Minivacanța de Sf. Andrei și 1 Decembrie
Circuit Transilvania, 4 zile

Salina Praid – Cetatea Rupea – Lacurile de la Sovata –
Cetățile Devei și Hunedoarei – Sarmizegetusa – Sculpturile lui Brâncuși din Târgu Jiu

Perioada: 28 noiembrie – 1 decembrie 2020
800 Lei/persoană
Rezervă cu Vouchere de Vacanță

Plecări în 2021: 19.07 și 23.08.2021


Ziua 1: București – Ploiești – Brașov – Odorheiu Secuiesc – Praid – Sovata (350 km)
28.11 – Sâmbătă. Ora 5:30 întâlnire în București – Piața Constituției (Bd. Unirii colț cu Bd. Libertății), în parcarea unde se fac concertele. Plecare la ora 6:00 spre primul obiectiv al zilei – Cetatea Rupea, situată la 50 km. de Brașov este construită pe un masiv de bazalt, în zona rezervației geologice Dealul Cohalm – „Bazaltele de la Rupea”. Este o cetate țărănească cu patru zone întărite cu turnuri poligonale. Cetatea este modificată în timp, prin adăugarea a două curți interioare și trei turnuri de apărare. Fortăreața este construită pe trei incinte: cetatea de sus care este cea mai veche construcție, cetatea de mijloc și cetatea de jos. Vizităm apoi Salina Praid aflată în bazinul munților Gurghiului, cuprinsă în Dealul Sării, formând triunghiul Praid – Ocna de Jos – Ocna de Sus. Cazare în Sovata hotel/pensiune.

Ziua 2: SOVATA
29.11 – Duminică. Mic dejun. Începem ziua cu vizitarea Lacului Ursu din stațiunea Sovata, cel mai mare lac sărat, helioterm din România, cu o suprafață de 40.235 m², circumferința de 1180 m. și o adâncime maximă ce depășește 18 m. S-a format în perioada 1875-1880 în urmă unor complexe evenimente geologice, meteorologice și hidrologice, prin dizolvarea treptată a masivului de sare de către apele a două pâraie (Auriu și Cris – Toplița ), urmată de surparea terenului. Golul rezultat a fost umplut de cele două pârâiașe, într-o perioada de aproximativ 5 ani luând naștere actualul lac având formă asemănătoare unei piei de urs întinse, de unde a căpătat și denumirea sa. Lacul Aluniș se situează la o distanță de 60 m. de limita vestică a Lacului Ursu. Suprafața lacului este de 0,37 ha, adâncimea maximă de 6,4 m, oglinda apei se află cu cca. 4 m sub nivelul Lacului Ursu. Lacul Roșu și Lacul Verde sunt situate în partea nord-vestică a Lacului Ursu, într-o vale lungă de aprox. 120 m. Lacul Verde are o suprafață de 0,14 ha și adâncimea maximă de 2,1 m, Lacul Roșu situat imediat în aval are dimensiuni mai reduse cu o suprafață de 0,029 ha și o adâncime maximă de 1,05 m. Lacul Paraschiva situat la nord de Lacul Ursu, s-a format în anul 1980, în urmă acumulării de precipitații în mijlocul unei doline de sare. Lacul Mierlei este cel mai tânăr lac sărat, luând naștere la începutul anilor 1950 într-o dolină de sare. Aflat în mijlocul pădurii, lacul are o suprafață de 0,147 ha și adâncimea maximă de 1,85 m, fiind alimentat de câteva izvoare sărate de mici dimensiuni. Muntele de sare se află în imediată apropiere a Lacului Roșu, în partea nord-vestică a acestuia. Cazare în Sovata.

