Excursie la VULCANUL stins de la Racoș,
LACUL de Smarald, CETATEA Rupea, 1 zi, autocar

Coloanele de Bazalt, Stejarul secular de la Mercheașa, Biserica Fortificată din Homorod

Plecări: 11 aprilie, 23 mai, 20 iunie, 18 iulie, 19 septembrie, 10 octombrie și 21 noiembrie 2020
Tarif: 120 lei/persoană


Ziua 1: București – Ploiești – Brașov – Rupea – Racoș – Mercheașa – Homorod – București
Sâmbătă, ora 5:45
întâlnire în București – Piața Constituției (Bd. Unirii colț cu Bd. Libertății), în parcarea unde se fac concertele. Ora 6:00 plecare. Străbatem Valea Prahovei în drum către Cetatea Rupea despre care sunt mărturii ale existenței sale încă din anii 5500-3500 Î.H. După vizitarea acestui loc, ne îndreptăm către Racoș: Vulcanul stins, Coloanele de Bazalt, Lacul de Smarald, Sfinxul de la Racoș, locuri în care pare ca aselenizăm. Toate acestea sunt obiective turistice rare, a căror frumusețe îți taie respirația. Nemaivorbind de importanța lor din punct de vedere geologic, acestea sunt locuri aproape neatinse de civilizație. Stejarul secular de la Mercheașa este Bătrânul pădurilor, are vârsta de 900 ani și este protejat. Biserica Evanghelică Fortificată din Homorod este ridicată pe o veche basilică romană, nu a fost niciodată cucerită datorită incintei sale, construită cu doua turnuri și două bastioane. Sosire în București, aproximativ ora 22 în funcţie de condițiile meteo și trafic.


TARIFUL INCLUDE:
• Călătorie cu autocar climatizat, clasificat pentru cursele interne și internaționale
• Ghid de turism însoțitor pe perioada excursiei

TARIFUL NU INCLUDE:
• Biletele de intrare pentru vizitarea obiectivelor turistice: Cetatea Rupea 8 lei/persoană.
• Cheltuieli personale și alte servicii nemenționate în program

SUPLIMENTE ȘI REDUCERI:
• Copiii sub 12 ani (neîmpliniți) cazați în cameră cu 2 adulți au reducere 50 lei.
• Locuri preferențiale în autocar (primele 3 banchete): 20 lei/loc

NOTĂ:
• Grup minim pentru organizarea circuitului: 40 turiști.
• Acte necesare în călătorie: Carte de identitate (CI)

INFORMAȚII GENERALE PENTRU CIRCUITELE ORGANIZATE DE HAPPY-TRIP
• Excursia trebuie achitată integral înainte de plecare, nu se poate plăti în ziua plecării (la autocar).
• Achitarea excursiei, parțial sau integral, prin transfer bancar, reprezintă acceptarea de către turist a termenelor și condițiilor stipulate în contractul de prestări servicii de călătorie, a programului turistic aferent și a celorlalte informații prezentate în ofertă pe website-ul agenției (Happy-Trip.ro) sau comunicate printr-un mijloc de corespondență reciproc agreeat (email, whatsapp etc.).
• Locurile în autocar se alocă de agenția de turism începând cu al IV-lea rând de banchete în ordinea achitării avansului (înscrierii în excursie). Pentru rezervarea locurilor în primele trei rânduri se achită suplimentul pentru locuri preferențiale menționat în ofertă. Prima banchetă de două locuri este rezervată echipajului (ghid/conducător grup)
• Conducătorul de grup sau agenția pot modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice din program iar în cazul celor care nu se pot vizita din motive evidente (sunt închise, vreme nefavorabilă, starea drumurilor, restricții de trafic, întârzieri repetate ale unor turiști peste timpul stabilit de către conducătorul grupului etc.), acestea pot fi înlocuite cu altele dacă acest lucru este rezonabil (timp necesar, distanța care trebuie parcursă în plus etc.) sau, în caz contrar, se renunță la ele, agenția fiind exonerată total.
• Tarifele pentru intrările la obiectivele turistice sunt doar informative și pot varia în timp. Biletele de intrare se plătesc la fața locului.
• În cazul nerealizării numărului minim de turiști menționat, agenția își rezervă dreptul de a anula excursia, oferind posibilitatea înscrierii la un alt program turistic.
• Agenția de turism nu este răspunzătoare de pierderea sau furtul oricăror bunuri personale ale turiștilor (bagaje, acte, obiecte etc.)

INFORMAȚII SUPLIMENTARE PENTRU CIRCUITELE DE MINIM DOUĂ ZILE CE INCLUD CAZARE
• Pentru rezervarea locurilor se achită un avans de 30% iar diferența cu cel puțin 3 săptămâni înaintea plecării.
• Tarifele în EURO se pot achita în Euro sau în Lei (Ron) la cursul BNR +2% din ziua plății. Avansul și restul ratelor se achită toate în aceeași monedă.
• Persoanele care se înscriu singure și pentru care agenția nu găsește un coleg/o colegă de cameră vor plăti diferența de single cu 7 zile înainte de plecarea în călătorie.
• Nominalizarea hotelurilor se va face în ultima săptămână înainte de data plecării, în funcție de mărimea grupului. Mențiunea “sau similar” în dreptul denumirii hotelului, face referire doar la categoria de confort și regimul de masă al hotelului.
• Repartizarea camerelor se face de recepția unității de cazare. Turistul va semnala direct recepției eventualele nemulțumiri referitoare la cameră, cu asistența ghidului grupului.
• În cazul în care la recepția unității de cazare se solicită taxă de oraș, aceasta va fi achitată de turist.

INFORMAȚII IMPORTANTE PENTRU CĂLĂTORIILE ÎN STRĂINĂTATE
• Copiii români cu vârsta sub 18 ani (minori) pot călători în străinătate doar în următoarele condiții: (1) Însoțiți de ambii părinți; (2) Însoțiți de un singur părinte aflat în posesia acordului celuilalt părinte de a pleca în călătorie (acord autentificat de un notar) sau a unei hotărâri judecătorești definitive de încredințare a copilului sau a certificatului de deces al celuilalt părinte; (3) Însoțiți de un alt adult care are asupra lui acordul autentificat la notar al ambilor părinți ai minorului și a certificatului personal de cazier judiciar. Copiii minori de naționalitate română nu pot călători în străinătate neînsoțiți.
• Agenția de turism nu este răspunzătoare în niciun fel în cazul în care autoritățile vamale nu permit trecerea frontierei unui turist (lipsă documente valabile, interdicție de părăsire a țării etc.)

Dacă aveți întrebări ne puteți contacta la telefon, e-mail sau WhatsApp.