Excursie TULCEA și DELTA DUNĂRII, 3 zile, autocar

Acvariul din Tulcea, Lacurile și Canalele Deltei Dunării, Mila 23, Pădurea Letea, Sulina, Cetatea Enisala

Plecări: 27 august 2021
Tarif: 750 Lei
Rezervă cu Vouchere de Vacanță


Ziua 1: București – Slobozia – Hârșova – Tulcea (300 km)
Ora 6:30 întâlnire în București – Piața Constituției (Bd. Unirii colț cu Bd. Libertății), în parcarea unde se fac concertele. Plecare la ora 7:00 spre Tulcea. Prânz și cazare la pensiune. Plimbare și vizită la Acvariul din Tulcea unde sunt reproduse ecosisteme acvatice specifice apelor curgătoare și a celor maritime în zeci de bazine, amenajate la standarde internaționale. În clădirea unde este amenajat Acvariul funcționează și Centrul Muzeal Ecoturistic Delta Dunării, o instituției ce protejează și promovează patrimoniul și biodiversitatea Deltei Dunării. Cină și Cazare în Tulcea la pensiune 3 

Ziua 2: Tulcea – Lacuri  și canale în Delta Dunării – Mila 23 – Satul și Pădurea Letea – Sulina – Tulcea
Mic dejun. Excursie o zi în Delta Dunării: ora 9 – 9:30 plecare pe traseul Canal 36, Lac Nebunu, Lac Băclănești, Lac Furtuna și canalele care de legătură (dacă nivelul apei este scăzut nu se poate intra pe unele lacuri), Sat Mila 23, Sat Letea, pentru a se vizita Pădurea Letea, vom avea la dispoziție o mașină, iar timpul de vizitare este 1:30-2h. În Letea vom servi un prânz pescăresc (60 lei/personă; nu este inclus). Continuăm excursia spre Sulina, unde vizităm obiectivele orașului. Cină și Cazare la pensiunea din Tulcea.

Ziua 3: Tulcea – Enisala – Hârșova – București (350 km)
Mic dejun. Plecare din Tulcea. Popas la Cetatea Medievală Enisala ridicată de puterea imperială bizantină și de cea comercială genoveză la sfârșitul sec. al XIII-lea – începutul sec. al XIV-lea și ulterior inclusă în sistemul defensiv al Țării Românești, iar mai apoi fiind transformată în garnizoană a Imperiului Otoman. Abandonată de către turci, cetatea s-a ruinat în următoarele veacuri, dar rămâne singura cetate medievală care a supraviețuit confruntărilor armate ruso-turce desfășurate pe teritoriul Dobrogei. Sosire în București în cursul serii în funcţie de condițiile meteo și trafic.


TARIFUL INCLUDE:
• Călătorie cu autocar licențiat pentru cursele interne și internaționale
• 2 nopți cazare pensiune completă (mic dejun, prânz și cină) în Tulcea la pensiune 3 (camere dotate cu baie proprie, TV cu ecran plat, aer condiționat, frigider, Wi-Fi în toată incinta pensiunii); pensiunea dispune de sală de mese și terasă.
• Ghid de turism însoțitor pe toată perioada excursiei

TARIFUL NU INCLUDE:
• Biletele de intrare pentru vizitarea obiectivelor turistice:
– Cetatea Enisala: 4 lei/adulți, 2 lei/copii, elevi, studenți, pensionari; taxă filmare 30 lei, taxă fotografiere 10 lei
– Centrul Muzeal Ecoturistic Delta Dunării: 20 lei/adult, 10 lei/pensionari, 5 lei/preșcolari, elevi, studenți.
• Taxa ARBDD de intrare în rezervația Delta Dunării: 5 lei/persoană (se achită la ghid)
• Prânz pescăresc (ziua 2): 60 lei/persoană (se achita la ghid)
• Alte servicii nemenționate în program

OPȚIONAL:
• Cameră Single: 1125 lei/persoană
• Locuri preferențiale în autocar (primele 3 banchete): 40 lei/loc

REDUCERI:
• Copiii sub 12 ani (neîmpliniți) cazați în cameră cu 2 adulți achita 670 lei

NOTĂ:
• Acte necesare în călătorie: Carte de identitate (CI)
• Excursia se organizează cu minim 40 turiști.

