Șoseaua TRANSRARĂU, circuit 3 zile, autocar
Bucovina și cele 3 Lacuri

Lacul Sfânta Ana, Lacul Roșu, Lacul Colibița
Telegondola din Piatra Neamț, Viscri – Casa Prințului Charles

Date plecare: 1 mai, 6 iunie (Rusalii), 10 iulie, 31 iulie, 21 august, 18 septembrie 2020

Tarif: 550 lei/persoană
Rezervă cu Vouchere de Vacanță


Ziua 1: București – Ploiești – Brașov – Băile Tușnad – Piatra Neamț – Târgu Neamț – Gura Humorului
Ora 5:30 întâlnire în București – Piața Constituției (Bd. Unirii colț cu Bd. Libertății), în parcarea unde se fac concertele. Ora 6:00 plecare în circuit pe Valea Prahovei – Brașov – Sfântu Gheorghe – Harghita.  Popas la Lacul Sfânta Ana, unicul lac vulcanic din România. Continuăm spre Cheile Bicazului cu popas la Lacul Roșu, format la poalele Muntelui Hășmașul Mare. Plecare spre Piatra Neamț unde se află singura telegondolă din țară care trece pe deasupra unui oraș (la aproape 60 de metri înălţime) și ajunge pe un munte. Opțional, plimbare cu telegondola peste clădirile istorice pâna pe Muntele Cozla. În Târgu Neamț vizită la Casa Memorială „Ion Creangă” din Humulești. Cazare în Gura Humorului la hotel 3*.

Ziua 2: Gura Humorului – Transrarăul – Vatra Dornei – Pasul Tihuța – Cheile Bârgăului – Reghin
Mic dejun. Înainte de excursia pe Transrarău, vizităm frumoasa Mănăstire Humor, inclusă în patrimoniul mondial UNESCO. Mai departe de Câmpulung Moldovenesc, în satul Pojorâta, intrăm pe Șoseaua Transrarău, numită și „Drumul Comorilor”. Transrarăul este considerat a fi printre cele mai frumoase drumuri alpine din România, fiind amintit deseori alături de Transfăgărășan și Transalpina. Drumul Transrarău, aflat în județul Suceava, face legătura pe o distanță de 28 km. între Valea Moldovei și Valea Bistriței, urcă Munții Rarău până la altitudinea de 1400 metri în apropiere de monumentul natural „Pietrele Doamnei”, apoi coboară până la satul Chiril. De acolo, continuăm excursia prin stațiunea Vatra Dornei, traversăm Pasul Tihuța și ne oprim la Lacul Colibița, trecem prin Valea Bârgăului, apoi prin orașul Bistrița. Cazare în Reghin la hotel 3*.

Ziua 3: Reghin – Târgu Mureș – Sighișoara – Viscri – Rupea – Râșnov – București
Mic dejun. Plecăm spre Sighișoara unde vizităm Cetatea Medievală. În Viscri vom vedea Casa Prințului Charles, apoi, nu departe, ne oprim la Cetatea Rupea. Continuăm drumul pe Valea Prahovei. Sosire în București, aproximativ ora 21 în funcţie de trafic și vreme.


TARIFUL INCLUDE:
• Călătorie cu autocar climatizat, clasificat pentru cursele interne și internaționale
• 2 nopți cazare cu mic dejun în hoteluri categoria 3
• Ghid de turism însoțitor pe toată perioada circuitului

TARIFUL NU INCLUDE:
• Biletele de intrare pentru vizitarea obiectivelor turistice
• Telegondola în Piatra Neamț: aprox. 20 lei/adult/urcare+coborâre, copii până în 5 ani -gratuit.
• alte servicii nemenționate în program

SUPLIMENTE ȘI REDUCERI:
• Copiii cu vârsta între 5-12 ani (neîmpliniți) cazați în cameră cu 2 adulți au reducere 40 lei și beneficiază de pat separat și mic dejun. Copiii cu vârsta de peste 12 ani și copiii însoțiți de un singur adult, nu beneficiază de reduceri.
• Cameră Single: 825 lei.
• Locuri preferențiale în autocar (primele 3 banchete): 40 lei/loc

NOTĂ:
• Circuitul se organizează cu un grup de minim 50 turiști.
• Acte necesare în călătorie: Carte de identitate (CI)