Ziua 3: Sovata – Deva – Hunedoara (260 km)
30.11 – Luni (Sf. Andrei)
. Mic dejun. Ajungem cu telecabina pe Cetatea Devei, construită la mijlocul secolului al XIII-lea pe Dealul Cetății, un con vulcanic cu altitudinea de 378 m. Prin poziția să strategică deosebită, cetatea a păzit din înălțimea ce domină orașul Deva, secole de-a rândul, ieșirea și intrarea în Transilvania pe valea Mureșului. Există trei incinte cu forme diferite, ocupând vârful și o parte din latura de nord a înălțimii. Castelul Corvinilor din Hunedoara numit și Castelul Huniazilor sau al Hunedoarei, este cetatea medievală a Hunedoarei, unul din cele mai importante monumente de arhitectură gotică din România. Este considerat unul dintre cele mai frumoase castele din lume, fiind situat în „top 10 destinații de basm din Europa”. Castelul Hunedoarei este cea mai mare construcție medievală cu dublă funcționalitate (civilă și militară) din România aflată încă „în picioare”. Cazare în Hunedoara, hotel 3

Ziua 4: Hunedoara – Ulpia Traiana Sarmizegetusa Târgu Jiu – Pitești – București (490 km)
01.12 – Marți (1 Decembrie). Mic dejun. Ulpia Traiana Sarmizegetusa întemeiată în jurul anilor 106-110, a fost capitala Daciei romane, amplasată în Ţara Haţegului, judeţul Hunedoara. Este o aşezare distinctă de Sarmizegetusa Regia, cetatea de scaun a lui Decebal. Numele de „Sarmizegetusa” i-a fost adăugat de împăratul Hadrian în 118. În anul 168 d.Hr a predat titlul de capitală municipiului Apulum, care depăşise ca importanţă vechea capitală. În Târgu Jiu vizitam faimoasele Sculpturi ale lui Brâncuși: Masa Tăcerii – Poarta Sărutului – Coloana Infinitului. Sosire în București, în funcţie de trafic.


TARIFUL INCLUDE:
• Călătorie cu autocar climatizat
• 3 nopţi cazare cu mic dejun: 2 în Sovata la hotel/pensiune 3/2 și 1 în Hunedoara la hotel 3
• Ghid de turism însoţitor

TARIFUL NU INCLUDE:
• Biletele de intrare pentru vizitarea obiectivelor turistice:
– Cetatea Rupea: 15 lei/adult, 8 lei/copil până la 18 ani
– Salina Praid: 35 lei/adult, 25 lei/copil
– Cetatea Devei: 20 lei/persoană (urcare/coborâre)
– Castelul Corvinilor: 25 lei/adult, 10 lei/pensionar, 5 lei/elev, student
– Sarmizegetusa Regia: 15 lei/adult, 5 lei/copil, elev, student, pensionar
• Alte servicii nemenţionate ca fiind incluse în preț

REDUCERI:
• Copiii pana in 12 ani cazati in camera cu 2 adulti, achita 720 lei.

OPȚIONAL:
• Camera single: 1.200 lei
• Locuri preferenţiale în autocar (primele 3 banchete): 50 lei/ loc;

NOTĂ:
• Pentru rezervare se achită un avans de 30% iar diferenţa cu 30 zile înaintea plecării.
• Nominalizarea hotelurilor se face în ultima săptămână înainte de data plecării
• Acte necesare în călătorie: Carte de Identitate (CI)

INFORMAȚII GENERALE PENTRU CIRCUITELE ORGANIZATE DE HAPPY-TRIP
• Excursia trebuie achitată integral înainte de plecare, nu se poate plăti în ziua plecării (la autocar).
• Achitarea excursiei, parțial sau integral printr-un mijloc de plată agreat în prealabil cu agenția, reprezintă acceptarea de către turist a termenelor și condițiilor stipulate în contractul de prestări servicii de călătorie (vezi pdf), a programului turistic aferent și a celorlalte informații prezentate în ofertă pe website-ul agenției (Happy-Trip.ro) sau comunicate printr-un mijloc de corespondență reciproc agreeat (email, whatsapp etc.).
• Programul turistic este parte integrantă a contractului de prestări servicii turistice încheiat.
• Locurile în autocar se alocă de agenția de turism începând cu al IV-lea rând de banchete în ordinea achitării avansului (înscrierii în excursie). Pentru rezervarea locurilor în primele trei rânduri se achită suplimentul pentru locuri preferențiale menționat în ofertă. Prima banchetă de două locuri este rezervată echipajului (ghid/conducător grup)
• Conducătorul de grup sau agenția pot modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice din program iar în cazul celor care nu se pot vizita din motive evidente (sunt închise, vreme nefavorabilă, starea drumurilor, restricții de trafic, întârzieri repetate ale unor turiști peste timpul stabilit de către conducătorul grupului etc.), acestea pot fi înlocuite cu altele dacă acest lucru este rezonabil (timp necesar, distanța care trebuie parcursă în plus etc.) sau, în caz contrar, se renunță la ele, agenția fiind exonerată total.
• Tarifele pentru intrările la obiectivele turistice, transport local, feribot etc. sunt doar informative și pot varia în timp. Biletele de intrare se plătesc la fața locului.
• În cazul nerealizării numărului minim de turiști menționat, agenția își rezervă dreptul de a anula excursia, oferind posibilitatea înscrierii la un alt program turistic.
• Agenția de turism nu este răspunzătoare de pierderea sau furtul oricăror bunuri personale ale turiștilor (bagaje, acte, obiecte etc.)
• Cu 2-3 zile înainte de plecare se va transmite prin e-mail, SMS/WhatsApp sau telefonic o informare cu numele și numărul de telefon al ghidului, nominalizarea hotelurilor, locul și ora plecării.