INFORMAȚII GENERALE PENTRU CIRCUITELE ORGANIZATE DE HAPPY-TRIP
• Excursia trebuie achitată integral înainte de plecare, nu se poate plăti în ziua plecării (la autocar).
• Achitarea excursiei, parțial sau integral printr-un mijloc de plată agreat în prealabil cu agenția, reprezintă acceptarea de către turist a termenelor și condițiilor stipulate în contractul de prestări servicii de călătorie (vezi pdf), a programului turistic aferent și a celorlalte informații prezentate în ofertă pe website-ul agenției (Happy-Trip.ro) sau comunicate printr-un mijloc de corespondență reciproc agreeat (email, whatsapp etc.).
• Programul turistic este parte integrantă a contractului de prestări servicii turistice încheiat.
• Locurile în autocar se alocă de agenția de turism începând cu al IV-lea rând de banchete în ordinea achitării avansului (înscrierii în excursie). Pentru rezervarea locurilor în primele trei rânduri se achită suplimentul pentru locuri preferențiale menționat în ofertă. Prima banchetă de două locuri este rezervată echipajului (ghid/conducător grup)
• Conducătorul de grup sau agenția pot modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice din program iar în cazul celor care nu se pot vizita din motive evidente (sunt închise, vreme nefavorabilă, starea drumurilor, restricții de trafic, întârzieri repetate ale unor turiști peste timpul stabilit de către conducătorul grupului etc.), acestea pot fi înlocuite cu altele dacă acest lucru este rezonabil (timp necesar, distanța care trebuie parcursă în plus etc.) sau, în caz contrar, se renunță la ele, agenția fiind exonerată total.
• Tarifele pentru intrările la obiectivele turistice, transport local, feribot etc. sunt doar informative și pot varia în timp. Biletele de intrare se plătesc la fața locului.
• În cazul nerealizării numărului minim de turiști menționat, agenția își rezervă dreptul de a anula excursia, oferind posibilitatea înscrierii la un alt program turistic.
• Agenția de turism nu este răspunzătoare de pierderea sau furtul oricăror bunuri personale ale turiștilor (bagaje, acte, obiecte etc.)
• Cu 2-3 zile înainte de plecare se va transmite prin e-mail, SMS/WhatsApp sau telefonic o informare cu numele și numărul de telefon al ghidului, nominalizarea hotelurilor, locul și ora plecării.

INFORMAȚII SUPLIMENTARE PENTRU CIRCUITELE DE MINIM DOUĂ ZILE CE INCLUD CAZARE
• Pentru rezervarea locurilor se achită un avans de 30% iar diferența cu cel puțin 3 săptămâni înaintea plecării.
• Tarifele în EURO se pot achita în Euro sau în Lei (Ron) la cursul BNR +2% din ziua plății. Avansul și restul ratelor se achită toate în aceeași monedă.
• Persoanele care călătoresc singure și au optat pentru cameră partaj iar agenția nu găsește un coleg/o colegă de cameră vor plăti diferența pentru camera single cu 7 zile înainte de plecarea în călătorie.
• Nominalizarea hotelurilor se va face în ultima săptămână înainte de data plecării, în funcție de mărimea grupului. Mențiunea “sau similar” în dreptul denumirii hotelului, face referire doar la categoria de confort și regimul de masă al hotelului.
• Repartizarea camerelor se face de recepția unității de cazare. Turistul va semnala direct recepției eventualele nemulțumiri referitoare la cameră, cu asistența ghidului grupului.
• În cazul în care la recepția unității de cazare se solicită taxă de oraș, aceasta va fi achitată de turist.

INFORMAȚII IMPORTANTE PENTRU CĂLĂTORIILE ÎN STRĂINĂTATE
Copiii români minori (cu vârsta sub 18 ani) pot călători în străinătate doar în următoarele condiții: (1) Însoțiți de ambii părinți; (2) Însoțiți de un singur părinte aflat în posesia acordului celuilalt părinte de a pleca în călătorie (acord autentificat de un notar) sau a unei hotărâri judecătorești definitive de încredințare a copilului sau a certificatului de deces al celuilalt părinte; (3) Însoțiți de un alt adult care are asupra lui acordul autentificat la notar al ambilor părinți ai minorului și a certificatului personal de cazier judiciar. Însoțitorul minorului trebuie să dețină o copie a certificatului de naștere al copilului (este posibil că autoritățile de la frontieră să o solicite). Copiii minori de naționalitate română nu pot călători în străinătate neînsoțiți.
• Agenția de turism nu este răspunzătoare în niciun fel în cazul în care autoritățile vamale nu permit trecerea frontierei unui turist (lipsă documente valabile, interdicție de părăsire a țării etc.)
GRECIA - Taxa turistică locală a fost introdusă de la 1 ianuarie 2018. Taxa se achită de către turist la faţa locului, diferenţiat, în funcție de clasificarea unităţilor de cazare, astfel:
- Hotel 1, 2 și apartamente: 0,50 EUR / cameră / noapte
- Hotel 3: 1,50 Euro / cameră / noapte
- Hotel 4: 3 Euro / cameră / noapte
- Hotel 5: 4 Euro/ cameră / noapte

Dacă aveți întrebări ne puteți contacta la telefon, e-mail sau WhatsApp.