INFORMAȚII GENERALE PENTRU CIRCUITELE ORGANIZATE DE HAPPY-TRIP
• Excursia trebuie achitată integral înainte de plecare, nu se poate plăti în ziua plecării (la autocar).
• Achitarea excursiei, parțial sau integral, prin transfer bancar, reprezintă acceptarea de către turist a termenelor și condițiilor stipulate în contractul de prestări servicii de călătorie, a programului turistic aferent și a celorlalte informații prezentate în ofertă pe website-ul agenției (Happy-Trip.ro) sau comunicate printr-un mijloc de corespondență reciproc agreeat (email, whatsapp etc.).
• Locurile în autocar se alocă de agenția de turism începând cu al IV-lea rând de banchete în ordinea achitării avansului (înscrierii în excursie). Pentru rezervarea locurilor în primele trei rânduri se achită suplimentul pentru locuri preferențiale menționat în ofertă. Prima banchetă de două locuri este rezervată echipajului (ghid/conducător grup)
• Conducătorul de grup sau agenția pot modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice din program iar în cazul celor care nu se pot vizita din motive evidente (sunt închise, vreme nefavorabilă, starea drumurilor, restricții de trafic, întârzieri repetate ale unor turiști peste timpul stabilit de către conducătorul grupului etc.), acestea pot fi înlocuite cu altele dacă acest lucru este rezonabil (timp necesar, distanța care trebuie parcursă în plus etc.) sau, în caz contrar, se renunță la ele, agenția fiind exonerată total.
• Tarifele pentru intrările la obiectivele turistice sunt doar informative și pot varia în timp. Biletele de intrare se plătesc la fața locului.
• În cazul nerealizării numărului minim de turiști menționat, agenția își rezervă dreptul de a anula excursia, oferind posibilitatea înscrierii la un alt program turistic.
• Agenția de turism nu este răspunzătoare de pierderea sau furtul oricăror bunuri personale ale turiștilor (bagaje, acte, obiecte etc.)

INFORMAȚII SUPLIMENTARE PENTRU CIRCUITELE DE MINIM DOUĂ ZILE CE INCLUD CAZARE
• Pentru rezervarea locurilor se achită un avans de 30% iar diferența cu cel puțin 3 săptămâni înaintea plecării.
• Tarifele în EURO se pot achita în Euro sau în Lei (Ron) la cursul BNR +2% din ziua plății. Avansul și restul ratelor se achită toate în aceeași monedă.
• Persoanele care se înscriu singure și pentru care agenția nu găsește un coleg/o colegă de cameră vor plăti diferența de single cu 7 zile înainte de plecarea în călătorie.
• Nominalizarea hotelurilor se va face în ultima săptămână înainte de data plecării, în funcție de mărimea grupului. Mențiunea “sau similar” în dreptul denumirii hotelului, face referire doar la categoria de confort și regimul de masă al hotelului.
• Repartizarea camerelor se face de recepția unității de cazare. Turistul va semnala direct recepției eventualele nemulțumiri referitoare la cameră, cu asistența ghidului grupului.
• În cazul în care la recepția unității de cazare se solicită taxă de oraș, aceasta va fi achitată de turist.

INFORMAȚII IMPORTANTE PENTRU CĂLĂTORIILE ÎN STRĂINĂTATE
• Copiii români cu vârsta sub 18 ani (minori) pot călători în străinătate doar în următoarele condiții: (1) Însoțiți de ambii părinți; (2) Însoțiți de un singur părinte aflat în posesia acordului celuilalt părinte de a pleca în călătorie (acord autentificat de un notar) sau a unei hotărâri judecătorești definitive de încredințare a copilului sau a certificatului de deces al celuilalt părinte; (3) Însoțiți de un alt adult care are asupra lui acordul autentificat la notar al ambilor părinți ai minorului și a certificatului personal de cazier judiciar. Copiii minori de naționalitate română nu pot călători în străinătate neînsoțiți.
• Agenția de turism nu este răspunzătoare în niciun fel în cazul în care autoritățile vamale nu permit trecerea frontierei unui turist (lipsă documente valabile, interdicție de părăsire a țării etc.)

Dacă aveți întrebări ne puteți contacta la telefon, e-mail sau WhatsApp.