INFORMAȚII SUPLIMENTARE PENTRU CIRCUITELE DE MINIM DOUĂ ZILE CE INCLUD CAZARE
• Pentru rezervarea locurilor se achită un avans de 30% iar diferența cu cel puțin 3 săptămâni înaintea plecării.
• Tarifele în EURO se pot achita în Euro sau în Lei (Ron) la cursul BNR +2% din ziua plății. Avansul și restul ratelor se achită toate în aceeași monedă.
• Persoanele care călătoresc singure și au optat pentru cameră partaj iar agenția nu găsește un coleg/o colegă de cameră vor plăti diferența pentru camera single cu 7 zile înainte de plecarea în călătorie.
• Nominalizarea hotelurilor se va face în ultima săptămână înainte de data plecării, în funcție de mărimea grupului. Mențiunea “sau similar” în dreptul denumirii hotelului, face referire doar la categoria de confort și regimul de masă al hotelului.
• Repartizarea camerelor se face de recepția unității de cazare. Turistul va semnala direct recepției eventualele nemulțumiri referitoare la cameră, cu asistența ghidului grupului.
• În cazul în care la recepția unității de cazare se solicită taxă de oraș, aceasta va fi achitată de turist.

INFORMAȚII IMPORTANTE PENTRU CĂLĂTORIILE ÎN STRĂINĂTATE
Copiii români minori (cu vârsta sub 18 ani) pot călători în străinătate doar în următoarele condiții: (1) Însoțiți de ambii părinți; (2) Însoțiți de un singur părinte aflat în posesia acordului celuilalt părinte de a pleca în călătorie (acord autentificat de un notar) sau a unei hotărâri judecătorești definitive de încredințare a copilului sau a certificatului de deces al celuilalt părinte; (3) Însoțiți de un alt adult care are asupra lui acordul autentificat la notar al ambilor părinți ai minorului și a certificatului personal de cazier judiciar. Însoțitorul minorului trebuie să dețină o copie a certificatului de naștere al copilului (este posibil că autoritățile de la frontieră să o solicite). Copiii minori de naționalitate română nu pot călători în străinătate neînsoțiți.
• Agenția de turism nu este răspunzătoare în niciun fel în cazul în care autoritățile vamale nu permit trecerea frontierei unui turist (lipsă documente valabile, interdicție de părăsire a țării etc.)
GRECIA - Taxa turistică locală a fost introdusă de la 1 ianuarie 2018. Taxa se achită de către turist la faţa locului, diferenţiat, în funcție de clasificarea unităţilor de cazare, astfel:
- Hotel 1, 2 și apartamente: 0,50 EUR / cameră / noapte
- Hotel 3: 1,50 Euro / cameră / noapte
- Hotel 4: 3 Euro / cameră / noapte
- Hotel 5: 4 Euro/ cameră / noapte

Dacă aveți întrebări ne puteți contacta la telefon, e-mail sau WhatsApp.

Tour Reviews

There are no reviews yet.

Leave a Review

Rating