restul ratelor se achită toate în aceeași monedă.
• Persoanele care călătoresc singure și au optat pentru cameră partaj iar agenția nu găsește un coleg/o colegă de cameră vor plăti diferența pentru camera single cu 7 zile înainte de plecarea în călătorie.
• Nominalizarea hotelurilor se va face în ultima săptămână înainte de data plecării, în funcție de mărimea grupului. Mențiunea “sau similar” în dreptul denumirii hotelului, face referire doar la categoria de confort și regimul de masă al hotelului.
• Repartizarea camerelor se face de recepția unității de cazare. Turistul va semnala direct recepției eventualele nemulțumiri referitoare la cameră, cu asistența ghidului grupului.
• În cazul în care la recepția unității de cazare se solicită taxă de oraș, aceasta va fi achitată de turist.

INFORMAȚII IMPORTANTE PENTRU CĂLĂTORIILE ÎN STRĂINĂTATE
Copiii români minori (cu vârsta sub 18 ani) pot călători în străinătate doar în următoarele condiții: (1) Însoțiți de ambii părinți; (2) Însoțiți de un singur părinte aflat în posesia acordului celuilalt părinte de a pleca în călătorie (acord autentificat de un notar) sau a unei hotărâri judecătorești definitive de încredințare a copilului sau a certificatului de deces al celuilalt părinte; (3) Însoțiți de un alt adult care are asupra lui acordul autentificat la notar al ambilor părinți ai minorului și a certificatului personal de cazier judiciar. Însoțitorul minorului trebuie să dețină o copie a certificatului de naștere al copilului (este posibil că autoritățile de la frontieră să o solicite). Copiii minori de naționalitate română nu pot călători în străinătate neînsoțiți.
• Agenția de turism nu este răspunzătoare în niciun fel în cazul în care autoritățile vamale nu permit trecerea frontierei unui turist (lipsă documente valabile, interdicție de părăsire a țării etc.)
GRECIA - Taxa turistică locală a fost introdusă de la 1 ianuarie 2018. Taxa se achită de către turist la faţa locului, diferenţiat, în funcție de clasificarea unităţilor de cazare, astfel:
- Hotel 1, 2 și apartamente: 0,50 EUR / cameră / noapte
- Hotel 3: 1,50 Euro / cameră / noapte
- Hotel 4: 3 Euro / cameră / noapte
- Hotel 5: 4 Euro/ cameră / noapte

Dacă aveți întrebări ne puteți contacta la telefon, e-mail sau WhatsApp.

Tour Reviews

5.00 based on 1 review
duminică, 12.09.2021

O zi superba. Ghid-ul minunat

Leave a Review

Rating